World Sports

UFC: Οι 5+1 πιο τρομακτικοί τραυματισμοί στην ιστορία των μικτών πολεμικών τεχνών (pics)

UFC: Οι 5+1 πιο τρομακτικοί τραυματισμοί στην ιστορία των μικτών πολεμικών τεχνών (pics)
Τα σπασμένα οστά και τα μεγάλα και επικίνδυνα αιματώματα, αποτελούν μέρος του «θεάματος» που προσφέρει το κορυφαίο πρωτάθλημα μικτών πολεμικών τεχνών.
Σχετικά Άρθρα

Το UFC έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο βάναυσους αγώνες στην ιστορία των μικτών πολεμικών τεχνών. Ο πρόσφατος σοβαρός τραυματισμός του Conor McGregor κόντρα στον Dustin Poirier δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι αθλητές του οκτάγωνου φαίνεται να εξαντλούν τα όρια της ανθρώπινης βιαιότητας.

Το «BN Sports» παρουσιάζει τους 5+1 πιο φρικιαστικούς τραυματισμούς που παρατηρήθηκαν σε αναμετρήσεις του UFC.

5. Το σπασμένο δάχτυλο ποδιού του Jon Jones

20130427101342_aaaaaaaaaaaa.jpg

To 2013 o Jones αντιμετώπισε τον Chael Sonnen για τον τίτλο της light heavyweight κατηγορίας. Ο «Bones» ήταν το φαβορί, κάτι που απέδειξε εμπράκτως, κερδίζοντας τον Sonnen στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, καθώς πανηγύριζε άλλη μια υπεράσπιση τίτλου, όλοι είχαν στρέψει το βλέμμα τους στο αριστερό του πόδι.

O Αμερικανός είχε σπάσει το μεγάλο του δάχτυλο με τον αντίπαλο του να λέει χαρακτηριστικά: «Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που άντεξε να συνεχίσει με έναν από τους πιο επίπονους τραυματισμούς που έχω δει ποτέ».

4. Το αιμάτωμα της Joanna Jedrzejczyk

joanna-jedrzejczyk-a47b.jpg

Πριν από περίπου ένα χρόνο, Joanna Jedrzejczyk και Weili Zhang πρωταγωνιστούν σε έναν τρομερά βίαιο αγώνα. Οι δύο μαχήτριες αντάλλαζαν διαρκώς χτυπήματα. Με το πέρας του πέμπτου γύρου η Κινέζα πρωταθλήτρια αναδείχτηκε νικήτρια της αιματοβαμμένης αναμέτρησης με την εικόνα της Jedrzejczyk να προκαλεί σοκ. Η Πολωνή είχε ένα τεράστιο αιμάτωμα που παραμόρφωνε όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

«Τρόμαξα όταν είδα πως ήμουν. Έμοιαζα με ζόμπι. Αλλά ήξερα ότι ήταν απλά ένα τραύμα που θα επουλωθεί με το χρόνο. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε. Πιο πολύ στενοχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να περάσω το χρόνο μου στο Las Vegas με τους φίλους και την οικογένεια μου», είχε δηλώσει η Jedrzejczyk.

3. Το σπασμένο χέρι του Antonio Nogueira

469883841.jpg

Frank Mir και Antonio Rodrigo Nogueira αναμετρώνται το 2011 για το rematch του πρώτου τους αγώνα. Τότε (2009) ο Mir είχε κερδίσει τον «Minotauro», πολλοί τον θεώρησαν τυχερό ζητώντας μανιωδώς να δουν άλλη μια μάχη τους στην βαρέων βαρών κατηγορία. Ο Nogueira μπήκε πολύ πιο δυνατά στη ρεβάνς, περνούσε «γεμάτα» χτυπήματα, όμως ο Mir -εξαιρετικός στο έδαφος- βρήκε τον τρόπο να «κλειδώσει» το χέρι του αντιπάλου του.

Ο Nogueira δεν ήθελε να παραιτηθεί αναγκάζοντας το διαιτητή να διακόψει τον αγώνα βλέποντας πως ο αγκώνας του ήταν σε… ασυνήθιστη θέση. Τόσο η εικόνα της ακτινογραφίας, όσο και οι 16 βίδες που τοποθετήθηκαν στο χέρι του Βραζιλιάνου, μαρτυρούν το μέγεθος του φρικιαστικού τραυματισμού.

2. Το κατεστραμμένο πόδι του Conor McGregor

e5_yug3xeaa0h2s_084659.jpg

Ο «Notorious» είναι το πιο πρόσφατο… θύμα των αναμετρήσεων του UFC. Στο τέλος του πρώτου γύρου του αγώνα κόντρα στον Dustin Poirier, ο Ιρλανδός φαίνεται πως πάτησε άσχημα το αριστερό πόδι, γύρισε ο αστράγαλος του, με τον McGregor να πέφτει στο έδαφος όντας ανήμπορος να συνεχίσει.

Ο Poirier δήλωσε αργότερα πως ένιωσε ότι το πόδι του αντιπάλου του είχε αποκομίσει τραυματισμό από πιο νωρίς, κάτι που μοιάζει πιθανό, καθώς ο McGregor κατέρρευσε ουσιαστικά σε μια στιγμή που δεν υπήρχε επαφή ικανή να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη ζημιά που υπέστη ο αστράγαλος και η κνήμη του.

1. To σπασμένο πόδι του Anderson Silva και το… κάρμα που τιμώρησε τον Chris Weidman

chris-weidman-anderson-silva-leg-ufc-168-1.jpg
Έχουν περάσει 8 χρόνια από την αναμέτρηση του Anderson Silva με τον Chris Weidman και ο τραυματισμός του «Spider» συνεχίζει να θεωρείται ότι πιο φρικιαστικό συνέβη ποτέ στο οκτάγωνο. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε ένα από τα χαρακτηριστικά low kicks του, το check του Wiedman ήταν τόσο ιδανικό που η κνήμη του Silva έσπασε αμέσως, δίνοντας την αίσθηση πως το πόδι του ήταν φτιαγμένο από… λάστιχο. Ο Αμερικανός ύψωσε τις γροθιές του στον αέρα, πανηγυρίζοντας εμφατικά την υπεράσπιση του τίτλου της middleweight κατηγορίας.

(Ο Weidman σε ρόλο… Silva)

Apr 24, 2021; Jacksonville, Florida, USA; Chris Weidman (Blue Gloves) breaks his leg on his first kick against Uriah Hall (Red Gloves) during UFC 261 at VyStar Veterans Memorial Arena. Mandatory Credit: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Πριν από περίπου 3 μήνες ο Weidman αντιμετώπισε τον Uriah Hall. Το πρώτο χτύπημα της αναμέτρησης ήταν ένα low kick του 37χρονου, που είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη με εκείνο του «Spider». Ο Hall μπλόκαρε και η κνήμη του Weidman -σε μια θλιβερή αναπαράσταση του τραυματισμού του Anderson Silva το 2013καταστράφηκε εξ ολοκλήρου.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης