Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου (29/5)

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου (29/5)
Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της όγδοης ημέρας των playoffs του NBA.
 

Γεμάτη δράση ήταν και η χθεσινή μέρα στο ΝΒΑ που περιελάβανε 4 αναμετρήσεις. Οι Bucks έγιναν η πρώτη ομάδα που περνάει από τον πρώτο γύρο αφού ολοκλήρωσαν το 4-0 κόντρα στους Heat με σκορ 120-103. Το Trail BlazersNuggets συνεχίζει να είναι μια εξαιρετικά αμφίρροπη σειρά με τους γηπεδούχος να ισοφαρίζουν σε 2-2 κερδίζοντας με 115-95. Στα υπόλοιπα παιχνίδια επιβλήθηκαν τα φαβορί, με τους 76ers να σκορπίζουν τους Wizards (132-103) κάνοντας το 3-0 και τους Jazz να φεύγουν με το «διπλό» (121-111) από το Μέμφις για το 2-1 στις μεταξύ τους νίκες.

 

Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της όγδοης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

 

1. Ο απογοητευτικός Jimmy Butler

getobject-34-e1594813591903.jpeg

 

Ο «Buckets» ήταν ο περσινός πρωταγωνιστής του ζευγαριού Buckets-Heat και πολλοί θα περίμεναν η φετινή του απόδοση να κυμανθεί σε αντίστοιχα επίπεδα. Τουναντίον, ο Butler παρασύρθηκε από τη μετριότητα της ομάδας του και αποχαιρέτησε τη χειρότερη postseason της καριέρας του. Δεν έφτασε τους 20 πόντους ούτε μια φορά, κάτι που έχει να συμβεί από το 2014 και το εντός πεδιάς ποσοστό ευστοχίας του έφτασε μόλις το 29.6% (19-64).

 

2. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τα «Ελάφια»

64D4QONTEZGOBJN4KHVWGFIICQ.jpg

 

Το Milwaukee για 5η φορά στην ιστορία του «σκούπισε» μια ομάδα στην postseason κερδίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, οι αντίπαλοι που ακολουθούν, δεν έχουν καμία σχέση με το τραγικό Μαϊάμι που θέτει υποψηφιότητα για τη χειρότερη ομάδα των playoffs. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, η παρέα του Γιάννη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να περάσει πάνω από Nets, Sixers και το νικητή της Δύσης. Ο τραυματισμός του DiVincenzo (14,3 π. 5,8ρ. 2,9 ασ.) δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση των Bucks που θα στερηθούν έναν υπερπολύτιμο ρολίστα για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

3. Οι Trail Blazers βρήκαν επιτέλους τη βοήθεια που έψαχναν

May 29, 2021; Portland, Oregon, USA; Portland Trail Blazers forward Norman Powell (24) reacts after scoring over Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) in the second half during game four in the first round of the 2021 NBA Playoffs. at Moda Center. Mandatory Credit: Jaime Valdez-USA TODAY Sports

 

Έχουμε αναφέρει ξανά πως η συγκεκριμένη σειρά είναι μια μονομαχία Jokic-Lillard που συχνά κρίνεται από τους συμπρωταγωνιστές που προκύπτουν κάθε βράδυ. Το Denver είχε τις περισσότερες νίκες (2-1) όσο ο «Dame» ήταν αβοήθητος στο παρκέ. Χθες όμως, ο Norman Powell βγήκε μπροστά, όντας ο πιο εύστοχος παίκτης της ομάδας του, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για το Πόρτλαντ. Ο 28χρονος φόργουορντ σημείωσε 29 πόντους με 4/4 τρίποντα και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

 

4. Το μήνυμα που πρέπει να λάβουν οι Jazz

jazz-1040x572.jpg

 

Η Γιούτα είναι καλύτερη ομάδα από το Μέμφις και αυτό δύσκολα αμφισβητείται. Μπορεί χθες να κέρδισε δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, όμως οι Grizzlies -που δεν έχουν και την ποιοτικότερη frontline στη Λίγκα- σκόραραν 20 πόντους παραπάνω στο ζωγραφιστό από τους φιλοξενούμενους, κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει τους «Μορμόνους». Παρά την παρουσία του Gobert, που έχει την ικανότητα να σκεπάζει και να προστατεύει μοναδικά το καλάθι της ομάδας του, οι Jazz δέχτηκαν 54 ολόκληρους πόντους από το σημείο που -θεωρητικά- νιώθουν ασφαλείς.

 

5. Οι Wizards δεν έχουν καμία λύση για τους 76ers

1233176799.0.jpg

 

Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι της σειράς (125-118) η Φιλαδέλφεια κερδίζει δια περιπάτου τη σειρά, με τους «Μάγους» να έχουν ρόλο θεατή. Ακόμα και σε βραδιές όπως η χθεσινή, που οι 76ers είχαν τα διπλάσια λάθη από τους αντιπάλους τους (16 έναντι 8), η ποιοτική διαφορά σε παίκτες και προπονητή είναι τόσο χαοτική που η αναμέτρηση κατέληξε σε… blow out διαφοράς 29 πόντων. Ο Embiid έκανε ρεκόρ καριέρας στα playoffs με 36 πόντους ακόμα και αν αντιμετώπιζε double teams, η υπόλοιπη ομάδα του είχε 4 παίκτες διψήφιους με καλά ποσοστά, ενώ για η Ουάσιγκτον, που ήταν ξανά άστοχη από το τρίποντο (22.9%), είδε μόνο τους συνήθεις υπόπτους (Beal και Westbrook) να μάχονται προς υπεράσπιση της.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης