World Sports

Φιλτισάκου και Τσίτσος συγκίνησαν με τις προσπάθειες τους

Φιλτισάκου και Τσίτσος συγκίνησαν με τις προσπάθειες τους
Η Κυριακή Φιλτισάκου και ο Δημήτρης Τσίτσος αποτελούν δύο από τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που μπορεί να μην ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο έζησαν έντονες στιγμές στη διοργάνωση και συγκίνησαν με την προσπάθεια τους.

Ο Τσίτσος στο Ταλίν απέδειξε περίτρανα πως είναι αθλητής αγώνων, καθώς για μια ακόμη φορά κατάφερε στον αγώνα στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο αθλητής με 78.20 μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση στον ακοντισμό κι έδειξε πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Σίγουρα θα ήθελα να έχω πάρει το μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος, καθώς είχε εναλλαγές και οι επιδόσεις ήταν υψηλού επιπέδου. Είχα την χαρά να έχω φοβερή εξέδρα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που με βοήθησε πολύ στο να κυνηγήσω ένα καλό αποτέλεσμα», είπε ο αθλητής, που μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 ταλαιπωρήθηκε για καιρό από πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. «Από το 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020 στην ουσία ήμουν εκτός προπονήσεων. Πλέον νιώθω ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Δε βιάζομαι να βάλω στόχους, ωστόσο με ενδιαφέρει τόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, όσο και η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», κατέληξε ο 21χρονος.

Για 19 χιλιόμετρα η Κυριακή Φιλτισάκου βρισκόταν σταθερά εντός των μεταλλίων στα 20χλμ. βάδην των Γυναικών. Παρόλα αυτά η νεαρή αθλήτρια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της, αφού λίγο πριν συμπληρώσει τα 19 χιλιόμετρα βγήκε από τον αγώνα παραδομένη από τις δυνάμεις της, αφού υπέστη αφυδάτωση και χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί για μια ημέρα σε νοσοκομείο της πόλης. «Μου έμεινα μια πίκρα, το είχα πιστέψει πως μπορώ να είμαι στο μετάλλιο, το έβλεπα και στη διάρκεια της κούρσας. Ωστόσο ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ήταν ένα μάθημα αυτό για εμένα, το κρατάω και συνεχίζω.

Οι συνθήκες του αγώνα δεν ήταν καλές, αφού μας επηρέασε αρκετά ο καιρός, ενώ και η διαδρομή ήταν κουραστική δεδομένο του ότι κάναμε συνεχώς κύκλους σε ένα πάρκινγκ», είπε η Φιλτισάκου, που ωστόσο μέχρι σήμερα έχει κάνει εξαιρετική χρονιά. «Σίγουρα η χρονιά μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά. Ήθελα και το μετάλλιο για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία μου στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Τώρα έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα δούμε τι συνθήκες θα βρούμε εκεί και ανάλογα θα καταστρώσουμε την τακτική του αγώνα. Η χρονιά φέτος είχε μεγάλη επιβάρυνση κυρίως, λόγω του ράνκινγκ. Προχωράμε με την ίδια όρεξη και ακόμη υψηλότερους στόχους», είπε η αθλήτρια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης