Ελλάδα

«Μπάχαλο» προαναγγέλει η ΕΣΕΕ, για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων – Σε απεργία αύριο οι εμποροϋπάλληλοι - Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ): Η γκρίνια θα ξεχαστεί

tags :
«Μπάχαλο» προαναγγέλει η ΕΣΕΕ, για  την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων – Σε απεργία αύριο οι εμποροϋπάλληλοι - Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ): Η γκρίνια θα ξεχαστεί
"Μπάχαλο θα γίνει την Κυριακή με το άνοιγμα των καταστημάτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, περιγράφοντας ανάγλυφα την κατάσταση που θα επικρατήσει αύριο, καθώς άγνωστο παραμένει ποια θα είναι ανοιχτά και ποια όχι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 63%  λέει «όχι» στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων τους, μόλις το 32% έχει απαντήσει θετικά και το 5% αφήνει την απόφαση στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων. Η πλειοψηφία πάντως των μικρομεσαίων εμπόρων αντιτάσσεται στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ενώ ακόμη και μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος, δηλώνουν πως δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την προσεχή Κυριακή, έπειτα από απόφαση των ιδιοκτητών. Αντίθετα ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερμαρκετ Βασιλόπουλος και Μαρινόπουλος. Επίσης ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, αλλά και τα πολυκαταστήματα Attica.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00. Από την πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προκηρύξει απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 10 π.μ., έξω απ' τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως). Ανάλογα συλλαλητήρια έχουν προγραμματίσει και άλλοι εμπορικοί σύλλογοι στην χώρα.   

Κ. Χατζηδάκης: Η γκρίνια θα ξεχαστεί
"Η γκρίνια θα ξεχαστεί... Αυτό που θα μείνει η θετική αλλαγή για τον τόπο", λέει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις αντιδράσεις εμπορικών συλλόγων και των εμποροϋπαλλήλων στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Για πρώτη φορά εκπτώσεις το Νοέμβριο. Τώρα δεν θα έχουμε εκπτώσεις δυο φορές, αλλά τέσσερις φορές το χρόνο. Για να κινηθεί κάπως η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από χαμηλότερες τιμές. Γι' αυτό θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Ξέρω πως ορισμένοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν. Δεν πειράζει. Η γκρίνια θα ξεχαστεί. Αυτό που θα μείνει, θα είναι μια θετική αλλαγή για τον τόπο, για την αγορά, για τους καταναλωτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης