Basket Talk

Milwaukee Bucks: Τα 3 σημεία - κλειδιά που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks: Τα 3 σημεία - κλειδιά που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τα σημαντικότερα στοιχεία μιας πολύ ιδιαίτερης αναμέτρησης που χαρακτήρισαν την επικράτηση των γηπεδούχων.

Οι Bucks έκαναν την έκπληξη στη χθεσινή αναμέτρηση κερδίζοντας με 86-83 τους Brooklyn Nets, μένοντας ζωντανοί στη σειρά και μειώνοντας σε 2-1. Σε μια ιδιαίτερη βραδιά με τους δύο αντιπάλους να είναι φανερά άστοχοι, τα «Ελάφια» είδαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις (33π. 14ρ.) και τον Khris Middleton (35π. 15ρ.) να… ξυπνά ορίζοντας την τελική έκβαση του αγώνα.


To «BN Sports» ξεχώρισε τους 3 σημαντικότερους παράγοντες που καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ των Milwaukee Bucks:


Ο Γιάννης «αλλοίωσε» τα σχέδια του Steve Nash

2021-06-11T014707Z_1608491012_MT1USATODAY16238242_RTRMADP_3_NBA-BROOKLYN-NETS-AT-MILWAUKEE-BUCKS-1536x1070_1.jpg
Η επιθετική λειτουργία των Nets στηρίζεται αποκλειστικά στο small ball. Μην ξεχνάμε ότι εκτός του Nash, στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται και ο Mike D’Antoni που ουσιαστικά εδραίωσε τα ευέλικτα και ημίψηλα σχήματα. Με τον Griffin και τον «KD» στις θέσεις των ψηλών, το Brooklyn κερδίζει σε δημιουργία και σουτ, αφού όλη η πεντάδα αποτελείτε από ικανούς χειριστές που μπορούν να απειλήσουν από το τρίποντο. Όμως ο Γιάννης κέρδιζε κάθε μάχη στη ρακέτα αναγκάζοντας τον Nash να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του. Ο Claxton αγωνίστηκε χθες για 18 λεπτά σε μια απόπειρα του Καναδού προπονητή να περιορίσει τον Αντετοκούνμπο. Ο απόφοιτος του Georgia όχι απλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον «Greek Freak», αλλά οριοθέτησε τη δημιουργία της ίδιας του της ομάδας, αφού η άχαρη φιγούρα του στην επίθεση «βραχυκύκλωνε» τους -ήδη τραγικούς χθες- φιλοξενούμενους.


Ο… ξεχωριστός Khris Middleton

52389f94-untitled-design-2021-06-11t062307.902.jpg
Μετά από δύο -στην καλύτερη- μέτριες εμφανίσεις στα πρώτα παιχνίδια της σειράς, ο Middleton βγήκε μπροστά δείχνοντας την ποιότητα του. Πολλές φορές η κριτική που του ασκείται είναι υπερβολική, γίνεται ο εύκολος στόχος σε κάθε αποτυχία των Bucks, όμως υπάρχουν και βραδιές σαν τη χθεσινή που αποδεικνύεται άξιος συμπαραστάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Budenholzer τον εμπιστεύεται πολύ σε clutch καταστάσεις και ο αυτός τον δικαίωσε πανηγυρικά, σημειώνοντας τους 8 από τους 10 τελευταίους κρίσιμους πόντους των Bucks. Η επίδοση των 35 πόντων με 12-25 σουτ (48%) αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αναμετρήσεις που και οι δύο ομάδες είναι εκνευριστικά άστοχες (37.8% οι Bucks, 36.2% Nets).


Ο… αθόρυβος MVP

16238247.jpeg
Στο χθεσινό κακό ματς, υπήρχε ένας παίκτης που παρασύρθηκε από το ρυθμό του αγώνα όντας άστοχος και στα 4 σουτ που επιχείρησε. Έπαιξε 33 ολόκληρα λεπτά, έμεινε άποντος, μάζεψε μόλις 1 ριμπάουντ κάνοντας και 4 φάουλ. Τραγική εμφάνιση θα έλεγε κάποιος. Ναι, αν είσαι ένας τυχαίος παίκτης, όχι… αν είσαι ο P.J. Tucker. O 36χρονος βετεράνος ήταν ο κορυφαίος στο plus/minus αποδεικνύοντας πως η παρουσία του στο παρκέ ήταν η πιο επιβλητική της αναμέτρησης, καθώς με τη μοναδική του άμυνα μπόρεσε να κάνει και πάλι τη διαφορά ακόμα και αν δεν τον δικαιώνει η στατιστική. Κόντρα στον πρώην παίκτη του Άρη, δύο superstarts υψηλού βεληνεκούς, όπως οι Durant και Butler, έχουν σουτάρει με 19-45 εντός πεδιάς και 5-14 από τη ζώνη του τριπόντου.


Το Game 3 δύσκολα θα γίνει ο κανόνας της σειράς. Δεν θα είναι πάντα τόσο άστοχη η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, δεν θα είναι για πάντα εκτός ο James Harden, το δίδυμο Γιάννης- Middleton δεν θα σκοράρει πάντα 68 πόντους. Φαβορί συνεχίζει να υπάρχει. Οι Bucks έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμα, όμως η χθεσινή επικράτηση είναι ευεργετική διασφαλίζοντας τουλάχιστον άλλη μια επίσκεψη στο Brooklyn.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης