World Sports

Η Nina Cutro-Kelly ετοιμάζεται να γίνει η μεγαλύτερη τζουντόκα των ΗΠΑ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Η Nina Cutro-Kelly ετοιμάζεται να γίνει η μεγαλύτερη τζουντόκα των ΗΠΑ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!
H Ολυμπιακή αποστολή τζούντο των ΗΠΑ ενισχύθηκε με την συμμετοχή της Nina Cutro-Kelly, η οποία θα γίνει η γηραιότερη τζουντόκα της χώρας στους Αγώνες...

Όταν το τζούντο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την τελική ολυμπιακή αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο άθλημα, δύο συμμετέχοντες προστέθηκαν σε εκείνους που θα αγωνιστούν στο Τόκιο και έγινε σαφές ότι πρόκειται να γραφτεί ιστορία.

Η Nina Catro-Kelly πρόκειται να γίνει η μεγαλύτερη τζουντόκα των ΗΠΑ στην 57χρονη Ολυμπιακή ιστορία του αθλήματος.

Σε ηλικία 36ετών και 217 ημερών, όταν η κατηγορία +78 κιλών γυναικών θα αγωνιστεί στις 30 Ιουλίου, η Cutro-Kelly θα είναι περίπου 34 ημέρες μεγαλύτερη από ότι η Celita Schutz στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, στους τρίτους και τελικούς Αγώνες της.

Μόνο τρεις γυναίκες, από οποιοδήποτε άλλο έθνος, ήταν μεγαλύτερες από την Cutro-Kelly όταν αγωνίστηκαν στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την πρωτιά να κατέχει η Carmen Chala του Ισημερινού που ήταν 42 ετών το 2008.

Η Cutro-Kelly είναι βετεράνος του αθλήματος, αγωνιζόμενη διεθνώς από το 2008 και κερδίζοντας τέσσερα μετάλλια σε Παναμερικανικά πρωταθλήματα και άλλους αγώνες σε αυτό το διάστημα, αλλά η εννέα φορές πρωταθλήτρια των ΗΠΑ θα κάνει το Ολυμπιακό της ντεμπούτο σε λίγες εβδομάδες.

Αυτή και η Nefeli Papadakis πήραν το εισιτήριο για Ολυμπιακές θέσεις στη διαδικασία ανακατανομής του τζούντο.

Η Papadakis κατατάσσεται Νο30 στην κατηγορία των 78 κιλών στην Ολυμπιακή κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο, ενώ η Αμερικανίδα βρίσκεται στο Νο32.

Το Τζούντο θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Ιαπωνία -όπου έκανε επίσης το Oλυμπιακό ντεμπούτο του το 1964- φέτος με επτά αναμετρήσεις ανδρών και επτά γυναικών, καθώς και μια εναρκτήρια μικτή ομαδική εκδήλωση.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης