World Sports

Αραούζου: «Όλα γίνονται, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις»

Αραούζου: «Όλα γίνονται, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις»
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που η Κέλλυ Αραούζου, κρέμασε το σκουφάκι της και άφησε πίσω μία πλούσια αθλητική καριέρα με πολλές διακρίσεις και αμέτρητα μετάλλια. Πλέον είναι ο εκπρόσωπος των αθλητών και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, μία θέση που δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Η Κέλλυ Αραούζου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για τον νέο της ρόλο και σηκώνοντας άμεσα τα «μανίκια» της, ανέλυσε τα πρώτα της πλάνα.

«Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλητές, έχουν να κάνουν με τα προπονητικά κέντρα. Τις αθλητικές εγκαταστάσεις δηλαδή, οι οποίες είναι διάσπαρτες και δεν υπάρχει ένα προπονητικό κέντρο για να προπονούνται οι Εθνικές ομάδες. Άρα ένα κεφαλαιώδες θέμα, το οποίο ήταν και το πρωταρχικό στην ατζέντα μας, είναι το "σπίτι" τον Εθνικών μας ομάδων. Θα ήθελα να δηλώσω πως η λύση υπάρχει. Λίγο υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις εξελίξεις. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως σε αυτόν τον χώρο θα φιλοξενούνται όλες οι Εθνικές ομάδες του Υγρού Στίβου».

Ένα ακόμη κομμάτι που βρίσκεται στις επιδιώξεις της είναι η δημιουργία μίας επιστημονικής ομάδας που θα βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών: «Υπάρχουν επίσης θέματα, που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και έχουν να κάνουν κυρίως με τις παροχές της ΚΟΕ προς αυτούς, για παράδειγμα συνεργασία με ψυχολόγους, διατροφολόγους, εργοφυσιολόγους και γενικότερα μία επιστημονική ομάδα που θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Αυτό θα αφορά κάθε αθλητή από τα age groups μέχρι όλους τους ενήλικες. Η ομάδα θα έχει μία καρτέλα για κάθε αθλητή, η οποία θα ενημερώνεται και θα δίνει την δυνατότητα καταγραφής όλου του ιστορικού του αθλητή. Για παράδειγμα την ανεύρεση ενός τραυματισμού και πολλά άλλα. Για μένα αυτό αποτελεί προτεραιότητα, αν θέλουμε να μιλήσουμε για πρωταγωνιστικό ρόλο και μετάλλια. Υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει φυσικά η συνεργασία με την Sports Excellence, με την οποία κι εγώ ως αθλήτρια είχα κάνει μετρήσεις, όμως διαπίστωσα πως το αποτέλεσμα δεν μεταφέρεται στον αθλητή "μεταφρασμένο", για να μπορέσει να διορθώσει και να εξελίξει τα στοιχεία των μετρήσεων».

Η Κέλλυ Αραούζου αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της διπλής καριέρας των αθλητών: «Ένα τρίτο κομμάτι που θα προσπαθήσουμε να βρούμε άμεσα λύση, είναι η "Διπλή Καριέρα". Βρισκόμαστε στο 2021, όπου οι αθλητές μας πρέπει να έχουν την μόρφωση και την διαπαιδαγώγηση που πρέπει. Σκοπός μας είναι να μην αφήνουμε τα νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό. Θα πρέπει να τους παρέχουμε κάποιες υποτροφίες, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τον αθλητισμό, μέσα από σωστές συνθήκες, επιτρέποντας τους παράλληλα να σπουδάζουν, χωρίς να μένουν μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό για παράδειγμα στην Ομοσπονδία και στα σωματεία να υπάρχουν φυσιοθεραπευτές και διατροφολόγοι, οι οποία ήταν και αθλητές».

Τέλος υποστήριξε πως στα άμεσα πλάνα της ΚΟΕ, είναι και η δημιουργία τμήματος μάρκετινγκ, το οποίο θα στηρίζει τους αθλητές της: «Είναι πολύ δύσκολο, και το λέω εκ πείρας, να κάνεις πρωταθλητισμό χωρίς στήριξη. Αν δεν είχα κάποιους χορηγούς οι οποίοι με στήριξαν οικονομικά δεν θα τα είχα καταφέρει. Αυτό αποτελεί επίσης, έναν εκ των στόχων μου. Η δημιουργία ενός τμήματος μάρκετινγκ που θα στηρίζει χορηγικά τους αθλητές».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης