Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Χριστοδούλου (ΕΤΕ): Οι τράπεζες δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια - Εξαιρετικά απίθανο ένα deal Εθνικής- Eurobank - Το πόρισμα της BlackRock δεν θα αναδείξει νέες κεφαλαιακές ανάγκες – Δεν θα σημειωθεί έκρηξη των πλειστηριασμών

Χριστοδούλου (ΕΤΕ): Οι τράπεζες δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια - Εξαιρετικά απίθανο ένα deal  Εθνικής- Eurobank - Το πόρισμα της BlackRock δεν θα αναδείξει νέες κεφαλαιακές ανάγκες – Δεν θα σημειωθεί έκρηξη των πλειστηριασμών
Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια προέβλεψε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Παράλληλα ανέφερε ότι το  "πάγωμα" του deal με την Eurobank, ήταν απόφαση άλλων και όχι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πιθανό να συνεχιστεί, ακόμη και σε άλλη βάση η συμφωνία, ανέφερε ότι είναι "εξαιρετικά απίθανο".
Tο πόρισμα της BlackRock δεν αναμένεται να αναδείξει νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες, ανέφερε ο Χριστοδούλου, επισημαίνοντας ότι οι διοικήσεις συνεχίζουν σύμφωνα με το πλάνο τις ενέργειες για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Οι συνέργειες θα αποδώσουν και θα καλύψουν τυχόν νέες ζημίες, και αυτό θα φανεί στην πορεία, τόνισε το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.
Tο πόρισμα της BlackRock δεν αναμένεται να αναδείξει νέες κεφαλαιακές ανάγκες στις ελληνικές τράπεζες, εκτίμησε ο κ. Χριστοδούλου, ενώ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστεί ο τρόπος υπολογισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες.
Σε ερώτηση αναφορικά με την αγορά ακινήτων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλους της Εθνικής εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει "έκρηξη" των πλειστηριασμών, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις δανειοληπτών που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους αλλά δεν το κάνουν, εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή νομοθεσία. "Θα πρέπει να επανέλθει το 'πιστωτικό ήθος' στην αγορά ακινήτων", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα υπάρξει  πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το τέλος του 2013, προοπτική που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να αλλά. Παράλληλα, αυξάνονται τα σημάδια που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη και το κλίμα αλλάζει.
Αναφερόμενος στην απόφαση για «πάγωμα» στο deal Εθνικής – Eurobank, το στέλεχος της ΕΤΕ τόνισε ότι ήταν απόφαση άλλων και όχι της διοίκησης της Εθνικής. Μάλιστα, στην ερώτηση ερώτηση εάν είναι πιθανό να συνεχιστεί, ακόμη και σε άλλη βάση η συμφωνία, ανέφερε ότι είναι "εξαιρετικά απίθανο".
Για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να το εκτιμήσει, αναφέροντας ότι οι γενικές εκτιμήσεις το τοποθετούν έως 10 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης