Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν - Τη Δευτέρα η έλευση της τρόικας στην Αθήνα - Την Τρίτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις - Κομισιόν: Το κλιμάκιο θα επιστρέψει μόλις ληφθούν οι αναγκαίες πληροφορίες...

ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν - Τη Δευτέρα η έλευση της τρόικας στην Αθήνα - Την Τρίτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις - Κομισιόν: Το κλιμάκιο θα επιστρέψει μόλις ληφθούν οι αναγκαίες πληροφορίες...
(upd5)Επιβεβαιώνει την ελληνική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαβεβαιώνοντας πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα, επιχειρώντας και αυτό με τη σειρά του να βάλει τέλος στο σίριαλ που διαδραματίζεται από το μεσημέρι.
"Το κλιμάκιο θα φτάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα, την Τρίτη", διευκρινίζει το ΔΝΤ, ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα διαμηνύει από νωρίς η ελληνική πλευρά και κόντρα στις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Κομισιόν: Το κλιμάκιο θα επιστρέψει μόλις ληφθούν οι αναγκαίες πληροφορίες...


"Η θέση των Βρυξελλών όσον αφορά στην διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα παραμένει η ίδια", δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς σχετικώς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση", τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί αναβολής της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα - Στις 4 Νοεμβρίου επιστρέφουν οι επικεφαλής της τριμερούς - Την Τρίτη το πρωί το πρώτο τετ α τετ Στουρνάρα - δανειστών


Διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση τις πληροφορίες που θέλουν τους επικεφαλής της τρόικας να αναβάλλουν την προγραμματισμένη - για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου - επιστροφή τους στην Αθήνα, λόγω των συνεχιζόμενων διαφωνιών στο μέτωπο της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr, η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα.
Ήδη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει κλειστεί το πρώτο κρίσιμο τετ α τετ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και των επικεφαλής της τριμερούς, την Τρίτη (5 Νοεμβρίου) το πρωί.

Reuters: Δεν είναι βέβαιη η έλευση την ερχόμενη εβδομάδα - Μεγάλο το χάσμα Αθήνας - δανειστών για το δημοσιονομικό κενό

Πλήρης σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να καταλαγιάσει τις ανησυχίες.
"Η τρόικα έχει βάλει στον πάγο την επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, αφού ακόμη δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές κυβέρνησης - δανειστών για το δημοσιονομικό κενό των 2 δισ. ευρώ του 2014", αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας", δηλώνει στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όπως προσθέτει η ίδια πηγή, το προγραμματισμένο ταξίδι των εκπροσώπων των δανειστών έχει μπει για την ώρα "στον πάγο".
"Οι Έλληνες λένε: Έχουμε κάνει αρκετά. Αλλά η τρόικα ζητά περισσότερα βήματα", τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Reuters.
"Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αναμένουμε την τρόικα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως είναι άλλωστε προγραμματισμένο" δηλώνει από την πλευρά του στο Reuters, ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης