Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Με επίκεντρο την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο η UBS πραγματοποιεί άτυπο roadshow στην Αθήνα - Η ελβετική τράπεζα διαβλέπει προοπτικές και συστήνει σταδιακές τοποθετήσεις

tags :
Με επίκεντρο την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο η UBS πραγματοποιεί άτυπο roadshow στην Αθήνα - Η ελβετική τράπεζα διαβλέπει προοπτικές και συστήνει σταδιακές τοποθετήσεις
Στην Αθήνα βρίσκονται από χτες στελέχη της UBS, τα οποία συνοδεύονται και από εκπροσώπους σημαντικών παγκοσμίως funds, όπου πραγματοποιούν ένα άτυπο roadshow με στόχο τη σταδιακή τοποθέτηση στην ελληνική αγορά.
Η ελβετική τράπεζα, όπως όλα δείχνουν, βλέπει να κάνουν την εμφάνιση τους θετικές προοπτικές για τη χώρα μας, ενώ λειτουργεί πλέον ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων εγχώριων εισηγμένων και των ξένων funds που αναζητούν αξίες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
Στην αποστολή και το άτυπο roedshow αυτό φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο το άκρως επιτυχημένο roadshow της ΕΧΑΕ πριν από μερικές εβδομάδες στο Λονδίνο, ενώ καθοριστικής σημασίας αναμένεται να αποδειχθεί η επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's ο οποίος εκτιμάται να αποφανθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η "ομάδα" της UBS έχει συνεχείς επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις και με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του FTSE του ΧΑ.
Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη των εν λόγω εταιρειών, εκτός από το πρόσφατο roadshow της ΕΧΑΕ και τις διαρροές για την επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's, η αλλαγή επί το ευνοϊκότερο του κλίματος τροφοδοτείται και από τις προσπάθειες του ίδιου του πρωθυπουργού, που από τις αρχές του έτους έχει συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με δεκάδες ξένα funds και εκπροσώπους πολυεθνικών για να τους πείσει να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.
Μάλιστα, μετά και την επίσημη ένταξη του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές, τον Νοέμβριο, οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών είναι πολύ πιο πρόθυμοι να αγοράσουν Ελλάδα, καθώς το Χ.Α. είναι αυτή τη στιγμή φθηνότερη αγορά από γειτονικές αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Τουρκίας, κάτι όμως που για να μετατραπεί σε μεσοπρόθεσμο όφελος θα πρέπει οι επενδυτές να πιστέψουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις δυναμικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης