Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Με αποβολή κινδυνεύουν οι αθλητές που δεν θα τηρούν τα πρωτόκολλα

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Με αποβολή κινδυνεύουν οι αθλητές που δεν θα τηρούν τα πρωτόκολλα
Με αφαίρεση διαπίστευσης και αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κινδυνεύουν όσοι αθλητές δεν τηρούν τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Η ΔΟΕ δημοσίευσε τους τελικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν από τους αθλητές εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ιάπωνες ζουν με το άγχος της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα εξαιτίας της άφιξης χιλιάδων ανθρώπων από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι η Οργανωτική Επιτροπή και η ΔΟΕ προχώρησαν στη λήψη μέτρων για να τηρηθούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται στην χώρα λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το playbook της ΔΟΕ, ένας αθλητής, προπονητής, ή άλλο μέλος αποστολής, θα κινδυνεύει μέχρι και με αποβολή από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, εφ’ όσον δεν τηρεί τα μέτρα.

Τα επίπεδα με τα οποία θα τιμωρούνται οι αθλητές, ανάλογα με το παράπτωμά τους και το αν θα εξακολουθούν να μη τηρούν τα μέτρα, θα είναι τα εξής:

• Προειδοποίηση
• Προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση διαπίστευσης
• Προσωρινός ή μόνιμος αποκλεισμός από τους Αγώνες
• Αποβολή
• Οικονομικές κυρώσεις

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς αποφασίζεται η κάθε ποινή και κάτω από ποιες παραβιάσεις.

Μετάλλιο σε όσους χάσουν τελικό λόγω κορωνοϊού

Επίσης, κατά την διάρκεια των Αγώνων, σε αθλήματα που διεξάγονται τελικοί για το χρυσό head to head (τζούντο, πάλη, ξιφασκία κ.α.), αποφασίστηκε πως δεν θα υπάρχει αποκλεισμός του αθλητή που θα έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά θα παραλάβει άνευ αγώνα το αργυρό μετάλλιο!

Σε προκριματικούς γύρους, αν για τον ίδιο λόγο κάποιος αθλητής αποσυρθεί, τότε θα γίνεται αντικατάσταση με τον καλύτερο διαθέσιμο βάσει των rankings. Αν υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα μέχρι και τα ημιτελικά, τότε σε νοκ άουτ αναμετρήσεις εφ' όσον ένας αθλητής ή ομάδα προκριθεί και λόγω κορωνοϊού πρέπει να αποσυρθεί από τον επόμενο αγώνα, την θέση τους/της θα παίρνει ο αθλητής/ομάδα που είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης