World Sports

Abdelelah Haroun: Ο 24χρονος σπρίντερ του Κατάρ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Ντόχα

Abdelelah Haroun: Ο 24χρονος σπρίντερ του Κατάρ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Ντόχα

Ο αθλητής του Κατάρ, Abdalelah Haroun, σκοτώθηκε μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πρωτεύουσα της χώρας που εκπροσωπεί, σε ηλικία μόλις 24 χρονών!

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας του Κατάρ Mohammed Issa al-Fadala έκανε την είδηση γνωστή, σκορπώντας θλίψη στην αθλητική κοινότητα της χώρας για τον αδικοχαμένο νέο.

Ο ίδιος ο al-Fadala σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο αθλητισμός και τα αθλήματα του Κατάρ, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχασαν έναν μεγάλο ήρωα» θέλοντας να τονίσει την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Haroun.

Γεννημένος στο Σουδάν και φεύγοντας λίγα χρόνια αργότερα, ο Haroun κλήθηκε να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την ομάδα του Κατάρ, το 2015.

Ο 24χρονος αθλητής τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 και κατέκτησε το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Ασιατικούς Αγώνες το 2018 στα 400μ. σπριντ ανδρών, αλλά και στην σκυταλοδρομία 4χ400μ με την ομάδα του.

Ενδιάμεσα σημειώθηκε το μεγαλύτερό του επίτευγμα… Ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2017, τερματίζοντας πίσω από τον Νοτιοαφρικανό νικητή Wayde van Niekerk και τον Steven Gardiner από τις Μπαχάμες.

Δεν κατάφερε να βγει κερδισμένος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στη Ντόχα και βρισκόταν σε περίοδο αποκατάστασης εξαιτίας τραυματισμού.

Τον τελευταίο καιρό, όπου συνέβη και το ατύχημα που στέρησε τη ζωή του Haroun, επεδίωκε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σύμφωνα με τον al-Fadala.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης