World Sports

Χάλκινα μετάλλια από Μυλωνάκη και Μπόνια στην πρεμιέρα

Χάλκινα μετάλλια από Μυλωνάκη και Μπόνια στην πρεμιέρα
Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, με τους Αναστάσιο Μυλωνάκη και Χρήστο Μπόνια να κατακτούν δύο χάλκινα μετάλλια.

Βροντερή είναι η παρουσία των Ελλήνων στο ξεκίνημα μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης. Με πολύ καλές εμφανίσεις από ελληνικής πλευράς άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, τη Δευτέρα (5/7) στο Τομσκ της Ρωσίας. Οι εκπρόσωποί μας κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια στους απογευματινούς τελικούς, ενώ είχαν δύο καταρρίψεις πανελλήνιων ρεκόρ και μια ισοφάριση.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν: Πρώτα ο Αναστάσιος Μυλωνάκης στον τελικό των 100 μ. επιφάνεια Ανδρών με επίδοση 35.37. Και στη συνέχεια ο Χρήστος Μπόνιας, στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών με 42.05. Στον ίδιο τελικό (100 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών), ο Στυλιανός Χατζηλιάδης τερμάτισε 4ος με 42.17. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, στους προκριματικούς του αγωνίσματος, ο Χατζηλιάδης είχε περάσει με τον καλύτερο χρόνο στον τελικό, που ήταν 41.93 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 μ. επιφάνεια mixed Ανδρών / Γυναικών, εξάλλου, κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 1.05.99, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την ομάδα αποτελούσαν οι Τάσος Μυλωνάκης, Ειρήνη Δεληγιάννη, Βασιλεία Τσιγκόια, Γιώργος Καλτσουκαλάς. Στη συγκεκριμένη κούρσα, ο Τάσος Μυλωνάκης, που έπεσε πρώτος, ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. επιφάνεια (με 15.18).

Εξάλλου, στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα Γυναικών, η Κατερίνα Μανιάτη ήταν 7η με 49.27, ενώ, στον τελικό των 400 μ. επιφάνεια Ανδρών ο Αντ΄νωης Τσουρουνάκης τερμάτισε 8ος με 3.04.46.

Ο Τάσος Μυλωνάκης δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου: «Πρώτη ημέρα των αγώνων, έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά και αντιξοότητες, λόγω του covid-19, ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Γιώργο Γεωργιάδη και Γιώργο Σαλταμανίκα, όπως επίσης και την ΚΟΕ, που μας στήριξε στην προετοιμασία μας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς!».

Ο Χρήστος Μπόνιας είπε από την πλευρά του: «Αισίως τελείωσε η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μ. διπλά πέδιλα. Αισθάνομαι χαρούμενος, πρωτίστως διότι έγινε η επανεκκίνηση μεγάλων διοργανώσεων μετά από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω covid κι έπειτα γιατί κατάφερα με δύσκολες συνθήκες να αγωνιστώ, να προκριθώ και να πετύχω διάκριση. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη, την ομάδα μου ΝΟ Αμφιθεας, την οικογένειά μου και τα «αδέρφια» μου από τη Χαλκίδα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης