World Sports

Η Πέννυ Ρόγκα στο BN Sports για την πρεμιέρα της Εθνικής: «Αφήνουμε πίσω το άγχος, βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας»

Η Πέννυ Ρόγκα στο BN Sports για την πρεμιέρα της Εθνικής: «Αφήνουμε πίσω το άγχος, βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας»

Η Εθνική μας ηττήθηκε από τη Βουλγαρία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών και το «BN Sports» φιλοξενεί την άποψη της Πέννυς Ρόγκα. Η διεθνής λίμπερο μας αναλύει τι έφταιξε, αλλά μιλά και για την επόμενη ημέρα που πρέπει να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Πολωνία την Παρασκευή (20.00).

Σχετικά Άρθρα

Εξ'αρχής αρκετοί γνώριζαν πως το έργο της Εθνικής μας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών θα εμπεριείχε σημαντικές δυσκολίες. Αφενός, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπιζε μια πιο έμπειρη ομάδα από εκείνη, την Εθνική Βουλγαρίας και αφετέρου θα έπαιζε μπροστά στο γεμάτο γήπεδο της Φιλιππούπολης, εκεί όπου διεξάγεται ο Β' Όμιλος.

Ωστόσο, αυτό που όλοι μας θα περιμέναμε είναι η «γαλανόλευκη» να μην ηττηθεί τόσο εύκολα. Δεν λέμε ότι δεν το πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο γνωρίζουμε πως τα κορίτσια μας έχουν δυνατότητες για πολλά παραπάνω!

ellada-voylg-14.jpg

Αυτή ακριβώς είναι η άποψη της διεθνούς λίμπερο, Πέννυς Ρόγκα, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο «ΒΝ Sports», μετά την πρεμιέρα της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό. Η Ρόγκα ανέλυσε το τι πήγε λάθος στο χθεσινό παιχνίδι με τη Βουλγαρία, ενώ έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα στη διοργάνωση.

-Πέννυ τι πήγε λάθος κόντρα στη Βουλγαρία και τι πρέπει να βελτιώσει η Εθνική μας από την πρεμιέρα;

«Πάντα μια πρεμιέρα είναι δύσκολη. Έχουμε καλά στοιχεία σαν Εθνική, αλλά εχθές δεν καταφέραμε να τα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Αρχικά θα πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας το άγχος και να μπούμε μέσα να πειθαρχήσουμε στην τακτική μας και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Τέτοιες διοργανώσεις είναι αξιοζήλευτες και πρέπει να τις ζούμε στο έπακρο».

-Ήταν η ανωτερότητα της Βουλγαρίας τέτοια ή δεν πιάσαμε εμείς καλή απόδοση και έτσι κρίθηκε το αποτέλεσμα;

«Η Βουλγαρία είναι μια καλή ομάδα με ποιοτικές παίκτριες και πολύ έμπειρες. Δεν θα σταθώ στην ανωτερότητά της αλλά στο οτι εμείς δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε. Το καλό είναι ότι μέσα από την ήττα μας μάθαμε και θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

«Κλειδί» η υποδοχή που δεν έβγαινε σωστά

Στη δεύτερη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο «πλήρωσε» όπως προαναφέραμε την απειρία της, αλλά υπήρχαν σαφώς και αγωνιστικοί λόγοι που η αναμέτρηση με τις Βουλγάρες στράβωσε από νωρίς. «Κλειδί» στην αναμέτρηση ήταν οι κακές υποδοχές που είχαμε, διότι σε περίπτωση που έβγαιναν καλύτερα, τότε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολλά παραπάνω από το παιχνίδι, που έληξε με τελικό σκορ 3-0 σετ (25-20, 25-15, 25-19).

Ακόμα και όταν προηγήθηκε η Εθνική μας με 12-9, είτε με άσους, είτε δυσκολεύοντας την υποδοχή και δίνοντας την ευκαιρία στο μπλοκ της Βουλγαρίας να πάρει πόντους, η ομάδα του Ιβάν Πέτκοβ έκανε ένα σερί 7-0 και ουσιαστικά εκεί φάνηκε και η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, εικόνα που επαναλήφθηκε και στα άλλα δύο σετ.

ellada-voulg-12.jpg

Μπορεί να σηκώσει κεφάλι κόντρα στην Πολωνία

Η επόμενη μέρα της Εθνικής μας δεν μπορεί να τη βρει καταπατημένη ψυχολογικά. Η διοργάνωση έχει ακόμα δρόμο και μπορεί να βγάλει την αντίδραση που θέλει κόντρα στην Πολωνία, την οποία και αντιμετωπίζει την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 20.00 (ΕΡΤ-3), ενώ ακολουθούν κατά σειρά και τα ματς με Ισπανία (22/8), Τσεχία (23/8) και Γερμανία (24/8).

Οι «γαλανόλευκες» νιώθουν την πίεση, ωστόσο πρέπει να την αποβάλλουν και να προχωρήσουν παρακάτω. Καμία ήττα στην πρεμιέρα δεν είναι καθοριστική, με την προϋπόθεση βέβαια πως τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν, διότι σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στον Όμιλο Β':

Τετάρτη 18 Αυγούστου:

Βουλγαρία - Ελλάδα 3-0 (25-20, 25-15, 25-19).

Παρασκευή 20 Αυγούστου:

20.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Πολωνία.

Κυριακή 22 Αυγούστου:

16.00 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Ισπανία.

Δευτέρα 23 Αυγούστου:

17.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Τσεχία.

Τρίτη 24 Αυγούστου:

17.30 (ΕΡΤ-3): Γερμανία - Ελλάδα.

H Βαθμολογία:

1. Βουλγαρία 1 νίκη - 0 ήττες, 3 βαθμοί, 3-0 σετ, 75-54 πόντοι

2. Ελλάδα 0 νίκες - 1 ήττα, 0 βαθμοί, 0-3 σετ, 54-75 πόντοι

3. Πολωνία 0 νίκες - 0 ήττες, 0 βαθμοί, 0-0 σετ, 0-0 πόντοι

4. Ισπανία 0 νίκες - 0 ήττες, 0 βαθμοί, 0-0 σετ, 0-0 πόντοι

5. Τσεχία 0 νίκες - 0 ήττες, 0 βαθμοί, 0-0 σετ, 0-0 πόντοι

6. Γερμανία 0 νίκες - 0 ήττες, 0 βαθμοί, 0-0 σετ, 0-0 πόντοι

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης