World Sports

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021: Ικανοποίηση των αθλητών για την επιστροφή των αγώνων δρόμου

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021: Ικανοποίηση των αθλητών για την επιστροφή των αγώνων δρόμου
Την ικανοποίηση τους για την επιστροφή στη δράση, στους εκτός σταδίου διοργανώσεις εξέφρασαν οι πρωταγωνιστές στον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Αθηναίων και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μπορεί να έχουν επιστρέψει από καιρό σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ωστόσο η τελευταία φορά που συμμετείχαν στις διοργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πριν δύο χρόνια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

«Είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα που στέλνει η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου καθώς δεν έχουν γίνει αγώνες από το 2019. Ο κόσμος μας έδινε θάρρος στη διαδρομή. Περιμένω να ζήσω ακόμη πιο έντονα την εμπειρία του αγώνα στον Μαραθώνιο. Αγωνιστικά, ίσως μου βγήκε η κούραση από την προετοιμασία και με πρόδωσε η ανηφόρα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, και δεν κατάφερα να κάνω το ρεκόρ που ήθελα. Είμαι όμως ευχαριστημένος για την τρίτη νίκη μου και την αφιερώνω στον προπονητή μου, Σταύρο Καρρέ, που πέρασε ένα πρόβλημα υγείας», είπε ο νικητής της φετινής διοργάνωσης, Παναγιώτης Καραΐσκος.

Από την πλευρά του ο δεύτερος του αγώνα, Γιώργος Τάσσης, είπε: «Δεν ήταν καλή εμφάνιση για μένα. Είχα μια τενοντίτιδα που δεν μου επέτρεψε να κάνω την κατάλληλη προετοιμασία. Προσπαθώ να επανέλθω και είναι σημαντικό που τερμάτισα. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός στη διαδρομή. Με βοήθησε. Μάλιστα ορισμένοι φώναζαν και το όνομά μου. Ο στόχος μου είναι να κάνω μια μεγάλη επίδοση τη φετινή σεζόν στα 10 χλμ  και τον Ημιμαραθώνιο».

Ο Λάμπρος Μαλτέζος, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στην Αθήνα. Η διαδρομή θέλει σεβασμό γι΄αυτό έκανα ήρεμα περάσματα και μου βγήκε το μετάλλιο που είχα θέσει ως στόχο. Θα τρέξω και στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με στόχο να προετοιμαστώ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ή της Βαλένθιας ή και τους δύο».

Την Ελλάδα και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, επέλεξε η 5η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 10.000 μ., Άλις Ράιτ, για να επιστρέψει στους αγώνες της σε δημόσιο δρόμου. Η 26χρονη, δήλωσε μετά τη νίκη της. «Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα, διότι είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά από πολύ καιρό που είχα μείνει εκτός λόγω ενός τραυματισμού και μάλιστα σε μια διαδρομή στην Ελλάδα, την οποία αγαπώ πολύ. Είναι ο πρώτος μου αγώνας στην Αθήνα. Ήταν υπέροχος και πολύ καλά οργανωμένος. Σίγουρα θα επιστρέψω του χρόνου, ήταν εκπληκτική εμπειρία».

Στη δεύτερη νίκη έφτασε σε Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου έφτασε η Κατερίνα Ασημακοπούλου. Η αθλήτρια μετά τον αγώνα, είπε:  «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στην Αθήνα και είμαι πολύ ικανοποιημένη για τη νίκη μου. Παρότι είναι δύσκολη η διαδρομή είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και πέτυχα ρεκόρ.

Σήμερα που βρεθήκαμε όλοι μαζί στην εκκίνηση ήταν ένα ευτυχές γεγονός. Μακάρι του χρόνου τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα. Επόμενος στόχος μου είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Πολλιά αλλά και τον παλιό προπονητή μου Αλέκο Χαραλαμπόπουλο διότι μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές».

«Η εμπειρία που έζησα ήταν ανάλογη του 2017 που είχε κόσμο στον δρόμο και μουσική. Το διασκέδασα. Ήταν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη δεύτερη θέση και πιστεύω ότι θα πάει καλά η σεζόν. Στόχος μου είναι να βελτιώσω το ρεκόρ μου στα 10χλμ», ήταν τα λόγια της Ειρήνης Μιχαλά.

Τέλος, η τρίτη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Μοσχούλα Μανούσου, δήλωσε: «Είναι ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος στον οποίο συμμετέχω και ο πρώτος στην Αθήνα. Είναι δύσκολη η διαδρομή, αλλά ευχαριστήθηκα τον αγώνα και είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Για μένα στόχος ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Πιθανότατα θα τρέξω στον αγώνα των 10 χλμ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης