Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Zerohedge: Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ήδη χρεοκοπήσει - Στο ίδιο «τσουβάλι» οι δύο χώρες

Zerohedge: Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ήδη χρεοκοπήσει - Στο ίδιο «τσουβάλι» οι δύο χώρες
Η Λισαβόνα βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Αθήνα
Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ήδη χρεοκοπήσει…
Αυτό υποστηρίζει η οικονομική ιστοσελίδα Zerohedge, η οποία καθιστά σαφές πως Αθήνα και Λισαβόνα βρίσκονται στην ίδια, δυσμενή μοίρα – όσο και εάν η ιβηρική χώρα επιχειρεί να αποφύγει τις ταυτίσεις με την Ελλάδα.
«Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως χάρη στην επιμήκυνση του προγράμματος, η χρεοκοπία της χώρας αποφεύχθηκε. Πρόκειται φυσικά για… σκουπίδια» τονίζει σε έντονο ύφος η ιστοσελίδα.
«Αυτό που αναβάλλεται ή αποφεύγεται δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η χρεοκοπία, αλλά η επίσημη διακήρυξη της ελληνικής χρεοκοπίας» συνεχίζει χαρακτηριστικά.
Μόλις η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα, δεν θα πρόκειται για προσωρινά προβλήματα ρευστότητας, αλλά για τη ξεκάθαρη επιβεβαίωση ενός ήδη γνωστού γεγονότος, επισημαίνει εν συνεχεία.
«Πρέπει να καταλάβουμε πως το ίδιο ισχύει και για την Πορτογαλία» διατείνει το Zerohedge, προειδοποιώντας πως η Λισαβόνα βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Αθήνα.
Όπως εξηγεί, το συνολικό χρέος της Πορτογαλίας (δημόσιο, νοικοκυριών, εταιρειών) ανέρχεται στο 381% του ΑΕΠ – όταν της Ελλάδας βρίσκεται στο 286% του ΑΕΠ.
«Το πορτογαλικό χρέος αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από την εγχώρια οικονομία. Προκειμένου να ανατραπούν αυτές οι τάσεις, μόνο ο δημόσιος τομέας πρέπει να βελτιώσει τη δημοσιονομική του θέση κατά 3,6% του ΑΕΠ» υπογραμμίζει το Zerohedge.
Εκτός του χρέους, η Πορτογαλία διαθέτει ακόμη ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, καθώς κατέχει το μικρότερο ρυθμό γεννήσεων στην Ευρωζώνη.
Σε συνδυασμό με τα χαμηλά προσόντα του εγχώριου αθλητισμού, καθίστανται εμφανής η γενεσιουργός αιτία των μειωμένων επιπέδων παραγωγής.
Καταλήγοντας, το Zerohedge εξάγει τα εξής συμπεράσματα:
- Η Πορτογαλία δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της
- Η πρόσβαση στις αγορές είναι αποτέλεσμα των επιλογών της ΕΚΤ και όχι της μακροοικονομικής επιτυχίας της Πορτογαλίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης