Basket Talk

Jaylen Brown: Nέο… θύμα της χειρότερης χρονιάς τραυματισμών στο NBA o superstar των Celtics

Jaylen Brown: Nέο… θύμα της χειρότερης χρονιάς τραυματισμών στο NBA o superstar των Celtics

Τέλος η σεζόν για τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ της Βοστώνης

Το όνομα του Jaylen Brown προστέθηκε στη μακροσκελή λίστα των star του NBA που αποκόμισαν σοβαρό τραυματισμό μέσα στη χρονιά. Ο απόφοιτος του κολεγίου της Καλιφόρνια πραγματοποιούσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (24,7π. και 6ρ.), όμως ο τραυματισμός του στον αριστερό καρπό θα στερήσει την προσφορά του στους «Κέλτες» για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Brown δεν είναι ο πρώτος παίκτης με πρωταγωνιστικό ρόλο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, αφού η σεζόν 2020-2021 τείνει να χαρακτηριστεί ως η εφιαλτικότερη όλων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο κορονοϊός έθεσε νέα δεδομένα στη Λίγκα δημιουργώντας απάνθρωπες συνθήκες για τους αθλητές. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της περσινής αγωνιστικής περιόδου ήταν στις 12 Οκτωβρίου, όταν οι πρωταθλητές Lakers πήραν την 4η νίκη της σειράς κόντρα στους Miami Heat. Η πρώτη εφετινή αναμέτρηση διεξήχθη στις 22 Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά, την επίπονη χρονιά της «φούσκας» διαδέχθηκε μια νέα χρονιά -με τα κλασικά ταξίδια και διαδοχικά παιχνίδια του ΝΒΑ- μέσα σε μόλις 40 ημέρες. Αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα απέτρεψε την προβλεπόμενη περίοδο ξεκούρασης-προετοιμασίας, με τους παίκτες να βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες κόπωσης.

Έτσι, αθλητές με ιστορικό τραυματισμών έγιναν πιο ευάλωτοι από ποτέ, αλλά και αθλητές που φημιζόντουσαν για την ανθεκτικότητα τους (π.χ. LeBron James) δείχνουν τα πρώτα τους τρωτά σημάδια.

Εκτός των απουσιών που έχουμε ήδη παρατηρήσει λόγω του ίδιου του ιού, η ποιότητα του πρωταθλήματος υποβαθμίζεται τακτικά ακόμα και από φαινομενικά απλούς τραυματισμούς, των οποίων η περίοδος ανάρρωσης έχει εκτοξευθεί. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Trae Young, με τον γκαρντ των Hawks να μένει τελικά εκτός δράσης για δύο εβδομάδες και όχι δύο μέρες, όπως έδειχναν οι πρώτες εκτιμήσεις, εξαιτίας ενός ήπιου διαστρέμματος.

untitled-design-2021-04-21t210557-117.png

Στην Ανατολική περιφέρεια, ο superstar που δείχνει ανεπηρέαστος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον «Greek Freak» να απουσιάζει ουσιαστικά 10 μέρες μέσα στον Απρίλιο από τις υποχρεώσεις του με τους Bucks. Aντιθέτως, οι πρωτοπόροι 76ers έχασαν τον καλύτερο τους παίκτη, Joel Embiid, για 19 αγώνες. Οι Nets έβγαλαν το πρώτο μισό χωρίς τον Kevin Durant και στο υπόλοιπο μισό η επιστροφή του James Harden είναι ακόμα υπό εξέταση.
Mar 12, 2021; Washington, District of Columbia, USA; Philadelphia 76ers center Joel Embiid (21) reacts after suffering an apparent leg injury against the Washington Wizards during the third quarter at Capital One Arena. Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports
Στη Δύση, τον τίτλο του πιο υγιή πρωταγωνιστή κερδίζει με διαφορά ο Luka Doncic των Dallas Mavericks. Οι Lakers τελευταία ξεκίνησαν να απολαμβάνουν και πάλι τον Anthony Davis, με το «Βασιλιά» LeBron να έχει αγωνιστεί μόλις 2 φορές από τις 21 Μαρτίου μέχρι σήμερα. Παρόμοια ταλαιπωρία πέρασε και η έτερη ομάδα του Los Angeles, με τους Clippers να παίζουν χωρίς τους Leonard και George στην αρχή της χρονιάς. Ακόμα και ο μελλοντικός MVP της Λίγκας, Nikola Jokic, είδε τον καλύτερο συμπαίκτη του, Jamal Murray, να αποχαιρετά τη σεζόν με κατεστραμμένο τον πρόσθιο σταυρωτό σύνδεσμο.
jamal-murray-nuggets-injury.jpg

Στα παραπάνω ονόματα, προσθέστε και τους: Kemba Walker (Boston Celtics), Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks), Karl Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), CJ McCollum (Portland Trail Blazers), D' Angelo Russell (Minnesota Timberwolves), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Jaren Jackson Jr (Memphis Grizzlies, LaMelo Ball (Charlotte Hornets), Gordon Hayward (Charlotte Hornets), Christian Wood (Houston Rockets), De’Andre Hunter (Atlanta Hawks) και Jusuf Nurkic (Portland Trail Blazers), που ήδη έχουν χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν.

Ενώ οι: Jaylen Brown (Boston Celtics), Spencer Dinwiddie (Brooklyn Nets), Jonathan Isaac (Orlando Magic), Markelle Fultz (Orlando Magic), Thomas Bryant (Washington Wizards), Deni Avdija (Washington Wizards), Klay Thompson (Golden State Warriors), James Wiseman (Golden State Warriors), Derrick White (San Antonio Spurs), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Jarrett Culver (Minnesota Timberwolves, T.J. Warren (Indiana Pacers), John Wall (Houston Rockets, Larry Nance Jr. (Cleveland Cavaliers) και Tauren Prince (Cleveland Cavaliers), έχουν ήδη πει «αντίο» πολύ πιο πριν από το αναμενόμενο.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης