Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Wall Street Journal: Έρχεται περαιτέρω χαλάρωση της λιτότητας στην Ευρωζώνη - Νέα μέθοδο υπολογισμού του ελλείμματος ενέκριναν οι Ευρωπαίοι - Σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου

Wall Street Journal: Έρχεται περαιτέρω χαλάρωση της λιτότητας στην Ευρωζώνη - Νέα μέθοδο υπολογισμού του ελλείμματος ενέκριναν οι Ευρωπαίοι - Σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου
Νέα δεδομένα για τη λιτότητα που επιβάλλεται στην Ευρωζώνη δημιουργεί νέα απόφαση των Ευρωπαίων.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι Ευρωπαίοι καλλιεργούν το έδαφος για περαιτέρω χαλάρωση της λιτότητας στο προσεχές μέλλον, μέσω κάποιων τροποποιήσεων που ενέκριναν όσον αφορά στην εκτέλεση του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Κατά την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι πρόσφατα ενέκριναν μια αλλαγή κατά τη διαδικασία εκτέλεσης του κοινοτικού προϋπολογισμού, η οποία σηματοδοτεί περαιτέρω ελάφρυνση της λιτότητας κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Η αλλαγή αυτή έρχεται ως απάντηση στις κριτικές που έχει δεχθεί η Κομισιόν, όσον αφορά στην υιοθέτηση πολιτικών μείωσης δαπανών για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, ακόμη και σε χώρες που πλήττονται βαθύτατα από την ανεργία.
Σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal, oι τροποποιήσεις που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι θα ωφελήσουν την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι χώρες θα "ελαφρυνθούν" σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που τους έχουν επιβληθεί, σχολιάζουν στην εφημερίδα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Η αλλαγή την οποία ενέκριναν οι Ευρωπαίοι αφορά στον τρόπο και τη μεθοδολογία υπολογισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος των ευρωπαϊκών χωρών. Πλέον, θα προσμετράται το διαρθρωτικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν ίσχυε.
Αφού πλέον η αλλαγή στη μέθοδο υπολογισμού του ελλείμματος εγκρίθηκε, μπορεί να τεθεί σε ισχύ στους υπολογισμούς της Κομισιόν για το έλλειμμα στις προβλέψεις του φθινοπώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης