World Sports

UFC 264, Poirier vs. McGregor 3: Ζήτημα τιμής…

UFC 264, Poirier vs. McGregor 3: Ζήτημα τιμής…
Ο κύκλος μιας εκ των σπουδαιότερων μονομαχιών στην ιστορία των μαχητικών σπορ «κλείνει» οριστικά. Ποιος, όμως, θα είναι ο νικητής;

Αποτελεί ένα ζευγάρωμα που θα μείνει στην ιστορία του UFC, με την τριλογία μεταξύ τους να είναι αναπόφευκτη.

Ο Ιρλανδός σούπερ σταρ, Conor McGregor θα συναντήσει τον Αμερικανό, Dustin Poirier τα ξημερώματα της Κυριακής (10/7, 05.00-09.00, Cosmote Sports 7HD) και πρόκειται δεδομένα για μια ακόμα «σύγκρουση» που θα κρατήσει με κρατημένη την αναπνοή άπαντες.

conor-mcgregor-dustin-poirier-2014-ftr_qyiv0vh9cbw718e2e4ktfbogd.jpg

Αντιστρόφως ανάλογες καριέρες

Η πρώτη φορά που οι δυο UFC Fighters αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014, στο κεντρικό πρόγραμμα του UFC 178 στο MGM Grand Garden Arena.

Το trash talking του McGregor ήταν… αρκετό ακόμα και πριν την αναμέτρηση ώστε να κάνει τη δουλειά του. Ο «Notorious» κατάφερε να τελειώσει γρήγορα των «Diamond» μέσα σε 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα, μια νίκη η οποία έφερε ακόμα πιο κοντά τον Ιρλανδό στο να διεκδικήσει τον Παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Featherweight, όπου και τελικά κατέκτησε αργότερα.

Ο Poirier παραδέχθηκε την αγωνιστική ανωτερότητα του McGregor, αλλά και το γεγονός πως επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα όσα του έλεγε ο Ιρλανδός πριν από τον αγώνα. Μετέπειτα από αυτή τη μεγάλη ήττα ο Αμερικανός άλλαξε κατηγορία κιλών και ανέβηκε στη Lightweight, μια επιλογή που αποδείχθηκε εξαιρετική για την εξέλιξη της καριέρας του.

Επανήλθε στις νίκες απέναντι σε σημαντικά ονόματα όπως οι Justin Gaethje, Eddie Alvarez , Anthony Pettis και Max Holloway (σ.σ. με τον τελευταίο ήταν αγώνας για την Interim UFC Lightweight Championship), ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει ο πρωταθλητής της κατηγορίας, αφού ηττήθηκε από τον Khabib Nurmagomedov στις 7 Σεπτεμβρίου του 2019.

Από την άλλη, η καριέρα του McGregor γινόταν συνεχώς όλο και πιο ανοδική. Κατέκτησε δυο τίτλους στο UFC, έπαιξε το απόλυτο boxing ματς με τον Floyd Mayweather, ενώ έβγαλε και το δικό του Whiskey, το Proper 12, βγάζοντας δισεκατομμύρια!

1298058027.0.jpg

Σταμάτησε να ζει στη σκιά της πρώτης ήττας

Και οι δυο μαχητές γνώριζαν πως κάποια στιγμή οι δρόμοι τους θα συναντηθούν ξανά. Η δεύτερη φορά ήταν έξι μήνες πριν, στο UFC 257, που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι στις 24 Ιανουαρίου. O πρώτος γύρος ήταν κοντινός για τους δύο «μονομάχους» αλλά στον δεύτερο, ο McGregor δεν είχε απαντήσεις στα χτυπήματα που δέχτηκε και βρέθηκε γρήγορα στο έδαφος, καταλήγοντας μάλιστα να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με πατερίτσες.

Πλέον, ο Poirier, έχει σε 34 αγώνες 27 νίκες, οι 13 με νοκ άουτ και 6 ήττες.

O McGregor, από την άλλη, γνώρισε την 5η ήττα στην επαγγελματική του καριέρα έχοντας ρεκόρ πλέον σε 27 ματς, 22 νίκες και 5 ήττες. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο νοκ άουτ που δέχεται μέσα στο κλουβί!

Σύμφωνα με το «Forbes» -και μετά από την συγκεκριμένη αναμέτρηση- ο McGregor ήταν κατά 20 εκατ. ευρώ πλουσιότερος. Συγκεκριμένα για κάθε δευτερόλεπτο (ο αγώνας διήρκησε μόλις 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα) που περνούσε ο Conor McGregor έβλεπε στον τραπεζικό του λογαριασμό να μπαίνουν 45 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 2,6 εκατ. ευρώ το λεπτό!

Μόνο για την συμμετοχή στον αγώνα έλαβε 4 εκατ. ευρώ πριν προστεθούν οι οποιεσδήποτε πωλήσεις pay-per-view. Από την άλλη ο Dustin Poirier αν και νικητής έλαβε το ποσό των 821.389 ευρώ.

15351671_web1_MMA-PRESSER_070821ev_002.jpg

Πολλά παραπάνω από έναν απλό αγώνα

Η τριλογία ανάμεσα στους δυο ήταν κάτι που το επιζητούσαν αμφότεροι και συνεπώς, ο πρόεδρος του UFC, Dana White δεν άργησε πολύ να πάρει την απόφαση.

Ωστόσο, η τρίτη «μάχη» τους θα είναι και η… οριστική. Για τον Poirier και τον McGregor δεν θα είναι απλά ένας αγώνας, ούτε μια ακόμα ευκαιρία να βγάλουν παραπάνω χρήματα από όσα ήδη έχουν.

Ο «Diamond» θέλει να αποδείξει πως το 1-1 δεν ήταν μια «φούσκα», ενώ ο «Notorious» πως συνεχίζει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Συνεπώς, ο ηττημένος έχει πολλά να χάσει και ο νικητής πολλά να κερδίσει.

Ο 34χρονος McGregor με μια ενδεχόμενη νίκη του ξαναμπαίνει «γερά» στην υπόθεση τίτλου και θα αποδείξει στους επικριτές του πως δεν είναι «τελειωμένος», ενώ ο 32χρονος Poirier -αν επικρατήσει- αναμένεται να λάβει δεδομένα ένα ματς με τον πρωταθλητή της Lightweight Division, τον Charles Oliveira.

Ό,τι και να συμβεί στον τρίτο αγώνα -που θα αποτελέσει την 14η τριλογία στην ιστορία του UFC- στο T-Mobile Arena του Las Vegas, είναι δεδομένα πως αυτή τη «μοναχία» θα είναι ιστορική και πως όποιος και να κερδίσει, θα το αξίζει πραγματικά.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης