World Sports

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Χρυσό ο Καλαϊτζόπουλος και ασημένιο η Μανιάτη!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Χρυσό ο Καλαϊτζόπουλος και ασημένιο η Μανιάτη!

Ακόμα πιο εντυπωσιακά συνέχισαν τις εμφανίσεις τους οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατά τη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, στο Τομσκ της Ρωσίας.

Στους απογευματινούς τελικούς της Τρίτης (6/7), η ελληνική αποστολή κατέκτησε άλλα δύο μετάλλια (τέσσερα συνολικά μέχρι σήμερα), ένα χρυσό με τον Χρήστο Καλαϊτζόπουλο και ένα ασημένιο με την Κατερίνα Μανιάτη, ενώ είχε κι άλλα πλασαρίσματα σε τελικούς.

Αναλυτικά:

Με μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών ο 18χρονος, Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, κατέκτησε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1:36.05. Ο Καλαϊτζόπουλος είναι ο πρώτος από την ελληνική αποστολή που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου και ανάγκασε τους διοργανωτές να φροντίσουν για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό.

Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος, που πήρε την 7η θέση με 1:37.98.

Λίγο νωρίτερα, στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των Γυναικών, δηλαδή τα 200 μ. διπλά πέδιλα, η νεαρή (μόλις 16 χρονών), υπερταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Κατερίνα Μανιάτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 1:47.23, ανεβαίνοντας με περηφάνια στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Εξάλλου, στον τελικό των 100 μ. υποβρύχιο Ανδρών, ο Χρήστος Μπόνια πήρε την 6η θέση με 33.79. Στα 200 μ. επιφάνεια Γυναικών η Ειρήνη Δεληγιάννη ήταν 8η με 1:32.91. Στη σκυταλοδρομία 4Χ 100 μ. διπλά πέδιλα mixed, η ελληνική Εθνική ομάδα με τους Στυλιανό Χατζηλιάδη, Σοφία Κτενά, Κατερίνα Μανιάτη, Χρήστο Μπόνια τερμάτισε στην 7η θέση με 3:08.19. Τέλος, στα 1.500 μ. επιφάνεια Ανδρών ο Μάριος Αρμούτης ήταν 12ος με 13:08.79.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης