Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Κυριακής (30/5)

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Κυριακής (30/5)

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της ένατης ημέρας των playoffs του NBA.

Πλούσιο ήταν το θέαμα που προέκυψε από τις τέσσερις χθεσινές αναμετρήσεις στο NBA. Τα δύο φαβορί, Nets και Hawks, πήραν σθεναρό προβάδισμα κάνοντας το 3-1 στις σειρές τους αφού επιβλήθηκαν των Celtics και Knicks με 141-126 και 113-96 αντίστοιχα. Με την ίδια ευκολία πέρασαν οι Clippers από το Ντάλας (106-81) κάνοντας το 2-2 μετά από διαδοχικά breaks. Τέλος, οι Suns ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας (2-2) κερδίζοντας τους Lakers του αβοήθητου LeBron James με 100-92.

Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της ένατης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

1. Τρομάζει η τριάδα των Nets
nets.png

Οι μικροτραυματισμοί που ταλαιπωρούσαν το Μπρούκλιν μέσα στη σεζόν δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την οργιάζουσα Big-3 των Nets. Χθες ο Durant είχε 17 πόντους στην πρώτη περίοδο -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Kenyon Martin που κρατούσε από το 2002- και τέλειωσε τον αγώνα με 42. Ο Harden ήταν ξανά ο «μαέστρος» της ομάδας του με 23 πόντους και 18 τελικές πάσες, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε ασίστ στα playoffs. Παράλληλα, ο Irving πρόσθεσε άλλους 39, μετρώντας και 11 ριμπάουντ. Συνολικά, οι τρεις all-stars είχαν 104 πόντους, 25 ασίστ και 20 ριμπάουντ. Σε μια στιγμή του αγώνα, είχαν κάνει μόνοι τους outscore όλη την ομάδα των Celtics που όσο και αν προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να βρουν απαντήσεις στην πιο ταλαντούχα τριάδα που είδαμε ποτέ στην ιστορία του ΝΒΑ.

2. Κρίνεται από τους τραυματισμούς το Suns-Lakers
untitled-design-3.png

Ο «Cp3» φαίνεται πως είναι και πάλι υγιής καθοδηγώντας ηγετικά τους Suns. Με 18 πόντους, 9 ασίστ, 0 λάθη και καθαρό μυαλό στο τέλος -κάτι που στερούνται συχνά στο Φοίνιξ-, ο Paul ήταν ο μπροστάρης των «Ήλιων» στη χθεσινή τους νίκη. Στην αντίπερα όχθη, οι Lakers έχασαν τον παίκτη που ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση, τον Antony Davis. Ο «Φρύδιας» είχε μια άτσαλη πτώση στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο, τραυματίστηκε στην… ευαίσθητη περιοχή και δεν επέστρεψε στο ματς. Έτσι, δίχως τον παίκτη που αριθμούσε 34 πόντους και 10,5 ριμπάουντ στα Game 2 και 3, ο LeBron ήταν ανήμπορος να κερδίσει μόνος του το δεύτερο seed της Δύσης.

3. O Crowder έδειξε ξανά πόσο πολύτιμος παίκτης είναι
usa_today_16179619.jpg

Ο 30χρονος φόργουορντ δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που μας είχε δείξει σε προηγούμενες postseasons, αγνοώντας επιδεικτικά το πνεύμα μαχητή που τον χαρακτηρίζει. Με 3-10, 2-8 και 2-9 σουτ, ήταν η σκιά του εαυτού του στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς. Χθες όμως, ήταν καθοριστικός, με 17 πόντους (6-12 σουτ), το μεγαλύτερο +/- στην αναμέτρηση (+21), clutch τρίποντο 1:23 πριν το τέλος που έκρινε το ματς και με γεμάτη στατιστική (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο) ο Jae Crowder βοήθησε την ομάδα του τη στιγμή που το είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

4. Μαζί με του Hawks κερδίζει και… το Μπάσκετ
hawks-young-bogdan_1f8c8o2gitiol1qv7oi22fibbc.jpg

Είναι γνωστό το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων του Thibodeau με έφεση στην άμυνα, «μπασκετικό ξύλο», συνεχόμενες παγίδες και αργό ρυθμό στην επίθεση. Είναι αποτελεσματικές χωρίς να παίζουν και με τον πιο ελκυστικό τρόπο. Η τωρινή αγωνιστική κατάσταση των Knicks δείχνει να κουράζει πολύ στο μάτι με έλλειψη φαντασίας, μηδαμινή δημιουργία, κακές επιλογές και έναν τραγικό Randle να απογοητεύει τους πάντες στην postseason. Από την άλλη, υπάρχει και το σύνολο του Nate McMillan. Ομάδα με γρήγορο tempo, ελεγχόμενες πρωτοβουλίες και ιδανική δημιουργία δια χειρός Trae Young. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος πως με το 3-1 της Ατλάντα το Μπάσκετ κερδίζει το… αντιμπάσκετ.

5. Οι Clippers γίνονται -ενδεχομένως- και πάλι φαβορί της σειράς
usa_today_16181072.jpg

Με τον Leonard (29 πόντους, 10 ριμπάουντ) να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, τον George να έχει μια all around παρουσία, τον Batum -που έπαιξε περισσότερο απ’ όλους με πλούσια στατιστική και +27 στο plus/minus- να είναι ο x-factor και εξαιρετική άμυνα, οι Clippers ισοφάρισαν τη σειρά ανακτώντας το πλεονέκτημα της έδρας. Με 16.7% στο τρίποντο (έναντι 39.4 %) και οι μόλις 4 πόντους σε συνθήκες αιφνιδιασμού (17 είχαν οι φιλοξενούμενοι), το Ντάλας δεν μπορούσε να ακολουθήσει, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 28 πόντους. Οι πόνοι στο λαιμό του Doncic που φαίνεται να τον επηρεάζουν, σε συνδυασμό και με την αλλαγή στο μομέντουμ της σειράς, εμφανίζουν ένα πολύ δυσοίωνο μέλλον για την πορεία των Mavericks στα playoffs.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης