World Sports

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο!

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο!

Οι αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιστρέφουν πίσω γεμάτοι εμπειρίες, αξιοζήλευτα συναισθήματα και φυσικά… μετάλλια! Συνολικά η αποστολή μπόρεσε να κατακτήσει 11 μετάλλια εκ των οποίων τα 7 είναι χάλκινα, 3 ασημένια κι ένα χρυσό!

Σχετικά Άρθρα

Η φλόγα στο Τόκιο έσβησε μια για πάντα, με τους αθλητές να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες – όπως και οι Ολυμπιακοί – πέρασαν από αμέτρητες δυσκολίες προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν, καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ιθύνοντες προκειμένου να λάβουν χώρα πέρσι.

Η Ελλάδα πάντως κατάφερε να κάνει τη συμμετοχή της να ξεχωρίσει, όντας ιδιαίτερα ζωηρή στις πρώτες θέσεις του βάθρου. Συνολικά η αποστολή κατέκτησε 11 μετάλλια με τα 7 να είναι χάλκινα, τα 3 ασημένια και το ένα χρυσό.

Αναλυτικά τα μετάλλια:

Παναγιώτης Τριανταφύλλια – χάλκινο στην ξιφασκία με αμαξίδιο

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά της ξιφασκίας με αμαξίδιο ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο. Στον μικρό τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, το οποίο ήταν χάλκινο.

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης – χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο

Το δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή κατέκτησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Έλληνας αθλητής από τους προκριματικούς έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και πρόσθεσε ακόμη μία διάκριση στην πλούσια συλλογή του. Ύστερα από μία γρήγορη κούρσα στα 100μ. ελεύθερο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 58,73 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

panos-triantafullou-paraolumpiakoi-agones-2020-768x461.jpg

Δημήτρης Μπακοχρήστος – χάλκινο στην άρση βαρών σε πάγκο

Άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο έβαλε στη λίστα της «γαλανόλευκης» αποστολής ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνιζόμενος στην κατηγορία των -54κ. στην άρση βαρών σε πάγκο, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165κ.

Θανάσης Κωνσταντινίδης – ασημένιο στη ρίψη κορίνας F32

Το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, στη ρίψη κορίνας F32. Ο 51χρονος αθλητής, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 38.68μ., κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Αντώνης Τσαπατάκης – χάλκινο στα 100μ. πρόσθιο

Στο άθλημα της κολύμβησης η αποστολή κατάφερε να φέρει πίσω και δεύτερο μετάλλιο! Ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 100μ. πρόσθιο κατάφερε να τερματίσει τρίτος με χρόνο 1:40:20, πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία του.

Στιγμιότυπο-2021-08-29-2.03.19-μμ.png

Στράτος Νικολαΐδης – χάλκινο στη σφαιροβολία F20

Ο Στράτος Νικολαΐδης πρόσθεσε κι εκείνος με τη σειρά του άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή. Ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό της σφαιροβολίας F20. Αρχικά είχε καταταγεί τέταρτος, ωστόσο έγιναν ενστάσεις μετά τον τελικό από τις οποίες βγήκε κερδισμένος ο Έλληνας και πέρασε στον λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο.

Γρηγόρης Πολυχρονίδης – ασημένιο στο μπότσια BC3

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο το μπότσια. Στον τελικό του αγωνίσματος ηττήθηκε στο τάι μπρέικ από τον Άνταμ Πέσκα και με αυτόν τον τρόπο για λίγο δεν κατέκτησε την πρώτη θέση.

Θανάσης Γκαβέλας – χρυσό στα 100μ. Τ11

Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο ήρθε από τα… πόδια του Θανάση Γκαβέλα! Ο Έλληνας στιβίστας με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, πήρε αρχικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά πραγματοποιώντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.88’’. Στον τελικό όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει πρώτος, αλλά έσπασε εκ νέου το ρεκόρ σημειώνοντας 10.82’’!

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – χάλκινο στα 50μ. ύπτιο

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατάφερε να κρεμάσει στον λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 100μ. ύπτιο. Η 34χρονη κολυμβήτρια αγωνιζόμενη στον τελικό, τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 49.63.

Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη – χάλκινο στο μεικτό μπότσια BC3

Το προτελευταίο μετάλλιο στους φετινούς αγώνες ήρθε από την μεικτή ομάδα μπότσια και συγκεκριμένα τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη. Η ελληνική ομάδα στον αγώνα για την τρίτη θέση επικράτησε 7-0 του Χονγκ Κονγκ, ενώ νωρίτερα η Ελλάδα είχε χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό, καθώς έχασε 5-1 απ' την Ιαπωνία.

Αθανάσιος Προδρόμου – ασημένιο στο άλμα εις μήκος Τ20

Το ολυμπιακό ταξίδι της «γαλανόλευκης» στο Τόκιο έκλεισε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Αθανάσιο Προδρόμου. Ο στιβίστας με ένα εξαιρετικό άλμα στα 7 μέτρα και 17 εκατοστά, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος, κατηγορίας Τ20.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης