Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δημοσκοπική "πτώση" για τη Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (19,8%), έναντι της ΝΔ στη σφυγμομέτρηση της Metron Analysis

tags :
Δημοσκοπική
Κατά 1,5 μονάδες υποχωρούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενόσω οι πολίτες παραμένουν "μουδιασμένοι" μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, ο οποίος συνδέεται στενά με τη Χρυσή Αυγή.  Ο τελευταίος με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον "Έθνος της Κυριακής", η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, αλλά υποχωρεί στο 7,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με οριακό προβάδισμα 0,2% έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 19,8% έναντι 19,6% της ΝΔ .
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τέταρτο με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,2%. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά.
Η εκτίμηση ψήφου δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 28,7% με δεύτερη τη ΝΔ με 28,3%.Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,7%, η ΑΝΕΛ με 5,2%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,7%
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 15%.
Ο 45χρονος δράστης, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του, υποστήριξε πως πριν την αιματηρή συμπλοκή, υπήρξε φραστική επίθεση εκ μέρους του δολοφονηθέντος. Ισχυρίστηκε, δε, πως βρισκόταν υπό άμυνα, καθώς ο 34χρονος κινήθηκε εναντίον του απειλητικά.
Βέβαια, οι ισχυρισμού του δράστη κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση έναντι της συζύγου του, η οποία φέρεται να υποστήριξε πως ο 45χρονος δράστης βρισκόταν στην οικία του, όταν και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και αποχώρησε από αυτήν, κατευθυνόμενος προς τον μετέπειτα τόπο του εγκλήματος.
Ο Γ. Ρουπακιάς βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεσης και της παράνομης οπλοκατοχής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης