World Sports

Mayweather vs Paul: Τα λεφτά συναντούν την εξτραβαγκάνζα σε έναν αγώνα πυγμαχίας

Mayweather vs Paul: Τα λεφτά συναντούν την εξτραβαγκάνζα σε έναν αγώνα πυγμαχίας
Ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στην ιστορία, απέναντι σε έναν από τους πιο διάσημους YouTuber, σε αγώνα πυγμαχίας. Let’s get ready to rumble…
Τα τελευταία χρόνια η αγορά της πυγμαχίας έχει ανοίξει και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα να δούμε αγώνες όπως αυτούς των Eddie Hall εναντίον του Julius Hapthor Björnsson, των Jake Paul εναντίον του Nate Robinson. Τελικά ήρθε η ώρα να δούμε έναν εκ των καλύτερων όλων των εποχών, τον Floyd «Money» Mayweather, με έναν από τους πιο γνωστούς και αμφιλεγόμενους YouTuber, τον Logan «Maverick» Paul.

Η αρχή μίας περίεργης κόντρας

Ο Paul έκανε το ντεμπούτο του στην ερασιτεχνική πυγμαχία απέναντι στον YouTuber KSI, με τον Βρετανό να κερδίζει τελικά τον αγώνα με απόφαση των κριτών. Παρά την ήττα του, ο Paul τόνισε πως θέλει να αγωνιστεί και πάλι, την ώρα που ο αδερφός του Jake, ακολουθούσε τα χνάρια του μεγάλου του αδερφού.

Logan_Paul.jpg

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έσκασε στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, ότι ο Mayweather θα αντιμετωπίσει σε αγώνα επίδειξης τον Paul, με τον αγώνα να είναι αρχικά προγραμματισμένος για τις 20 Φεβρουαρίου του 2021, ωστόσο τελικά πήρε παράταση για τις 6 Ιουνίου του 2021. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ο αγώνας να γίνει στο «Hard Rock Stadium», στο Μαϊάμι Γκάρντενς της Φλόριντα.

Ο «Maverick» δεν «μασάει» από το ρεκόρ του Mayweather

Σε ηλικία 44 ετών και με επαγγελματικό ρεκόρ 50-0, ο Αμερικανός επιστρέφει για τρίτη φορά στην ενεργό δράση, μετά από τον αγώνα επίδειξης που είχε με τον Ιάπωνα kickboxer, Tenshin Nasukawa. Ο αγώνας έλαβε χώρα στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 στην Σαϊτάμα, με τον Mayweather να βγάζει την… υποχρέωση και να κερδίζει με τεχνικό knock out στον 1ο γύρο. Για αυτό τον ένα γύρο, ο «Money» είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 9 εκατομμύρια δολάρια.

Money.jpg

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ενώ πλέον παλεύει μόνο για να διασκεδάσει τον κόσμο. Κάπου εκεί μπαίνει στην συζήτηση και ο Paul, με τον 26χρονο να τονίζει πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον Αμερικανό. Οι δύο τους αντάλλαξαν αρκετά λόγια στην συνέντευξη τύπου για την προώθηση του αγώνα, με τον Mayweather να αποκαλεί τα αδέρφια Paul «ψεύτικους».

Τα αδέρφια δεν «μάσησαν», με τον Jake να αρπάζει το καπέλο που φορούσε ο Αμερικανός, με την ασφάλεια να επεμβαίνει την τελευταία στιγμή και να τους χωρίζει. Για τον «Money» αυτό ήταν έλλειψη σεβασμού, ενώ δεν έχει πρόβλημα, όπως είπε, να παλέψει και με τα δύο αδέρφια την ίδια μέρα. Από την άλλη, κατάλαβε πως αυτά τα κόλπα είναι για να τραβήξουν και οι δύο τα βλέμματα, με τον 24χρονο μάλιστα να «χτυπά» τατουάζ στο πόδι του που έλεγε «πήρα το καπέλο σου».

Δύο αδέρφια γεννημένα για να τραβούν την προσοχή

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο τα αδέρφια Paul είναι αυθεντίες, αυτό είναι να τραβάνε πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα και για τους λάθος λόγους. Μάλιστα στο παρελθόν ο Jake είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο (!), με τον ίδιο να κλειδώνεται στις τουαλέτες και να τραβάει vlog, το οποίο είδαν εκατομμύρια άτομα. Από την άλλη ο Logan είχε δεχθεί τεράστια κριτική το 2017, καθώς είχε επισκεφθεί την Ιαπωνία και το διάσημο δάσος Αοκιγκαχάρα, στους πρόποδες του βουνού Φούτζι.

Pauls.jpg

Το Αοκιγκαχάρα είναι γνωστό και ως «το δάσος των αυτοκτονιών», ενώ οι ντόπιες αρχές έχουν σταματήσει να δημοσιεύουν τον αριθμό των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός στο μέλλον. Εκεί ο Paul βρήκε ένα πτώμα το οποίο και βιντεοσκόπησε, το ανέβασε στο YouTube, με αποτέλεσμα το βίντεο να έχει 6.4 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες 24 ώρες στο YouTube. Τόσο πολιτικοί, όσο και άλλοι διάσημοι YouTuber τον αποκάλεσαν αναίσθητο, ενώ αρκετοί ζήτησαν να κατέβει και το κανάλι του στο YouTube.

Το ύψος και η σωματοδομή του Paul του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στον Mayweather, καθώς είναι ψηλότερος κατά 15 πόντους, ωστόσο η τεράστια εμπειρία του Αμερικανού είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά στο ρινγκ.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης