World Sports

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το μήνυμα των Τελετών έναρξης και λήξης!

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το μήνυμα των Τελετών έναρξης και λήξης!
Η Οργανωτική Επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 ανακοίνωσε το σκεπτικό που θα έχουν τόσο η Τελετή Έναρξης όσο και αυτή της Λήξης, με το συνολικό μήνυμα του «Moving Forward» (Προχωράμε Μπροστά). Το «We Have Wings» (Έχουμε φτερά) θα είναι το concept για την τελετή έναρξης, ενώ το «Harmonious Cacophony» (Αρμονική Κακοφωνία) είναι η ιδέα της τελετής λήξης.

Το Τόκιο 2020 δήλωσε ότι η ιδέα «We Have Wings» είναι αυτή που θα  ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θάρρος των Παραολυμπιονικών που προσπαθούν να ανοίξουν τα φτερά τους «ανεξάρτητα από τον τρόπο που φυσάει ο άνεμος».  Η «Αρμονική Κακοφωνία» αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων και μετατρέπει τις διαφορές τους σε μια κοινή ενότητα.

Το Τόκιο 2020 ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα της συμμετοχής του κοινού στις Τελετές, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν επιλεγεί 161 άτομα από 5.500 αιτούντες. Συνολικά 75 από αυτά θα είναι για την Τελετή Έναρξης και 89 για την Τελετή Λήξης, ενώ τρία θα συμμετάσχουν και στις δύο. Το νεότερο μέλος της ομάδος είναι 11 ετών και το μεγαλύτερο 68 ετών.

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, ορισμένοι από αυτούς που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν εικονικά και όχι διαζώσης. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 απέχουν μόλις δύο ημέρες, από την έναρξή τους,  την προσεχή Τρίτη (24 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στις 8 το βράδυ τοπική ώρα την Τρίτη (14:00, ώρα Ελλάδος), η τελετή έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο. Το σλόγκαν της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν «United by Emotion» και της Τελετής Λήξης ήταν «Worlds We Share».

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης