World Sports

«Ασημένιος» ο Χατζητσακίρογλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Osijek!

«Ασημένιος» ο Χατζητσακίρογλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Osijek!
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Τραπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στην Κροατία ανέβηκε ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου

Μια ακόμη διάκριση για την Ελληνική Σκοποβολή πέτυχε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κροατία ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Τραπ Ανδρών και κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο!

Στον Τελικό με Ρεκόρ

Όπως και στις αρχές του μήνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου τερμάτισε μεταξύ των κορυφαίων! Έχοντας αστοχήσει σε δύο μόνο στόχους χθες (24/25, 24/25, 25/25) και με άψογες επιδόσεις σήμερα, ο Έλληνας Πρωταθλητής τερμάτισε με σκορ 123/125 καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο Ρεκόρ για μια ακόμη φορά.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος (122/125) από τους Πανελλήνιους του 2017 στο Λαγκαδά.

Η μάχη της κατάταξης

Τέσσερις αθλητές ολοκλήρωσαν τον προκριματικό με 123/125 και πέντε με 122/125!

Η σειρά συμμετοχής στον τελικό, που δίνει και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, έπρεπε να καθορισθεί σε αγώνα μπαράζ. Ο Χατζητσακίρογλου στο μπαράζ ήταν άψογος!

Ο Mauro De Filippis από την Ιταλία άντεξε μέχρι την 21η αντιπαράθεση. Αστόχησε και ο Έλληνας πήρε την πρώτη θέση της κατάταξης και το πλεονέκτημα, που δεν είναι μόνο ψυχολογικό.

Ο Τελικός και το Μετάλλιο

Κάθε τελικός είναι ψυχοφθόρα διαδικασία. Για όλους του αθλητές. Πέρα από την τεχνική, η αντοχή στο στρες και το ψυχικό σθένος κρίνουν τα μετάλλια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (21) ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου, έδειξε ψυχραιμία και έμεινε στον αγώνα!

Έμεινε στον αγώνα αφού αποκλείστηκε ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Massimo Fabbrizi. Πάλεψε για να μείνει. Βρέθηκε πρόωρα στη ζώνη του αποκλεισμού αλλά στην ισοβαθμία με το Χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας Alexey Alipov (RUS) έμεινε στον αγώνα μέχρι τη μάχη των μεταλλίων!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης