World Sports

Tour de France: Η διοργανώτρια αρχή μηνύει θεατή που προκάλεσε τεράστια σύγκρουση

Tour de France: Η διοργανώτρια αρχή μηνύει θεατή που προκάλεσε τεράστια σύγκρουση

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία έπειτα από το περιστατικό στον πρώτο αγώνα.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο πρώτο στάδιο του Tour de France το Σάββατο (26/06). Ένας θεατής κρατώντας μια χάρτινη πινακίδα εισχώρησε στον αγωνιστικό δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξει μια τεράστια σύγκρουση η οποία έβαλε πολλά εμπόδια σε αρκετούς κορυφαίους ποδηλάτες, ενώ άφησε εκτός άλλους.

Ο Γερμανός Tony Martin βγήκε εκτός πορείας όταν έπεσε πάνω στην πινακίδα, με την ένδειξη "Allez Opi-Omi" («Πάμε παππού – γιαγιά», σε μια μίξη γαλλικών και γερμανικών) μέσα σε σκηνές χάους και 47 εναπομεινάντων χιλιομέτρων. Οι διοργανωτές του Tour de France, Amaury Sport Organization, δήλωσαν στο «Reuters» ότι έχουν σκοπό να μηνύσουν τον θεατή που προκάλεσε το συμβάν.
s7JeEHt3itfAqctgY6b2nf.jpg

Τόσο ο Βρετανός Tao Geoghegan Hart όσο και ο Κολομβιανός Miguel Angel Lopez, ήταν μεταξύ των αναβατών που έχασαν σημαντικό χρόνο την πρώτη ημέρα του αγώνα – ο οποίος διαρκεί συνολικά τρεις εβδομάδες. Ο Βέλγος Wout van Aert, ένα από τα φαβορί, επιβραδύνθηκε αλλά επέστρεψε στην κύρια ομάδα μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, ακριβώς όπως ο Julian Alaphilippe, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατό του.

«Ελπίζω ότι όλοι είναι εντάξει. Καλώ τους θαυμαστές να είναι προσεκτικοί. Είναι ωραίο να υπάρχει κοινό, αλλά παρακαλώ να είστε προσεκτικοί», είπε ο Alaphilippe.

Ο Γερμανός Jasha Suetterlin της Team DSM ήταν ο πρώτος αναβάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα αφού συνετρίβη άσχημα στο έδαφος. Στο έδαφος βρέθηκαν επίσης κι άλλοι ποδηλάτες όπως οι Froome, Marc Haller, Andre Greipel και Ion Izagirre. Ο 36χρονος Βρετανός επέστρεψε στον αγώνα, αφού δέχθηκε την περίθαλψη των ιατρών, αλλά απογοητεύτηκε όταν πέρασε την τελική γραμμή 14:37 πίσω από τον πρωτοπόρο.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του Tour, Froome, γύρισε στον αγώνα αφού έχασε τις δύο τελευταίες χρονιές μετά από ένα τρομακτικό δυστύχημα τον Ιούνιο του 2019. Ακόμη και πριν από το δυστύχημα, του είχαν απομείνει λίγες ελπίδες να κερδίσει τον αγώνα, έχοντας αποτύχει να ανακτήσει την καλύτερη φόρμα.
France_Cycling_Tour_de_France_09555.jpg

Νικητής αναδείχθηκε ο Alaphilippe ο οποίος αφού μπόρεσε να ανακάμψει από τη σύγκρουση, πήρε την κίτρινη φανέλα του εναρκτήριου ηγέτη. Ο Αυστραλός Michael Matthews κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με τον Σλοβένο Primoz Roglic να επιστρέφει στην τρίτη θέση, οκτώ δευτερόλεπτα πίσω.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης