Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συνεργασία τρομοκρατικών οργανώσεων «βλέπει» πίσω από την επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής η Αντιτρομοκρατική - «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικός Αγώνας» σε… πρώτο πλάνο – Τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νεαρών θυμάτων

Συνεργασία τρομοκρατικών οργανώσεων «βλέπει» πίσω από την επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής η Αντιτρομοκρατική - «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικός Αγώνας» σε… πρώτο πλάνο – Τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νεαρών θυμάτων
(upd39) Το σενάριο της συνεργασίας των τρομοκρατικών οργανώσεων και ειδικότερα, της «Σέχτας Επαναστατών» με τον «Επαναστατικό Αγώνα» εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη, μελών της Χρυσής Αυγής που συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο. Σήμερα, τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νεαρών θυμάτων.
Ειδικότερα, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξετάζουν ενδελεχώς το ενδεχόμενο οι δύο προαναφερθείσες οργανώσεις να συνεργάστηκαν για την τέλεση του «χτυπήματος».
Καταλύτης στην έρευνα των αρχών, αποτελεί ο εντοπισμός «γιάφκας» στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, η οποία εικάζεται πως ανήκει στον «Επαναστατικό Αγώνα».
Μάλιστα, εντός της συγκεκριμένης κατοικίας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δαχτυλικά αποτυπώματα ενός ατόμου, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την «Σέχτα Επαναστατών».
Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξακολουθεί να «χτενίζει» την μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο δράστες. Ωστόσο, είναι πεπεισμένη πως στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν και άλλα μέσα διαφυγής, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταστεί γνωστά.

Θρήνος στις κηδείες των δύο νεαρών


Με ταπεινότητα αλλά και οργή αποχαιρέτισαν συγγενείς και φίλοι τους Μ. Καπελώνη και Γ. Φουντούλη.
Και οι δύο νεκρώσιμες ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μάλιστα, η οικογένεια του Γ. Φουντούλη έχει ζητήσει δημόσια ότι δεν επιθυμεί ο χαμός του παιδιού του να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και σπέκουλας από οποιοδήποτε κόμμα.
«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε το αγαπημένο μας παιδί Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Οι γονείς του θέλουν να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του. Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε αίμα, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε τιμή γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, στο οποίο φοιτά η Ειρήνη, η λατρεμένη αδελφή του Γιώργου» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πατέρας του Γ.Φουντούλη.
Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 29χρονου, Αλέξανδρου Γέροντα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και παραμένει στην εντατική του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα καθώς φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ η υγεία του βαίνει σταθερά βελτιούμενη.

Επιστροφή της βαριάς τρομοκρατίας βλέπει η Αντιτρομοκρατική

Την ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνει λόγο για επιστροφή της βαριάς τρομοκρατίας ενώ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Η αντιτρομοκρατική φέρεται να έχει στη διάθεση της οπτικό υλικό που επιβεβαιώνει ότι πριν τη δολοφονική επίθεση, οι δύο δράστες είχαν περάσει, κινούμενοι με τη μοτοσικλέτα τους, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι 20 λεπτά πριν από την επίθεση η μοτοσικλέτα με τους δύο επιβαίνοντες πέρασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου προκειμένου – προφανώς – να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κινητικότητα αστυνομικών ή πόσα άτομα βρίσκονταν στα γραφεία.
Παράλληλα, μελετώνται τουλάχιστον 25 μαρτυρίες και 20 βίντεο, εκ των οποίων κάποια δείχνουν τον τρόπο διαφυγής  των δραστών ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για το ενδεχόμενο εντοπισμού δειγμάτων DNA στη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι δράστες μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο.
Οι έρευνες επικεντρώνονται στο βίντεο από τις κάμερες στα γραφεία της ΧΑ, στην αναζήτηση της κλεμμενης μηχανής, αλλά και στις μαρτυρίες.
Μάρτυρας "κλειδί" θεωρείται το τέταρτο άτομο που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το οποίο γύρισε και άρχισε να τρέχει προς τα γραφεία. Ο εκτελεστής τον πυροβόλησε δύο φορές όμως ευτυχώς δεν τον πέτυχε. Ο τέταρτος άνδρας είδε τους δράστες. Ένας από τους μάρτυρες, μάλιστα, άκουσε τον ένα δράστη να μιλά σε καθαρά ελληνικά.
"Σταμάτησαν να σκοτώνουν όταν τελείωσαν οι σφαίρες" λέει ο πέμπτος από την παρέα των νέων που δέχθηκαν επίθεση. "Τους τελείωναν οι σφαίρες και κυνικά έστρεψαν το πιστόλι με τη σκανδάλη στο καφέ για να εκφοβίσουν τον κόσμο" αναφέρει ενώ θεωρεί θέμα τύχης που δεν τραυματίστηκε και τέταρτο άτομο.
Οι δράστες πάρκαραν τη μηχανή τους περίπου 25 μέτρα πριν και προχώρησαν με τα πόδια προς τα γραφεία, λέει ο αυτόπτης μάρτυρας. «Ήρθαμε... Τώρα θα σας σκοτώσουμε» φέρεται να είπε, σε άπταιστα ελληνικά, ο ένας από τους δράστες.

Ένας από τους  θαμώνες της καφετέριας κοντά στα γραφεία της ΧΑ. βλέποντας τη μηχανή να φεύγει, πήρε τη δική του μηχανή και προσπάθησε να τους ακολουθήσει. Η υποστηρικτική ομάδα που πιθανότατα βρισκόταν στον ίδιο δρόμο τον πυροβόλησε κι έτσι αυτός σταμάτησε να τους ακολουθεί. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε δει νωρίτερα τους δράστες να συνομιλούν για λίγα δευτερόλεπτα με τον οδηγό ενός σκούρου αυτοκινήτου.

Από τις έρευνες στο Νέο Ηράκλειο βρέθηκε ένας ακόμη κάλυκας των 9mm, ο οποίος απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της μηχανής (η οποία εκλάπη την Τετάρτη), αλλά όχι τη μοτοσικλέτα. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τους δράστες "καθαρά επαγγελματίες εκτελεστές", καθώς φορούσαν στα παντελόνια τους ειδικούς μεταλλικούς σφιγκτήρε , προκειμένου να μην αφήσουν γενετικό υλικό. Φορούσαν ειδικά γάντια και πιθανότατα διπλούς πάτους στα παπούτσια τους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δύο είχε και σακίδιο στην πλάτη.
Οι αρμόδιοι εξετάζουν και βίντερο από εταιρείες που βρίσκονται στη διαδρομη που ακολούθησαν οι δράστες μέχρι να εγκατελείψουν τη μοτοσυσκλέτα στο ρέμα της Χελιδονούς.
Από τη μοτοσικλέτα μάρκας HONDA AFRICA TWIN αφαιρείται η πινακίδα κυκλοφορίας και οι δράστες διαφεύγουν με όχημα συνεργών τους. Η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Όπως λένε δεν έχει σημασία το γεγονός ότι βρέθηκε μέσα στο νερό.

Oι αρμόδιοι εκτιμούν ότι υπάρχει κάποιο σπίτι νοικιασμένο ή ιδιόκτητο, με πάρκινγκ ή κλειστό χώρο στάθμευσης για να καλυφθούν τα ίχνη και να μην εντοπιστεί η μηχανή από τον περασμένο Ιούνιο που είχε κλαπεί. Θεωρούν επίσης ότι πιθανότατα υπάρχει κάποιο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης είναι καλά κρυμμένο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν μέσω των ηλεκτρονικών χαρτών εάν έγιναν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. διαδραματίζει ο καταζητούμενος Ν. Μαζιώτης. Οι υποψίες της αστυνομίας γεννούνται τον Ιούλιο του 2013, όταν εντοπίστηκαν αποτυπώματά του σε ληστεία τραπέζης στα Μέθανα. Οι ενδείξεις που συγκέντρωναν οι αρχές κλιμακώθηκαν έπειτα από «μήνυμα» του Ν. Μαζιώτη εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, τύπου αντάρτικου πόλης, οι δράστες της επίθεσης εναντίον της Χρυσής Αυγής
Στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010 - 2012 στρέφονται οι υποψίες έμπειρων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αρχές ανέμεναν μία αιματηρή επίθεση, ανάλογου βεληνεκούς, εδώ και αρκετό καιρό.
Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδημόνων καταδεικνύουν κοινά σημεία με την ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2013.
«Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης. Αρχικώς ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν πιθανόν άλλος - πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πιο αιματηρή δολοφονική επίθεση μετά την εξάρθρωση της 17Ν η οποία είχε σκοτώσει πολιτικούς και επιχειρηματίες, μαζί με τους οδηγούς τους» αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα».
Σύμφωνα με τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πρόκειται για 1 - 2 άτομα που στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2010 (δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια) μέχρι σήμερα μπόρεσαν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στη δράση. Αυτό, εξάλλου, είχε ευθέως ανακοινωθεί σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οργάνωσης που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να διατηρεί «συγγενικές» σχέσεις με τη «Σέχτα».

Ομοιότητες με την επίθεση στην ΝΔ
To κεντρικό σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μέλη οργάνωσης αντάρτικου πόλης, με νούμερο ένα ύποπτο να καθίσταται η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».
Η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στην Λ. Συγγρού το περασμένο χειμώνα.

"Καθαρό" το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες
Από το ίδιο πιστόλι τύπου Zastava προέρχονται όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ανακοίνωσε η αστυνομία, το πιστόλι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Στα χέρια της αστυνομίας το βίντεο που καταγράφει καρέ - καρέ την δολοφονία
Στο συγκλονιστικό βίντεο από κάμερες ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το οποίο και εξετάζουν οι αρχές, έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η άγρια δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος, στο Νέο Ηράκλειο. Οι κινήσεις του εκτελεστή, φανερώνουν ότι πρόκειται για επαγγελματία που ήθελε τέσσερις νεκρούς.
Η αστυνομία θεωρεί ότι το εν λόγω υλικό που δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 10 δευτερόλεπτα, είναι «ο καλύτερος μάρτυρας» για το τι ακριβώς συνέβη κατά την χθεσινή δολοφονική επίθεση.
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, «ο εκτελεστής, που φορά καπέλο τζόκεϊ, είναι συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός φοράει κράνος. Σταματούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου απέναντι από τα γραφεία. Κατεβαίνει και κινείται προς τους τέσσερις νεαρούς που συζητούν. Ακολουθείται από το συνεργό του, που οπλοφορεί για να του παρέχει κάλυψη».
Ο εκτελεστής που φορά καπέλο τζόκεϊ (ο συνεργός του φορά κράνος) πλησιάζει τους τέσσερις νεαρούς άνδρες έξω από την είσοδο της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει. Πλησιάζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε απόσταση 15 μέτρων αρχίζει να πυροβολεί. Ο πρώτος που μπαίνει στο στόχαστρο σώζεται σαν από θαύμα, αφού καμία από τις δυο σφαίρες δεν τον πετυχαίνει και προλαβαίνει να μπει μέσα στα γραφεία. Ο δράστης στρέφει το όπλο του σε δεύτερο άτομο, προφανώς τον 29χρονο Αλέξανδρο, ο οποίος αρχίζει να τρέχει βαριά τραυματισμένος σε μια προσπάθεια να σωθεί και σωριάζεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.
Αμέσως μετά ο εκτελεστής στρέφει το όπλο του σε άλλους δυο νεαρούς τους οποίους και σκοτώνει επί τόπου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί και η επόμενη κίνησή του, όταν πλησιάζει τα θύματα στο μισό μέτρο περίπου και τους δίνει τη χαρακτηριστική βολή. Στην συνέχεια ο δολοφόνος επιστρέφει ψυχρός και ατάραχος στην μηχανή με την οποία διέφυγε μαζί με τον συνεργό του. Το δρομολόγιο που ακολουθήθηκε δεν ήταν μέσω της Αττικής οδού, αφού οι άγνωστοι ήξεραν ότι θα έπρεπε να σταματήσουν στα διόδια και θα τους ήταν πολύ πιο δύσκολο να ξεφύγουν, γι' αυτό και ακολούθησαν πολύ συγκεκριμένο δρομολόγιο διαφυγής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες ακολούθησαν την οδό Γρ. Αυξεντίου και στη συνέχεια κινήθηκαν και άφησαν τη μηχανή στο ρέμα της Χελιδονούς, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Η πηγή ισχυρίζεται ότι ο συνεπιβάτης της μηχανής ήταν εκείνος που πυροβόλησε 12 φορές τα θύματα.
Η ψηφιοποίηση του βίντεο αναδεικνύει ότι ο δράστης που πυροβολούσε αδιακρίτως,  είναι μετρίου ύψους, περίπου 1.70 , μέχρι 30 ετών, γυμνασμένος και φορούσε τζιν. Διαπιστώνεται επίσης ότι ήταν δεξιόχειρας αφού κρατούσε το πιστόλι με το δεξί χέρι και είχε σακίδιο στην πλάτη. Ο συνεργός του , που φορούσε κράνος, εκτιμάται ότι κάλυπτε τα νώτα του εκτελεστή και θα παρενέβαινε σε περίπτωση που υπήρχε αντίδραση στα πυρά.

Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.
Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.
Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Παραδίδουν τις άδειες οπλοφορίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, επέρριψε  τις ευθύνες  αναφορικά με την εκτέλεση δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής η Ελένη Ζαρούλια, η οποία προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης μαζί με τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, προκειμένου να παραδώσουν τις άδειες οπλοφορίας τους το απόγευμα του Σαββάτου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου.
"Ο Δένδιας είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της στυγερής δολοφονίας", δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Ζαρούλια, η οποία προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.
"Ο Νίκος Δένδιας έπρεπε να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από χθες το βράδυ. Είναι ένας ανίκανος υπουργός που έχει ξεφτιλίσει την Αστυνομία. Εδώ και ενάμιση μήνα έγδυνε τους αστυνομικούς για να δει αν έχουν τατουάζ. Αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγης, ενώ ήξερε ότι είμαστε στόχος τρομοκρατών", τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, η παράδοση των αδειών οπλοφορίας «τους ζητήθηκε χωρίς καμία δικαιολογία» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «λίγο πριν τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο».

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 29χρονος Γέροντας Αλέξανδρος. Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός άντρας έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.
Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας. Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Μητέρα 29χρονου: Να μην χυθεί άλλο αίμα
Να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα που δέχθηκε σφαίρες από αγνώστους στην αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
“Ο Αλέξανδρος δίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου” σημείωσε. "Δεν έχει πειραχθεί η καρδιά του, παλεύουμε για τα ζωτικά όργανά του" διευκρίνισε.
“Έχω χάσει και άλλο ένα γιο στα 28 από μεσογειακή αναιμία” πρόσθεσε η μητέρα του. Σημειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Γέροντας είναι και πατέρας ενός παιδιού.
Η μητέρα του τόνισε ότι ο 29χρονος δεν ήταν ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά του άρεσαν οι αντιλήψεις του κόμματος.

H ανακοίνωση της οικογένειάς του 26χρονου
"Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Η οικογένεια θέλει να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στο οποίο φοιτά η ΕΙΡΗΝΗ η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ".

Πατέρας 26χρονου: Τον εκτέλεσαν σαν αρνί
"Κάποιοι, δεν ξέρω για ποιους λόγους,  τον εκτέλεσαν σαν αρνί". Αυτά ήταν τα λόγια του πατέρα του 26χρονου Γιώργου Φουντούλη που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης