World Sports

UFC: Ο Khabib Nurmagomedov απέρριψε 137 εκατομμύρια δολάρια για μια υπόσχεση στη μαμά του! (video)

UFC: Ο Khabib Nurmagomedov απέρριψε 137 εκατομμύρια δολάρια για μια υπόσχεση στη μαμά του! (video)

Ο θρύλος του UFC Khabib Nurmagomedov απέρριψε έναν αγώνα blockbuster ύψους 137 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Floyd Mayweather γιατί έδωσε τον λόγο του στη μητέρα του και όπως υποστήριξε: «Μόνο τα χρήματα παλεύουν, αλλά δεν χρειάζομαι χρήματα».

Σχετικά Άρθρα

Ο 29-0 πρωταθλητής στα ελαφρά βάρη νίκησε τον Justin Gaethe τον περασμένο Οκτώβριο και αμέσως ανακοίνωσε ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του, καθιστώντας τον πρώτο άντρα που αποσύρθηκε ενώ βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης.



«Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας μου. Δεν μπορώ να ξανά έρθω εδώ χωρίς τον πατέρα μου. Όταν το UFC με κάλεσε να αγωνιστώ με τον Justin, το συζητούσα με τη μητέρα μου για τρεις ημέρες. Υποσχέθηκα ότι θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου. Έδωσα τον λόγο μου και πρέπει να τον τηρήσω» είπε ο Khabib στην εκπομπή UFC τότε.

76YWA7DVOALHML3BSKLKDNRC2I.jpg

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους μαχητές του UFC να αποσυρθούν και να επιστρέψουν, αλλά ο Khabib παραμένει πιστός στην υπόσχεση του παρότι έχει δεχτεί μεγάλες πιέσεις και τεράστια ποσά τους τελευταίους έξι μήνες.

Μεγάλο μέρος του κόσμου αποδέχτηκε την επιλογή του, αλλά ο διευθυντής του UFC, Dana White, δεν μπορούσε να παραιτηθεί από το όνειρο να πείσει τον Khabib να επιστρέψει στο ρινγκ.

Ο White ήταν αποφασισμένος να πείσει τον Khabib να επιστρέψει για να κυνηγήσει το 30-0 εναντίον του συναδέλφου του και θρύλου Conor McGregor, καθώς θα ήταν πιθανόν ο σπουδαιότερος αγώνας που θα γινόταν ποτέ.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ένας πιθανός αγώνας ενάντια στον McGregor ήταν ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου όταν ήρθαν και οι δελεαστικές προσφορές.

Ο μάνατζερ του Khabib, Ali Abdelaziz, δήλωσε πρόσφατα στο podcast του Hotboxin με τον Mike Tyson ότι η ομάδα του θρύλου της πυγμαχίας Mayweather, είχε επικοινωνήσει μαζί του από τον Οκτώβριο για να προσπαθήσει να θέσει μια συμφωνία. Συγκεκριμένα του πρόσφεραν 137 εκατομμύρια δολάρια (USD) αφού αποσύρθηκε για να πολεμήσει τον Floyd Mayweather. «137 εκατομμύρια δολάρια. 137 εκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Floyd. Μπορείτε να τους ρωτήσετε όλους».

Ο Khabib απάντησε δίχως να το σκεφτεί, «Όχι, είμαι συνταξιούχος. Είπα στη μητέρα μου ότι είμαι συνταξιούχος. Θα κρατήσω το λόγο μου στη μητέρα μου. Εάν η μητέρα μου μου πει να παλέψω ξανά, ίσως το κάνω. Αλλά τώρα, μου είπε να μην παλέψω».

Τον Μάρτιο, ο Khabib αποκάλυψε περισσότερα για τη σχέση του με τη μητέρα του στο ESPN, λέγοντας ότι η υγεία της θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι των χρημάτων.

«Η άποψή μου και η σχέση μου με τη μητέρα μου, νιώθω ότι πρέπει να σταματήσω γιατί αισθάνομαι ότι σε κάθε αγώνα η μητέρα μου χάνει κάποια χρόνια από τη ζωή της», συμπληρώνοντας: «Και σκέφτομαι τι άλλο πρέπει να κάνω; Ήρθα σε αυτό το άθλημα για να δείξω ποιος είμαι και έγινα ο καλύτερος, είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και Νο 1. Υπερασπίστηκα τον τίτλο μου στον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του UFC. Τι άλλο; Μόνο τα χρήματα παλεύουν, αλλά δεν χρειάζομαι χρήματα».

Η ευαισθησία του Khabib στις επιθυμίες της μητέρας του ενισχύεται πιθανώς από το γεγονός ότι ο πατέρας του, ο οποίος ήταν και προπονητής του, απεβίωσε πέρυσι από τον Covid-19.

«Είναι πολύ δύσκολο. Οι άνθρωποι ίσως δεν θα με καταλάβουν ποτέ, αλλά πραγματικά ελπίζω ότι θα υποστηρίξουν την απόφασή μου γιατί όλοι έχουν τις απόψεις τους».

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης