Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μετά την Πειραιώς και η Eurobank μειώνει τα επιτόκια δανείων – Στόχος για τις τράπεζες είναι το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων να υποχωρήσει στο 7% με 7,5%, των στεγαστικών στο 5% και των καταναλωτικών στο 10% - Οι προθεσμιακές καταθέσεις στο 3%

  Μετά την Πειραιώς και η Eurobank μειώνει τα επιτόκια δανείων – Στόχος για τις τράπεζες είναι το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων να υποχωρήσει στο 7% με 7,5%, των στεγαστικών στο 5% και των καταναλωτικών στο 10% - Οι προθεσμιακές καταθέσεις στο 3%
(upd)Μετά την τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank μειώνει τα επιτόκια δανείων σε μια προσπάθεια ο τραπεζικός κλάδος να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Eurobank, το βασικό επιτόκιο Κεφαλαίου Κινήσεως μειώνεται κατά 0,25 της μονάδας. Επίσης, μειώνονται κατά 0,25 της μονάδας, τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών.
Αν και η πιστωτική επέκταση παραμένει δομικό πρόβλημα καθώς για 4η χρονιά συνεχίζει με αρνητικούς ρυθμούς, πρόκειται για πιστωτική συρρίκνωση στα 223 δισεκ. ευρώ, οι τράπεζες θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην αγορά και την κοινωνία ότι προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.
Οι τράπεζες πρέπει να αποδείξουν ότι συμμετέχουν με πρωτοβουλίες στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η Πειραιώς ήταν η πρώτη τράπεζα που μείωσε κατά 1% τα επιτόκια χορηγήσεων.
Σε ανάλογη στρατηγική κινείται και η Eurobank που θα μειώσει άμεσα τα επιτόκια χορηγήσεων και θα ακολουθήσουν προσεχώς και οι υπόλοιπες τράπεζες.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών τα επιτόκια των καταθέσεων που φθάνουν στις μεγάλες τράπεζες έως το 3,75% θα μπορούσε να υποχωρήσει το ανώτερο επιτόκιο στο 3,2% με 3%.
Στα επιτόκια δανείων το βασικό χορηγήσεων να υποχωρήσει στο 7% με 7,5% σε βάθος λίγων μηνών από 8,25% έως 9,5% που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Των στεγαστικών στο 5% από 5,8% που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Των καταναλωτικών δανείων μεταξύ 10,5% και 14,50% που κυμαίνονται διάφορά καταναλωτικά δάνεια να υποχωρήσει το χαμηλότερο επιτόκιο στο 10%.
Στις πιστωτικές κάρτες η αγορά κινείται μεταξύ 16,95% με 21% και μια μέση αποκλιμάκωση κατά 1% δεν θα ήταν απίθανή αλλά ειδικά στα καταναλωτικά και στις κάρτες δεν αναμένονται γενναίες

Η ανακοίνωση της Eurobank

Σε μειώσεις επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων προχωρά από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και την 30η Σεπτεμβρίου αντιστοίχως, η Eurobank.

Ειδικότερα:


ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

I.    ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
•       Το βασικό επιτόκιο Κεφαλαίου Κινήσεως μειώνεται κατά 0,25 της μονάδος
II.    ΔΑΝΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
•    Μειώνονται τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών κατά 0,25 της μονάδος

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

•    Τα επιτόκια των λογαριασμών Ιδιωτών Τρεχούμενων και Ταμιευτηρίου, καθώς και των λογαριασμών Όψεως Επαγγελματιών μειώνονται κατά μέσο όρο κατά 0,08 της μονάδος.
•    Τα επιτόκια των λογαριασμών Όψεως των Επιχειρήσεων παραμένουν αμετάβλητα.

Η μείωση των επιτοκίων Χορηγήσεων θα ισχύσει από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ τα νέα επιτόκια Καταθέσεων θα ισχύσουν με την ολοκλήρωση του ημερολογιακού μηνός, από 30 Σεπτεμβρίου 2013.

(Πρώτη ενημέρωση: 07:40, 10 Σεπτεμβρίου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης