World Sports

Gwen Berry: Γύρισε την πλάτη στη σημαία και προκάλεσε σάλο!

Gwen Berry: Γύρισε την πλάτη στη σημαία και προκάλεσε σάλο!
Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια σφοροβολίας προκάλεσε έντονες συζητήσεις και διαμαρτυρίες μετά την κίνησή της προς την σημαία της χώρας.

Η Αμερικανίδα σφυροβόλος, Gwen Berry, ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα «παγίδας» μετά το περιστατικό που γύρισε την πλάτη της στη σημαία τη στιγμή του εθνικού ύμνου. Η ίδια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και βρισκόταν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα προκριματικά των ΗΠΑ για την Ολυμπιάδα.

Η 31χρονη αθλήτρια «έκλεισε» θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι τερματίζοντας  πίσω από τις DeAnna Price και Brooke Andersen στους χθεσινούς αγώνες του Oregon. Πρόκειται, μάλιστα, για την συμμετοχή της σε δεύτερο σερί Ολυμπιακό τουρνουά.

Ωστόσο, το επίτευγμα επισκιάστηκε εξαιτίας αυτού που συνέβη στο βάθρο κατά την απονομή.  

Καθώς οι τρεις αθλήτριες περνούσαν τα μετάλλια γύρω από τον λαιμό τους, θέλησε να αποστραφεί από τη σημαία και τελικά να καλύψει το κεφάλι της με ένα μαύρο μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν: «Ακτιβιστής Αθλητής»

Ο ύμνος των ΗΠΑ παίζεται μία φορά κάθε βράδυ στα προκριματικά σε αντίθεση με κάθε τελετή μεταλλίων, και η Berry – η οποία είναι γνωστή ακτιβίστρια – ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι είχε ξεκινήσει, ενώ η ίδια βρισκόταν στο βάθρο.

«Νιώθω σαν να ήταν παγίδα και το έκαναν επίτηδες», δήλωσε η Berry, για να προσθέσει ότι το γεγονός της προκάλεσε οργή. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σκόπιμη χρονική στιγμή, υποστηρίζοντας ότι ο ύμνος παίχτηκε σε προκαθορισμένη ώρα.

«Ο εθνικός ύμνος ήταν προγραμματισμένος να παίξει στις 5:20 μ.μ. σήμερα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στίβου των ΗΠΑ, Susan Hazzard.

Η απάντηση της Berry, αρκέστηκε στο «Δεν θέλω πραγματικά να μιλήσω για τον ύμνο γιατί αυτό δεν είναι σημαντικό. Ο ύμνος δεν μιλάει εκ μέρους μου. Ποτέ δεν έγινε».

E4377fPXEAAZPNj.jpg

Εκείνη στο παρελθόν έχει βρεθεί υπό έλεγχο για διάφορες ενέργειές της πάνω στο βάθρο και έχει τιμωρηθεί για τις χειρονομίες. Βέβαια, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, έχει δηλώσει πως στους φετινούς Ολυμπιακούς δεν θα προχωρήσει σε ποινές για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Τίθενται, έτσι, ενάντια στους κανόνες της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) που έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει αντίστοιχες ενέργειες.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης