World Sports

Νο εμβόλιο, Νο συμβόλαιο: Οι 3+1 περιπτώσεις παικτών-αρνητών του Covid-19!

Νο εμβόλιο, Νο συμβόλαιο: Οι 3+1 περιπτώσεις παικτών-αρνητών του Covid-19!

Διάφοροι παίκτες και προπονητές έχουν διωχθεί από τις ομάδες για χίλιους δυο λόγους, όμως πλέον στην εποχή του... κορονοϊού υπάρχει ως αιτία και η άρνηση του εμβολίου κατά του Cοvid-19. Ήδη υπάρχουν περιστατικά στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το NFL και το BN Sports σας τα παρουσιάζει.

Σχετικά Άρθρα

Ο κορονοϊός έχει εισχωρήσει στις ζωές και την καθημερινότητα μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και δεν γινόταν να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό. Οι υγειονομικοί κανόνες έχουν διαφοροποιηθεί και πλέον διατάζουν όλες οι διεθνείς διοργανώσεις και ομοσπονδίες την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους εμπλεκόμενους ανά ομάδα, ώστε να περιορίσουν όσο το περισσότερο την διασπορά του κορονοϊού και τα ταξίδια των αποστολών να πραγματοποιούνται κάτω από ασφαλείς συνθήκες.


Όμως υπάρχουν και οι... επαναστάτες σε αρκετές ομάδες που δεν φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους και να ασκήσουν... βέτο εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τέτοιες κινήσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στις ομάδες, με αποτέλεσμα να διακόπτουν αυτομάτως το συμβόλαιό τους, ώστε να ακολουθήσουν πιστά τους υγειονομικούς κανόνες. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του Κουίνσι Φορντ με την Ρίγα και το BN Sports σας παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικές ιστορίες παικτών και προπονητών, οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.


ford_2.jpg

Κουίνσι Φορντ - Ρίγα (μπάσκετ)


Το τελευταίο χρονικά παράδειγμα της λίστας μας είναι ο άλλοτε παίκτης του Προμηθέα Πάτρας, Κούινσι Φορντ, ο οποίος δεν πρόλαβε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα με την νέα του ομάδα, τη Ρίγα. Ο λόγος είναι η άρνηση του να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γκάτις Γιάκοβιτς, ανέφερε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από τη διακοπή του συμβολαίου του, καθώς δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους εμβολιασμένους συμπαίκτες του, ενώ στους εκτός έδρας αγώνες θα δηλώνετε ως αμφίβολος, λόγω των περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί.


Αυτό σημαίνει ότι ο Κουίνσι Φορντ δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στον 4ο όμιλο του BCL και θα αναζητήσει να βρει την επόμενη μπασκετική του στέγη, όπου δεν θα χρειαστεί να του ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.


iii.jpg

Γιόσικο Σαϊμπού - Βόννη (μπάσκετ)

Ο πρώτος αθλητής στο χώρο του μπάσκετ που τέθηκε εναντίον του εμβολιασμού και διακόπηκε το συμβόλαιο του ήταν ο διεθνής Γερμανός γκαρντ, Γιόσικο Σαϊμπού, όσο βρισκόταν στο ρόστερ της Βόννης. Για την ακρίβεια ο Σαϊμπού το περσινό καλοκαίρι συμμετείχε σε μία διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο από αρνητές του κορονοϊού μαζί με τη φίλη του και αθλήτρια του στίβου, Αλεξάντρα Βάστα. Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα ενεργοί και στα social media, όπου διέδιδαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και υποστήριζαν με κάθε τρόπο την ιδεολογία τους.


Η αντίδραση της Βόννης ήταν άμεση, ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό του και ο πρόεδρος του συλλόγου επικαλέστηκε παραβίαση των όρων της συμφωνίας τους, ενώ τον χαρακτήρισε ως μόνιμο κίνδυνο μόλυνσης στο εσωτερικό της ομάδας.


hurtado.jpg

Έρικ Ουρτάδο - Μόντρεαλ Ίμπακτ (ποδόσφαιρο - MLS)


Το φαινόμενο αυτό μεταφέρθηκε και στο χώρο του ποδοσφαίρου με τον Έρικ Ουρτάδο να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υποστήριξε δημόσια την άρνησή του κατά του κορονοϊού. Ο παίκτης ανήκε στη Μόντρελ Ίμπακτ, όπου συμμετέχει στο MLS, και η απόφασή της ήταν να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, του προτάθηκε αρκετές φορές να προβεί στον εμβολιασμό αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.


Πάντως εκφράστηκε ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του αθλητή από άλλες ομάδες και έδωσε την ευκαιρία στη Μόντρεαλ Ίμπακτ να αποκομίσει ένα ποσό γύρω στα 200.000 δολάρια από την πώλησή του στην Κολόμπους Κρου.


nnn_2.jpg

Ρικ Ντενίσον - προπονητής Μινεσότα Βίκινγκς (NFL)


Ο Ρικ Ντενίσον πιθανότατα είναι ο πρώτος προπονητής σε όλα τα αθλήματα παγκοσμίως όπου απομακρύνεται από τη θέση του λόγω της απόρριψής του να εμβολιαστεί. Για την ακρίβεια ο προπονητής της επιθετικής γραμμής των Μινεσότα Βίκινγκς μετά από δύο σεζόν δεν θα συνεχίσει στη θέση του, καθώς το NFL έχει επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ολόκληρο το προσωπικό των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, εκτός από τους αθλητές, όπου οι ανεμβολίαστοι θα βρίσκονται υπό την επιτήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Nίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης