World Sports

Zakia Khudadadi: Από το όνειρο των Παραολυμπιακών Αγώνων, στη «φυλακή» των Ταλιμπάν!

Zakia Khudadadi: Από το όνειρο των Παραολυμπιακών Αγώνων, στη «φυλακή» των Ταλιμπάν!
Η Zakia Khudadadi βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Αφγανιστάν υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν και ζητάει βοήθεια, ώστε να ταξιδέψει στο Τόκιο και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.  

H Ζakia Khudadadi είχε βάλει πλώρη για να γράψει ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς θα γινόταν η πρώτη γυναίκα από το Αφγανιστάν με συμμετοχή στη διοργάνωση. Ωστόσο το πλάνο του ονείρου της θολώνει από την ημέρα που ανέλαβαν τα ηνία της εξουσίας της χώρας οι Ταλιμπάν.

Η αθλήτρια του Τae Κwon Δo ταξίδεψε από το σπίτι της στην επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Τόκιο. Πριν καν πραγματοποιηθεί αυτό το δρομολόγιο, οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει την πρωτεύουσα σκορπώντας τον πανικό.  

Μάλιστα, έγινε γνωστό από την Παραολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν (APC) τη Δευτέρα (16/8), πως η χώρα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο ερχόμενο τουρνουά και οι δύο αθλητές που θα είχαν συμμετοχή δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο Τόκιο.

Οι αντάρτες έχουν κατακλύσει τις μεγάλες πόλεις και τώρα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Αφγανιστάν. Η αθλήτρια του tae kwon do στους Παραολυμπιακούς, Khudadadi, ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στο Reuters, ότι αισθάνθηκε "φυλακισμένη" και δεν μπορούσε να βγει στο δρόμο ούτε για να δει την κατάσταση που επικρατεί, αλλά ούτε και να προπονηθεί.

«Ζητώ από όλους σας, είμαι Αφγανή γυναίκα και ως εκπρόσωπος αφγανών γυναικών σας ζητάω να με βοηθήσετε», ανέφερε.

Ενώ, πρόσθεσε: «Πρόθεσή μου είναι να συμμετάσχω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, παρακαλώ κρατήστε το χέρι μου και βοηθήστε με».

«Σας προτρέπω όλους, από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ιδρύματα για την προστασία των γυναικών, από όλες τις κυβερνητικές οργανώσεις, να μην αφήσετε τα δικαιώματα μιας γυναίκας πολίτη του Αφγανιστάν στο Παραολυμπιακό κίνημα να αφαιρεθούν τόσο εύκολα. Έχω υποφέρει πολύ, δεν θέλω ο αγώνας μου να είναι μάταιος και χωρίς αποτελέσματα. Βοήθησέ με» ήταν η έκκληση της Zakia προς άπαντες οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η άφιξή της στο Τόκιο ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (17/08), ωστόσο παίρνει παράταση (;) και περιμένει να βρεθεί μία λύση για να περάσει τον «κλοιό» των Ταλιμπάν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης