Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Exotix: Κανονικά θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την Τρόικα – Στη «γραμμή Merkel» η κυβέρνηση Σαμαρά – Σε ρυθμούς ράλι το Χ.Α. με τις τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Exotix: Κανονικά θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την Τρόικα – Στη «γραμμή Merkel» η κυβέρνηση Σαμαρά – Σε ρυθμούς ράλι το Χ.Α. με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Η αξιολόγηση από την Τρόικα θα ολοκληρωθεί κανονικά εκτιμά η Exotix, ενώ σημειώνει ότι έχουν μειωθεί οι πολιτικοί κίνδυνοι.
Στη «γραμμή Merkel» η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Σε ρυθμούς ράλι το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο.
«Bullish» παραμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Exotix, η οποία σε ανάλυσή της εστιάζει στο γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε ρυθμούς ράλι, σημειώνοντας ότι τις δύο τελευταίες ημέρες, οι όγκοι συναλλαγών ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ, σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στις τράπεζες, με τους αναλυτές ωστόσο να μην αποκλείουν μία βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών.

«Ψηφίζει» ΟΤΕ, ΟΠΑΠ

Ο οίκος εκφράζει παράλληλα την προτίμησή τους στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ παραμένει στο προσκήνιο, παρά το γεγονός ότι έχει υποαποδόσει. Μάλιστα, εκτιμά ότι οι εκτιμήσεις της Citigroup για τη μετοχή είναι λανθασμένες.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, τοποθετούν την τιμή στόχο στα 9,20 ευρώ, καθώς δεν κινδυνεύει πλέον η ιδωτικοποίησή του.
Για τον ΟΤΕ εκτιμά ότι αποτελεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Στη «γραμμή Merkel» η οικονομική πολιτική
Σε πολιτικό επίπεδο, η Exotix εκτιμά ότι έχουν μειωθεί οι πολιτικοί κίνδυνοι και ότι η αξιολόγηση από την Τρόικα, θα ολοκληρωθεί κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο της Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα σχολιάζει ότι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, ακολουθεί πιστά τη γραμμή Merkel στην οικονομική πολιτική, καθώς η Γερμανία έχει καταστήσει σαφές στην ελληνική πλευρά ότι θα στηρίξει εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις που απορρέουν.
Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη ανάλυσή της η Exotix, ανέμενε καλύτερες αποδόσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τράπεζες και την μετοχή του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με την Exotix, μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να δοκιμάστηκαν επικίνδυνα με την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, ωστόσο η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης βοήθησε να μείνει ο κλάδος "όρθιος".
Παρά την ύφεση που πλήττει άμεσα το ενεργητικό των τραπεζών, οι διοικήσεις έχουν δείξει ότι μπορούν να τις διατηρήσουν κερδοφόρες, προοπτική που θα στηρίξουν τις αποδόσεις στο άμεσο μέλλον.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαληφθεί, με τα προβληματικά δάνεια και την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του χρέους να αποτελούν τα "αγκάθια" για την πορεία του τραπεζικού κλάδου.
Τέλος, για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η Exotix πιστεύει ότι η νέα διοίκηση θα δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στον προσανατολισμό του ομίλου, ανοίγοντας την σε πολλούς τομείς που μπορεί να αποδειχθούν κερδοφόρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης