World Sports

Πάπας Φραγκίσκος: Έπαιξε… ποδοσφαιράκι με έναν πιστό

Πάπας Φραγκίσκος: Έπαιξε… ποδοσφαιράκι με έναν πιστό

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήρθε κοντά στους πιστούς με έναν πιο... αθλητικό τρόπο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπάει τον αθλητισμό, καθώς έχει λάβει δεκάδες ποδοσφαιρικές φανέλες και μπάλες την τελευταία οκταετία, ωστόσο αυτή τη φορά έπαιξε μαζί και με έναν πιστό του!

Συγκεκριμένα,  στο τέλος της ομιλίας του στους πιστούς, στην αίθουσα Παύλου VI του Βατικανού, ο Ποντίφικας Φραγκίσκος χαιρέτισε τους προσκυνητές όπως συνηθίζεται και μετέπειτα το έριξε στο… ποδοσφαιράκι!

Ο Φραγκίσκος έπαιξε έναν γύρο στο τραπέζι που του παρουσιάστηκε, από τους εκπροσώπους μιας επιτραπέζιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με έδρα την Τοσκάνη, της Sport Toscana Calcio Balilla.

Μάλιστα, η δήμαρχος του Altopascio, Sara D'Ambrosio, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το τραπέζι σχεδιάστηκε για να λειτουργεί καλά για τα άτομα με σωματικές αναπηρίες και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό.

Ο γεννημένος στην Αργεντινή, Πάπας είναι γνωστός λάτρης του ποδοσφαίρου και της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας San Lorenzo στο Μπουένος Άιρες. Από καιρό προωθεί τον αθλητισμό ως τρόπο προώθησης της αλληλεγγύης και της ένταξης, ιδίως για τους νέους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης