World Sports

Νιγηρία: Εγγυάται για «γενναίες» αμοιβές σε κάθε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Νιγηρία: Εγγυάται για «γενναίες» αμοιβές σε κάθε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Η νιγηριανή αποστολή βρίσκεται στο Τόκιο με εγγυήσεις για «γενναίες» αμοιβές σε κάθε επιτυχία χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η αφετηρία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 τέθηκε την Τρίτη (24/08) και οι αθλητές από την αποστολή της Νιγηρίας έχουν επωμισθεί με το «βάρος» ενός χρυσού μεταλλίου. Ο λόγος είναι πως τους εγγυήθηκε από τη χώρα τους τεράστια ανταμοιβή και εκτίμηση για κάθε τέτοια επιτυχία.

O Ιδρυτής και Πρόεδρος του African Children Talent Discovery Foundation (ACTDF), Engr Noah Dallaji, έδωσε την… εντολή το περασμένο Σαββατοκύριακο και προσφέρθηκε να ανταμείψει τους Νιγηριανούς Παραολυμπιονίκες με 1000 δολάρια, για κάθε χρυσό μετάλλιο που θα κερδίσουν στη διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε: «Θα δώσω 1000 δολάρια για κάθε χρυσό Ολυμπιονίκη και θα βραβεύσω τους κατόχους αργυρών και χάλκινων μεταλλίων. Ας ενημερωθούν πως οι Νιγηριανοί τους εκτιμάμε, είμαστε στο πλευρό τους και προσευχόμαστε για την επιτυχία τους».

Ενώ συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η επιτυχία τους θα εμπνεύσει ακόμη περισσότερα άτομα με αναπηρία για να αναζητήσουν την προσωπική τους εκπλήρωση μέσω του αθλητισμού. Όταν αποδίδουν και τους εκτιμάμε ανταμείβοντάς τους ώστε να ενθαρρυνθούν, θα συνεχιστεί για να προωθήσουμε και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία μας».

Ο Dallaji και το ίδρυμά του, μάλιστα, έγιναν αφορμή πρόσφατα ώστε 14 μπασκετμπολίστες από τη χώρα να πάρουν χορηγίες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Εκείνος, που για χρόνια προβάλει τη συμβολή αυτών των ατόμων σε όλους τους τομείς, δηλώνει: «Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον αθλητισμό είναι πολύ αγαπητοί στην καρδιά μου. Είχαν πάντα επιτυχίες και μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, φέρνοντας δόξα στο έθνος μας.

Ήταν συνεπείς στην απόδοσή τους και πολύ δυνατοί, πάντα έτοιμοι να υπηρετήσουν και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να τους εκτιμήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε».

Η Ομάδα Παραολυμπιονικών της Νιγηρίας έφτασε στην Ιαπωνία μία εβδομάδα νωρίτερα και αποτελείται από 21 αθλητές, οι 10 εκ των οποίων αγωνίζονται στην άρση βαρών!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης