World Sports

LGBTQ Community: Αθλητές… MVP στη ζωή και στον αγωνιστικό χώρο

LGBTQ Community: Αθλητές… MVP στη ζωή και στον αγωνιστικό χώρο

Δεν δίστασαν να αποκαλύψουν την σεξουαλική τους «ταυτότητα» και αποτελούν παραδείγματα αθλητών και ανθρώπων. Το BN Sports παρουσιάζει ορισμένα από τα ονόματα που έχουν πρωτοστατήσει εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων…

Πρόκειται για αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αν είχαν πολλές οι λίγες επιτυχίες, καθώς η μεγαλύτερη όλων είναι ότι κατάφεραν να υπερασπιστούν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους.

Η σεξουαλική τους «ταυτότητα» έγινε γνωστή παγκοσμίως, ωστόσο εκείνοι ουδέποτε φοβήθηκαν να συνεχίσουν και αποτελούν μέχρι και σήμερα παραδείγματα αθλητών και ανθρώπων. Το BN Sports ξεχώρισε ορισμένες από τις  περιπτώσεις αθλητών που αποκάλυψαν πως είναι ομοφυλόφιλοι και πρωτοστατούν μέχρι σήμερα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQ Community.

Renée Richards: Μια από τις πρώτες τρανσέξουαλ τενίστριες
Renée_Richards_1.jpg

Η Renée Richards αποτέλεσε μια από τις πρώτες αθλήτριες στο χώρο του τένις, οι οποίες εκδηλώθηκαν ως τρανσέξουαλ. Το 1976 δήλωσε συμμετοχή στο US Open, ωστόσο αποκλείστηκε επειδή αρνήθηκε να κάνει ένα ειδικό τεστ, μέσα από το οποίο οι αιματολογικές εξετάσεις θα έδειχναν το φύλο της.

Μετά από αυτό το γεγονός, πέρασε στην αντεπίθεση και μήνυσε για φυλετική προκατάληψη την Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις και μάλιστα κέρδισε τη δικαστική μάχη. Αποσύρθηκε από το άθλημα το 1891 και ακολούθησε την προπονητική.

Michael Sam: Ο πρώτος ομοφυλόφιλος αθλητής που μεταγράφηκε στο NFL
Michael_Sam_1.jpg

Το 2014 ήταν η μεγάλη στιγμή που ο Michael Sam ανακοίνωσε πως είναι gay για πρώτη φορά σε μια συνέντευξη στο ESPN και την ίδια σεζόν μάλιστα μεταγράφηκε στην ομάδα NFL, τους St. Louis Rams.

Έτσι, έγινε ο πρώτος αθλητής που μεταγράφηκε σε ομάδα του NFL. Ωστόσο, το 2015 η ομάδα του δεν ανανέωσε τη συνεργασία τους και έτσι και ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται και αποσύρθηκε.

Megan Rapinoe: MVP στο Mundial και στη ζωή

Η Megan Rapinoe είναι αρχηγός και ηγέτιδα της Εθνικής Αμερικής. Ωστόσο, πρωταγωνίστρια δεν είναι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στη ζωή της.

Μετά την κατάκτηση του Mundial το 2019, η Rapinoe μέσα από συνεχόμενες συνεντεύξεις της εκδηλώθηκε ως ομοφυλόφιλη γυναίκα και μάλιστα εξέφραζε συνεχώς απόψεις, μέσα από τις οποίες υποστήριζε την LGBTQ Community.

«Νομίζω ότι ως γυναίκες αθλήτριες βρισκόμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είμαστε ομοφυλόφιλες, είμαστε Γυναίκες, έχουμε όλα τα χρώματα. Είμαστε τα πάντα!», είχε δηλώσει η Rapinoe στο τηλεοπτικό δίκτυο του NBC το 2019.

Jason Paul Collins: Ο πρώτος παίκτης που εκδηλώθηκε στο NBA
Jason_Paul_Collins_1_2.jpg

Το 2013 ο Jason Paul Collins έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος στα τέσσερα μεγαλύτερα αθλήματα του κόσμου.

Ο έμπειρος σέντερ έκανε την αποκάλυψη όταν αγωνιζόταν για τους Washington Wizards, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Είμαι ένας 34χρονος σέντερ που αγωνίζεται στο NBA. Είμαι έγχρωμος και ομοφυλόφιλος».

Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο Collins αποσύρθηκε από τον «μαγικό» κόσμο, μετά από 13 σερί χρονιές σε αυτόν.

Orlando Cruz: Έκανε την… αρχή στο άθλημα της πυγμαχίας

Το 2012 ένας Πορτορικανός πυγμάχος εν ονόματι Orlando Cruz ανακοίνωσε δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος. Στα πρώτα του λόγια ανέφερε πως: «Δεν έχω κανένα λόγω να κρύβω τις προτιμήσεις και τα συναισθήματά μου. Ήμουν πάντα και θα συνεχίσω να είμαι ένας υπερήφανος ομοφυλόφιλος άνδρας.»

Συνέχισε κανονικότατα την καριέρα του και μάλιστα το 2016, αφιέρωσε ένα παιχνίδι του στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Nightclub Pulse στο Orlando της Florida.

David Denson: Πρωτοστάτησε στο Baseball
David_Denson_1_4.jpg

Ήταν την περίοδο την οποία ο David Denson έπαιζε για λογαριασμό των Milwaukee Brewers το 2015 όταν και αποκάλυψε πως του αρέσουν άνθρωποι του ίδιου φύλλου. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος παίκτης που αγωνιζόταν στη λίγκα του Baseball.

Το 2017 γνωστοποίησε πως αποσύρεται -αποσαφηνίζοντας πως η απόφαση του δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την αποκάλυψη του ότι είναι ομοφυλόφιλος- ενώ ξεκαθάρισε στη Milwaukee Journal Sentinel πως: «Νομίζω πως… άνοιξα την πόρτα. Έδειξα με κάθε δυνατό τρόπο πως το ότι είμαι ομοφυλόφιλος, δεν με υποβιβάζει σαν άνθρωπο, αλλά ακριβώς το αντίθετο».

Laurel Hubbard: Η πρώτη τρανσέξουαλ αθλήτρια που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Laurel Hubbard όχι μόνο έχει ανακοινώσει πως είναι τρανσέξουαλ, αλλά θα είναι και η πρώτη που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το φετινό καλοκαίρι.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη, καλοσύνη, αλλά ταυτόχρονα και σεμνότητα για την μεγάλη υποστήριξη που έχω λάβει από τους συμπατριώτες μου στη Νέα Ζηλανδία.»

Η 43χρονη Hubbard θα συμμετέχει στην κατηγορία των -87 κιλών της άρσης βαρών.

205929178_3843511955772120_354761194142201659_n.jpg

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης