Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς: Αν η Ελλάδα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει χωρίς νέους όρους – Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας – Η χώρα θα αποδεσμευτεί σταδιακά από το μνημόνιο

tags :
 Αντώνης Σαμαράς: Αν η Ελλάδα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει χωρίς νέους όρους – Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας – Η χώρα θα αποδεσμευτεί σταδιακά από το μνημόνιο
Την διαβεβαίωση ότι η χώρα θα ξεκινήσει σταδιακά να αποδεσμεύεται από το μνημόνιο δίνει ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς σε συνέντευξη του, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα δηλώνει ότι αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.
Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής τονίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο εκτιμά στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν και νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρει, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Κάνει δε σαφές πως, δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. «Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Τέλος αποκλείει και τα σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάιο, σημειώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ αναφερόμενος στο ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνει ότι η διοίκησή του δεν θα περάσει σε ξένο έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης