Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συντηρήθηκε η επενδυτική αδιαφορία με ισχνό τζίρο, σε τράπεζες και ΧΑ +0,64% στις 869 μον. - Προσεχώς μεταξύ 830 - 880 μον.

Συντηρήθηκε η επενδυτική αδιαφορία με ισχνό τζίρο, σε τράπεζες και ΧΑ +0,64% στις 869 μον. - Προσεχώς μεταξύ 830 - 880 μον.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι άτονο με τις συναλλαγές στο ναδίρ, οι τράπεζες δεν μπορούν να ανακάμψουν παρά τα θετικά νέα που ανακοινώνουν
Σχετικά Άρθρα
(upd18) Σε περιβάλλον... επενδυτικής αδιαφορίας παρέμεινε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να έκλεισε θετικά και στα υψηλά ημέρα, αλλά οι συναλλαγές δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλην κάποιων διαδικαστικών κινήσεων.
Από τις μετοχές που ξεχώρισαν, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Lamda με κέρδη πάνω από +3%, ενώ στις τράπεζες πλην της Εθνικής, σημειώθηκαν λελογισμένες πωλήσεις.
Απόρροια της επενδυτικής άπνοιας οι πολυ χαμηλές συναλλαγές και το περιορισμένο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για την ανάληψη ρίσκου στην εγχώρια αγορά.
Την ώρα που συνεχίζεται η αβεβαιότητα από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, η ελληνική αγορά με χρηματιστηριακούς όρους δεν έχει να πουλήσει κάποια μεγάλη και σοβαρή ιστορία, ούτε κάποια δυναμική επαναφορά οπότε εύλογα το ελληνικό χρηματιστήριο έχει τα μαύρα του τα χάλια.
Πλέον, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2021, οι οποίες ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα.
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 869 μονάδες δοκιμάζοντας την πρώτη αντίσταση στις 865 - 875 μονάδες ενώ στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 850 μονάδες.
Ακολουθούν οι 830 μονάδες και οι κρίσιμες 820 - 800 μονάδες.
Το βασικό σενάριο για την ελληνική χρηματιηριακή αγορά είναι ότι θα παραμείνει εντός του εύρους 860 με 880-890 μονάδων για εύλογο διάστημα.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 521 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 540 μονάδες και κρίσιμη την στήριξη των 505 μονάδων.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Mε θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη στο +0,05% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,16%.
Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα το αρνητικό πρόσημο επικράτησε, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί έως και -0,50%.
Η εικόνα άλλαξε μετά τις 14:00, με τον γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο +0,63% στις 869 μονάδες έχοντας υψηλό στις 870,13 μονάδες και χαμηλό 860,13 μονάδες.

Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 38,2 εκατ. ευρώ, ο όγκος 15,2 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων το 6 εκατ. μετοχές να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης στις 869 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 865 - 875 μονάδες και ακολουθούν οι 885 μονάδες και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 850 μονάδες και ακολουθούν οι 830 και οι κρίσιμες 820 και οι 800 μονάδες.
Η διάσπαση της ζώνης των 800 μονάδων θα οδηγήσει αρχικά στις 780 μονάδες και σε ένα δυσμενές σενάριο με ένα καθολικό lockdown στις 750 και 720 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 521 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 540 μονάδες και ακολουθούν οι 550, οι 580 και οι 600 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 505 μονάδες και ακολουθούν οι 490 – 480 μονάδες και οι 460 μονάδες.

Οριακή βελτίωση στην ελληνική αγορά ομολόγων


Οριακή βελτίωση καταγράφηκε στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη, με τους επενδυτές να αναζητούν την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, εν μέσω έντονων ανησυχιών από την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη δυναμική της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,64% και το ιταλικό 10ετές στο 0,61% και με το μεταξύ τους spread στις 3 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 74 μονάδες ή 0,74% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει όλα τα θετικά νέα

Διδαχθήκαμε ότι το χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας και ότι η χρηματιστηριακή αγορά λειτουργεί ως προεξοφλητικός μηχανισμός.
Εάν αυτό ισχύει, τότε έχει προεξοφλήσει ότι τα χειρότερα του 2020 δεν θα επαναληφθούν στην ελληνική οικονομία
Έχει προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα υποστηριχθεί από τα 31 δισεκ. του Ταμείου Ανάκαμψης.
Έχει προεξοφλήσει ότι οι ελληνικές τράπεζες πολύ σύντομα θα έχουν εξυγιανθεί και τα NPEs τους θα υποχωρήσουν στο 5% κοντά στον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Έχει προεξοφλήσει όλα τα χειρότερα είναι πίσω μας και ότι έστω και αργά και σταδιακά θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδος ανάκαμψης.
Εάν όλα αυτά ισχύουν… γιατί το μόνο χρηματιστήριο από τα σοβαρά που δεν έχει ανακάμψει, δεν έχει ξεχωρίσει, παραμένει στάσιμο, χωρίς επενδυτική ορατότητα και απαξιωμένο είναι το ελληνικό χρηματιστήριο;
Η Ελλάδα απολαμβάνει των κινήτρων της ΕΚΤ ενώ δέχθηκαν οι ευρωπαίοι των δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω της πανδημίας.
Ότι έχουν οι άλλοι έχουμε και εμείς αλλά εδώ το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στάσιμο…

Τι εκτιμάει η Bank of America Merill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες

Θετική παραμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America, καθώς όπως διαπιστώνει οι διοικήσεις προχωρούν σύμφωνα με τα σχέδια εκκαθάρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.
Όπως επισημαίνει «με βάση το καλό ιστορικό εκτέλεσης, τα επίπεδα σταθερών κεφαλαίων και τη χρήση δομών τιτλοποίησης (Ηρακλής) οι ελληνικές τράπεζες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τα προγράμματα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους ("NPE").
Ωστόσο, κατά την Bank of America, αυτή η εξέλιξη και μόνο από μόνο δεν αρκεί για να απελευθερωθεί η αξία στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.
Πρέπει επίσης να δούμε αύξηση των δανείων και των διαχειριζόμενων περιουσιακών στοιχείων, δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να δούμε τις τραπεζικές μετοχέςνα ενισχύονται.
Μέχρι στιγμής, τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, διαπιστώνει η Bank of America, γι' αυτό και παραμένει θετική για έναν τομέα που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.


Πότε θα αξίζουν για αγορά οι ελληνικές τράπεζες;

Πότε θα αξίζουν για αγορά οι ελληνικές τράπεζες;
Το ερώτημα αυτό σίγουρα απασχολεί πολλούς επενδυτές του χρηματιστηρίου.
Υπάρχουν γενικοί και ειδικοί λόγοι που πρέπει να πληρούνται ώστε οι τράπεζες στην Ελλάδα, να είναι ελκυστικές επενδυτικά.

1)Οι ελληνικές τράπεζες θα ξεχωρίζουν όταν αρχίσουν να δίδουν καλύτερη καθοδήγηση στους επενδυτές οι οποίοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ορατότητα – visibility – για την εξέλιξη των ισολογισμών τους.
2)Υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με το Free Float, δηλαδή την διασπορά ειδικά στην Εθνική τράπεζα όπου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει το 40,3%.
3)Η Alpha bank και η Πειραιώς εμφανίζουν premium οι χρηματιστηριακές τους τιμές σε σχέση με τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου.

Τι χρειάζονται οι τράπεζες για να μετατραπούν σε επενδύσιμες;

Α)Να πείσουν τους ξένους επενδυτές ότι η καθοδήγηση για το 2022 π.χ. η Eurobank κέρδη 500 εκατ θα επιτευχθεί
Β)Ότι το NPEs ratio θα βρεθεί στο 5% το 2022 και θα ολοκληρωθεί η εξυγίανση, ενώ τα νέα NPEs θα παραμείνουν χαμηλά 3-4 δισεκ.
Γ)Να δοθεί πειστική απάντηση ότι δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Το 2022 μπορεί να είναι έτος νέων αυξήσεων κεφαλαίου, μην το αμφισβητείτε καθόλου αυτό το ενδεχόμενο, όπως έχουμε αναλύσει.
Δ)Το 2022 θα είναι έτος μεγάλων placement δηλαδή διάθεσης μετοχών είτε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε από το Fairfax.
Ε)Το 2022 οι τράπεζες θα προσδιορίσουν την στρατηγική μερισμάτων ή επαναγοράς ιδίων μετοχών για το 2023.
Στ)Θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται ποια από τα business plan που έχουν ανακοινωθεί μπορούν να υλοποιηθούν.
Ζ)Τι θα συμβεί με το DTC και την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση που σε σύνολο κεφαλαίων 22 δισεκ. το DTC είναι 14,5 δισεκ. και θεωρείται χαμηλής ποιότητας κεφάλαιο.
Στην Ελλάδα το DTC είναι η πλειοψηφία των κεφαλαίων, όταν στις τράπεζες στο εξωτερικό είναι το 10% ή 15% των κεφαλαίων τους.

Η επικαιρότητα

Υπ' ατμόν είναι η κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα καθώς παραμένουν χαμηλοί οι ρυθμοί του εμβολιαστικού προγράμματος. Οι εκκλήσεις των ειδικών προς τους πολίτες να εμβολιαστούν είναι συνεχείς, καθώς η μετάλλαξη Delta είναι τόσο σαρωτική που θα μολύνει την πλειοψηφία των ανεμβολίαστων.
Νέα έκκληση για εμβολιασμό στους άνω των 55 ετών απηύθυνε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο. Αναφερόμενος στους έφηβους, ο υπουργός Υγείας είπε πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15 ετών.
Αναλυτικά στοιχεία για τα ποσοστά μόλυνσης και νοσηλείας των ανεμβολίαστων κρουσμάτων έδωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μολυνθεί περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους, δηλαδή ποσοστό 35-40% και από αυτούς το 10%-15% θα πάει στο νοσοκομείο και ένα 5% δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.
Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν ανέφερε στο Mega, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, γι’ αυτό, τόνισε, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε άμεσα.
Πέρα όμως από το γεγονός πως οι ανεμβολίαστοι είναι εντελώς απροστάτευτοι και «γυμνοί» στη μάχη απέναντι στον ιό, εμποδίζουν το χτίσιμο ενός ισχυρού τείχους ανοσίας.

Κοντά σε deal η Alpha με ξένο fund για την αξιοποίηση ακινήτων

Κοντά σε deal με διεθνές fund για την αξιοποίηση των ακινήτων της βρίσκεται η Alpha bank με στόχο να ενισχύσει έσοδα και κεφάλαια.
Να σημειωθεί ότι θα συσταθεί ένα joint ventures όπου η Alpha bank θα πουλήσει ένα ποσοστό με στόχο την αξιοποίηση των ακινήτων.
Θα εγγράψει κέρδη, θα ενισχύσει κεφάλαια και θα απελευθερώσει έως και 400 εκατ μέσω σταθμισμένου ενεργητικού.
Το deal αυτό δεν έχει αποτιμηθεί από την χρηματιστηριακή αγορά.
Να σημειωθεί ότι η Alpha bank αποτιμάται στα 2,48 δισεκ. συνολική κεφαλαιοποίηση ή 1,06 ευρώ.
Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά τα 1,20 ευρώ ανά μετοχή αντικατοπτρίζει fair value δηλαδή δίκαιη τιμή.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα 26/7 οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλο ένα μπαράζ αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα αλλά και για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και ενώ το κλίμα επιβαρύνει η νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Η διστακτικότητα στην αγορά ακολουθεί ένα εντυπωσιακό ράλι των δεικτών την προηγούμενη εβδομάδα που οδήγησε τον βιομηχανικό δείκτη Dow να κλείσει την Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 35.000 μονάδες και τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώσει το 40ο ρεκόρ του για το 2021.
Στο μεταξύ, ο προβληματισμός για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για το αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου στην κινεζική πόλη Tianjin.
Την Τετάρτη όλα τα βλέμματα θα στραφούν στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve οι οποίες έρχονται εν μέσω ενός πρωτοφανούς ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.
Η Fed δεν αναμένεται πάντως να αλλάξει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής καθώς οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ συμφωνούν ότι το ράλι των τιμών αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιπτώσεις της πανδημίας.
Την Πέμπτη το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες -0,19% στις 34.994 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση -0,07% στις 4.408 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,05% στις 14.844 μονάδες

Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη εν όψει Fed

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αποτυπώνοντας το κλίμα αναμονής των επενδυτών διεθνώς, με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην επικείμενη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική.
Αρνητικό είναι το κλίμα μετά την απόφαση της Κίνας να αυστηροποιήσει τους κανόνες στην εκπαίδευση και την αγορά ακινήτων, γεγονός που προκάλεσε βαριές απώλειες στα κινεζικά χρηματιστήρια.
Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,43% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,41%.
Στο επίκεντρο παραμένει η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Ryanair ανακοίνωσε ζημιές 273 εκατ. ευρώ για το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, από 185 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020.
Αύξηση της επιβατικής κίνησης τις επόμενες εβδομάδες, με πάνω από 10 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο, αναμένει ο CEO Michael O’ Leary.

Βαριές απώλειες στην Κίνα

Βαριές απώλειες κατέγραψαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση του Πεκίνου να απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα και να περιορίσει τις ξένες επενδύσεις στον εκπαίδευση, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών του κλάδου.
Η μετοχή της Scholar Education Group σημείωσε βουτιά άνω του 40% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι δείκτες της εκπαίδευσης CSI Education Index και της τεχνολογίας Hang Sent Tech Index, σημείωσαν απώλειες 4% και 9% αντίστοιχα.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,4% στις 3.828 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 27.833 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -3,65% στις 26.325 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση -2,34% στις 3.467 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 52.981 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 71,03, δολ. το βαρέλι με πτώση 1,44%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει απώλειες 1,32% στα 72,47 δολ. το βαρέλι.

Ήπιες μεταβολές στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες, πλην της Εθνικής, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,2400 ευρώ, με άνοδο +0,67% με όγκο 562 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,048  δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,06 ευρώ, αμετάβλητη με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,48 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,3560 ευρώ, με πτώση -1,31% με όγκο 913 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,69 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7818 ευρώ, με πτώση -0,10% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,89 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,0450 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 466 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1436 ευρώ, με πτώση -1,64% με όγκο 88,6 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 66 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε στα 14,90 ευρώ, με πτώση -0,27% και κεφαλαιοποίηση 298 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Lamda.
Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισαν Σαράντξς, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ.
H Coca Cola έκλεισε στα 31,47 ευρώ, με πτώση -0,35% και κεφαλαιοποίηση στα 11,66 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 14,85 ευρώ, με άνοδο +0,88% και αποτίμηση 6,78 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 8,92 ευρώ, με άνοδο +1,36% και αποτίμηση 2,06 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,5650 ευρώ, με πτώση -0,77% και κεφαλαιοποίηση 595 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,64 ευρώ, με άνοδο +1,22% και αποτίμηση 3,9 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,24 ευρώ, με άνοδο +1,50% και κεφαλαιοποίηση 1,27 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,70 ευρώ, με πτώση -0,52% και κεφαλαιοποίηση 1,74 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,58 ευρώ, με άνοδο +0,59% και κεφαλαιοποίηση 1,50 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 14,63 ευρώ, με άνοδο +3,76% και κεφαλαιοποίηση 2,09 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,75 ευρώ, με πτώση -0,87% και κεφαλαιοποίηση 1,87 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,98 ευρώ, με άνοδο +1,79% και κεφαλαιοποίηση 849 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,9280 ευρώ, με πτώση -0,92% και κεφαλαιοποίηση 723 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0260 ευρώ, με πτώση -0,76% και κεφαλαιοποίηση 24 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης