Basket Talk

NBA: Όσα πρέπει να ξέρετε για το τουρνουά των Play-in

NBA: Όσα πρέπει να ξέρετε για το τουρνουά των Play-in

Ξημερώματα Τετάρτης ξεκινούν οι πρώτες αναμετρήσεις που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη.

To NBA αποφάσισε να μας χαρίσει άλλες 6 νοκ-άουτ μονομαχίες που θα κρίνουν οριστικά τις πρώτες 8αδες Ανατολής και Δύσης. Αυτά είναι ουσιαστικά τα Play-in, που εφαρμόζονται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα.

Η πρώτη επαφή είχε γίνει πέρυσι στη «φούσκα» του Ορλάντο, το μίνι-τουρνουά θεωρήθηκε επιτυχημένο και έτσι το συγκεκριμένο format θα κάνει την εμφάνιση του και στη σεζόν 2020-2021.

Στα Play-in συμμετέχουν τέσσερις ομάδες από κάθε περιφέρεια. Ξεκινούν οι αναμετρήσεις της Ανατολής, με τα ζευγάρια να περιλαμβάνουν τους Hornets (10οι) που θα μονομαχήσουν με τους Pacers (9οι) και τους Wizards (8οι) με τους Celtics (7οι).

Ο νικητής που θα προκύψει από το ζευγάρι 7ου-8ου, κρατάει στα χέρια του την 7η θέση της περιφέρειας, με τον ηττημένο να διεκδικεί την 8η κόντρα στο νικητή από το παιχνίδι του ένατου και του δέκατου.

Η τετράδα που θα συμμετάσχει από πλευρά Δύσης είναι οι Spurs (10οι), οι Grizzlies (9οι), οι Warriors (8οι) και οι Lakers (7οι).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το συγκεκριμένο τουρνουά μπορεί να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις, αφού οι πρωταθλητές Lakers του LeBron James, με δύο κακές εμφανίσεις μπορεί να αποχαιρετήσουν από πολύ νωρίς τη χρονιά.

Αυτό το ρίσκο, που γοητεύει μέρος του κοινού, είναι και ο λόγος που πολλοί παίκτες διαφωνούν με τη διεξαγωγή των Play-in. «Δεν καταλαβαίνω την ιδέα. Παίζεις 72 αγώνες για να μπεις στα playoffs και μετά, με μόλις δύο ήττες, είσαι εκτός αυτών», είχε δηλώσει ο ηγέτης των Dallas Mavericks, Luka Doncic. Πιο καυστικός ήταν ο -άμεσα ενδιαφερόμενος- LeBron James, που υποστήριξε: «Όποιος σκέφτηκε τα Play-in, πρέπει να απολυθεί».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Play-in 2020-2021:

Τετάρτη, 18 Μαϊού
Πρώτος αγώνας: Ιndiana vs. Charlotte (9-10 Ανατολής)
Δεύτερος αγώνας: Boston vs. Washington (7-8 Ανατολής)

Πέμπτη, 19 Μαϊού
Πρώτος αγώνας: Memphis vs. San Antonio (9-10 Δύσης)
Δεύτερος αγώνας: Los Angeles Lakers vs. Golden State (7-8 Δύσης)

Παρασκευή, 20 Μαϊού
Νικητής πρώτου αγώνα Ανατολής vs. Ηττημένος δεύτερου αγώνα Ανατολής

Σάββατο, 21 Μαϊού
Νικητής πρώτου αγώνα Δύσης vs. Ηττημένος δεύτερου αγώνα Δύσης

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης