World Sports

Κολύμβηση: Ο Mack Horton έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την 3η θέση στις αυστραλιανές δοκιμές

Κολύμβηση: Ο Mack Horton έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την 3η θέση στις αυστραλιανές δοκιμές
Εκτός Ολυμπιακής αποστολής για την κολυμβητική ομάδα της Αυστραλίας τέθηκε ο Mack Horton που τερμάτισε στην τρίτη θέση στα 400μ. ελεύθερο στην Αδελαΐδα.

O Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016 στα 400μ. ελεύθερο Ανδρών, δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το μετάλλιο του, καθώς τερμάτισε τρίτος στις αυστραλιανές δοκιμές κολύμβησης στην Αδελαΐδα.

Ένα ανερχόμενο «αστέρι» στην αποστολή της χώρας, ο Elijah Winnington, βρέθηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 3:42:65, με την δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο Jack McLoughlin ολοκληρώνοντας στα 3:43:27. Το μεγαλύτερο όνομα της κούρσας, Mack Horton, ο οποίος ήθελε να συνεχίσει το έργο του Ρίο διεκδικώντας ένα ακόμη μετάλλιο, ήρθε τρίτος στον αγώνα και τέθηκε εκτός συνέχειας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Και οι τρεις αθλητές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πιο γρήγορες διαδρομές από τους τελευταίους ταχύτερους χρόνους της σεζόν στα 400μ. ελεύθερο.

Η απόδοση του Horton ήταν αρκετά πεσμένη όλο το χρόνο, αλλά φάνηκε να κρατάει τον καλύτερό του εαυτό για την στιγμή που θα μετρούσε περισσότερο. Βρισκόταν, μάλιστα μπροστά στο γύρισμα των 300μ. του αγώνα με τους Winnington και McLoughlin, μέχρι ο πρώτος να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

«Πραγματικά τα έδωσα όλα», δήλωσε ο Horton και συμπλήρωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά. Ο Jack δουλεύει πολύ σκληρά για χρόνια, ενώ ο Elijah προφανώς είναι απίστευτα ταλαντούχος, οπότε μπορούν να συνεχίσουν να δημιουργούν δυναστεία στα 400μ της Αυστραλίας».

Την ίδια ώρα ο νικητής, Winnington, έπλεξε το εγκώμιο το Horton: «είχα μία μικρή συζήτηση με τον Mack και λίγο-πολύ του είπα ότι είναι ο ήρωάς μου».

Οι δύο νέοι Αυστραλοί νικητές των trials, θα αναμετρηθούν ξανά στις πισίνες του Τόκιο!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης