Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα διστάσουμε να πάμε σε στάση πληρωμών, αν μας εξωθήσουν - Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ - Καλεί σε πρόωρες εκλογές, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο

tags :
Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα διστάσουμε να πάμε σε στάση πληρωμών, αν μας εξωθήσουν - Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ - Καλεί σε πρόωρες εκλογές, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο
"H κοινωνία βράζει. Θα εκφράσει την αγανάκτησή της τη χρονική στιγμή που θα είναι πεισμένη ότι θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα", επισήμανε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές. "Οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο", σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", διεμήνυσε πως "για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται «κούρεμα»  40- 50% που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Ουσιώδες είναι να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ύφεση και να απαλλαγεί η χώρα από την πολιτική των μνημονίων. Η μείωση του χρέους σε συνδυασμό με τον τερματισμό της λιτότητας και ένα σχέδιο άμεσων δημόσιων και αναπτυξιακών επενδύσεων, θα σηματοδοτούσε την έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη".
Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο «πάγωμα» των τόκων για μια τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης, ενώ αναφέρει πως αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν θα διστάσει.
"Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Το αρχικό «όχι» των Κυπρίων στη συνέχεια μετατράπηκε σε πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε νέο ούτε άλλο ΠΑΣΟΚ. Είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής. Εκφράζει την οργή του κόσμου για την αποτυχία του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, αλλά και την ανάγκη της εποχής για ριζική αλλαγή πορείας και για κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ο πόλος συσπείρωσης μιας ευρύτατης πλειοψηφίας και σημειώνει πως «όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ισχυρότερος θα είναι ο λαός", καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, εκλογές άμεσα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο ζήτησε ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του που έκανε, προσερχόμενος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι "ήρθε σαν κλέφτης" και εγκαινίασε την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τού καταλόγισε "πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας.
"Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Ήρθε, λοιπόν, σήμερα σε μία πόλη που 'βουλιάζει' στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι, που βρέθηκαν σήμερα να χειροκροτούν βαριεστημένα στην αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης, που σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα να την εγκαινιάσει, αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους. Το μόνο από όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του. Ας μην μείνει, λοιπόν, κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε έναν αγώνα για να βρεθεί δημοκρατική διέξοδος στο δράμα που ζει ο λαός μας τρία χρόνια τώρα. Εκλογές άμεσα για να βρεθεί διέξοδος, με την κονωνία όρθια και τη χώρα κυρίαρχη" κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης