World Sports

Πόλο: Η Εθνική ομάδα νέων ανδρών αναζητά το «τρεμπλ» της πρωτιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας!

Πόλο: Η Εθνική ομάδα νέων ανδρών αναζητά το «τρεμπλ» της πρωτιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας!

Για την κατάκτηση του κυπέλλου σε τρίτη συνεχόμενη παγκόσμια διοργάνωση ετοιμάζεται να… βουτήξει στην πισίνα η Εθνική ομάδα νέων ανδρών. Βρίσκεται ήδη στην Πράγα και θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Μάκη Βολτυράκη

Η Εθνική ομάδα νέων ανδρών βρίσκεται ήδη στην Πράγα με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στην 21η έκδοση του συγκεκριμένου θεσμού. 

Σε περίπτωση που κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, θα γίνει η πρώτη χώρα που καταφέρνει να «φιγουράρει» στην κορυφή του κόσμου τρεις συνεχόμενες φορές! Για το σκοπό αυτό, στη… μάχη της πισίνας θα ριχτούν οι Γιάννης Κεχαλάρης, Κωνσταντίνος Μόκκας, Στάθης Καλογερόπουλος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Δημήτρης Παναγιώτης Σγουρίδης, Φίλιππος Κουγιούνης, Αναστάσης Μυρίλος, Άδωνις Βλάσσης, Άγγελος Γωνιωτάκης, Μανώλης Ανδρεάδης, Σταμάτης Κουτρουλάκης, Αλέξανδρος Παππάς, Βαγγέλης Πούρος, Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Νίκος Γκίλλας. 

H σύνθεση του Μάκη Βολτυράκη, είναι πλήρως διαμορφωμένη από τις προηγούμενες δύο επιτυχίες των υποδομών της Εθνικής μας και καλείται να δείξει την εξέλιξη του κλάδου στη χώρα μας. 

Σε μία ανασκόπηση στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Βελιγραδίου (2017) και του Κουβέιτ (2019), όπου η Ελλάδα κατέκτησε και το κύπελλο, θα δούμε πρόσωπα γνώριμα που ανδρώθηκαν και έγιναν βασικά μέλη της πιο πρόσφατης μεγάλης διάκρισης για το τμήμα του πόλο, το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πιο συγκεκριμένα, απέναντι στην Κροατία, στον τελικό του 2017, αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γκιουβέτσης και Αλέξανδρος Παπαναστασίου και αναδείχθηκαν πρωταθλητές με την υπόλοιπη σύνθεση του Τεό Λοράντου, με συνολικό σκορ 12-10 (5-3 στα πέναλτι). 

Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, έδωσαν το «παρόν» και στο Κουβέιτ, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατόρθωσε να «πνίξει» τη Σερβία στον μεγάλο τελικό του 2019, επικρατώντας με 6-4. 

Αυτή τη στιγμή, η Εθνική νέων ανδρών θα επιχειρήσει να επαναλάβει την πορεία των… προκατόχων τους στο Παγκόσμιο της Τσεχίας, θέτοντας την αφετηρία απέναντι στο Καζακστάν στον αγώνα της πρεμιέρας (29/08)! 

Τα παιχνίδια του ομίλου της Εθνικής έχουν προγραμματισθεί ως εξής: 

Ελλάδα- Καζακστάν 29/8 14:30 

Ελλάδα- Νότιος Αφρική 30/8 11:30 

Ελλάδα- Μαυροβούνιο 31/08 10:00 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης