World Sports

Ποδηλασία Βελγίου: Ο διευθυντής της Doltcini-Van Eyck αποκλείστηκε λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης σε μέλη της ομάδας…

Ποδηλασία Βελγίου: Ο διευθυντής της Doltcini-Van Eyck αποκλείστηκε λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης σε μέλη της ομάδας…
Εκτός από κάθε ρόλο του στο άθλημα για τρία χρόνια τίθεται ο Marc Bracke εξαιτίας κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκες της ομάδας...

Ο διευθυντής της ομάδας του Doltcini-Van Eyck, Marc Bracke, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών από το διοικητικό όργανο της ποδηλασίας (UCI) για σεξουαλική παρενόχληση σε έναν αριθμό από αναβάτες. Πρόκειται για έναν σύλλογο ποδηλασίας δρόμου που εδρεύει στο Βέλγιο.

Η Γαλλίδα αναβάτης, Marion Sicot, είναι μεταξύ αρκετών γυναικών που κατήγγειλαν τον Bracke, με δεδομένα ότι απαίτησε από εκείνη και συναθλήτριές της να του στείλουν φωτογραφίες με μαγιό.

H Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας ανέφερε ότι η «απόφαση δημιουργεί ένα σημαντικό μήνυμα που περνά μέσω δικαστικού προηγούμενου στον αγώνα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Η ίδια η ομάδα τόνισε ότι οι σκέψεις του Bracke κινούνται στο να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης.

Σε δήλωσή της, η βελγική ομάδα, επέκρινε τον χειρισμό της έρευνας από την UCI και επανέλαβε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι οι καταγγελίες της Sicot υποκινήθηκαν από την επιθυμία να ελαχιστοποιηθεί η αναστολή της για ντόπινγκ. Στο παρελθόν, βέβαια, είχαν παραδεχτεί ότι ζητήθηκαν κάποια στιγμή φωτογραφίες από τις συμμετέχουσες.

Η Sicot δημοσίευσε στο Twitter ότι «είναι ωραίο συναίσθημα» να έχει εκδοθεί ετυμηγορία μετά από διετή έρευνα και ανέφερε ότι εξακολουθεί να επιδιώκει ποινική καταγγελία εναντίον του Bracke.

Ο Bracke έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον οργανισμό και αφορά όλους τους ρόλους στο άθλημα για διάστημα τριών ετών και ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να ολοκληρώσει ένα μάθημα ευαισθητοποίησης για την παρενόχληση πριν του χορηγηθεί η σχετική άδεια ώστε να επιστρέψει.

«Είναι σημαντικό για την ευημερία των αθλητών να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και να αισθάνονται ελεύθεροι να αναφέρουν οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης», ανέφεραν οι αρμόδιοι σε τοποθέτησή τους για το συμβάν.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης