World Sports

Hall vs Björnsson: Η μάχη ανάμεσα σε ένα «θηρίο» και ένα «βουνό»

Hall vs Björnsson: Η μάχη ανάμεσα σε ένα «θηρίο» και ένα «βουνό»

Οι δύο strongmen αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές του μέσα στο ρινγκ, αντί με βάρη.

Eddie Hall και Hafthor Julius Björnsson έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο του strongman. Άλλωστε ο Βρετανός ήταν ο πρωταθλητής στο «World’s Strongest Man» του 2017, ενώ αντίστοιχα ο Ισλανδός «γίγαντας» κατέκτησε τον τίτλο έναν χρόνο μετά. Ήταν η πρώτη φορά και για τους δύο που βρέθηκαν στην κορυφή του διαγωνισμού, την ώρα που ο Björnsson είχε βρεθεί στο βάθρο, δίχως να κερδίσει, άλλες 7 (!) φορές.

Οι δύο τους έχουν αποσυρθεί πλέον από τον χώρο του strongman, με τον Ισλανδό να αφήνει την «πόρτα» ανοιχτή για το μέλλον, ενώ πλέον φαίνεται πως έχουν στραφεί στην πυγμαχία. Μάλιστα δεν αποβλέπουν σε έναν οποιοδήποτε αγώνα, αλλά σε μία μάχη… κολοσσών ανάμεσα στους δύο.

Το «μονοπώλιο» στις χώρες τους

Οι δύο άντρες ήταν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί στους ετήσιους διαγωνισμούς στις χώρες τους. Από την μία ο Björnsson είχε κατακτήσει τον τίτλο του δυνατότερου άντρα της Ισλανδίας συνολικά 10 (!) φορές από το 2011 μέχρι το 2020, με μοναδική εξαίρεση την πρώτα χρονιά που πήρες μέρος, όταν βγήκε 3ος το 2010.

Bjornsson.jpg

Η Φινλανδία πρόκειται άλλωστε για μία χώρα με μεγάλη παράδοση σε strongman διαγωνισμούς, με τους Jón Páll Sigmarsson και Magnús Ver Magnússon να έχουν κατακτήσει αμφότεροι στο παρελθόν από 4 φορές τον τίτλο του «World's Strongest Man». Την ίδια ώρα ούτε ο Hall φάνηκε να… ζορίζεται ιδιαίτερα, καθώς μετρά 5 συμμετοχές σε διαγωνισμούς «Britain's Strongest Man» και άλλες 6 σε «UK's Strongest Man», σε όλες τις χρονιές κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Η αρχή μία μεγάλης κόντρας

Η κόντρα των δύο άρχισε στον διαγωνισμό «World's Strongest Man», στο αγώνισμα του «Viking Press». Ο Ισλανδός αγωνίστηκε πρώτος και έκανε 14 επαναλήψεις, οι περισσότερες μέχρι εκείνη την ώρα. Ωστόσο αργότερα ο Hall σημείωσε 15, παίρνοντας έτσι την 1η θέση στο αγώνισμα και σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο.

Παρ’ όλα αυτά ο Björnsson μετά το αγώνισμα οργισμένος τόνισε ότι τον έκλεψαν, ενώ απείλησε μάλιστα να φύγει στα μέσα της διοργάνωσης. Ο λόγος που παραπονέθηκε ο Ισλανδός ήταν πως κατά την διάρκεια του «Viking Press», στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να σηκώσουν όσες φορές μπορούν ένα κιβώτιο με αρκετά βάρη, ο διαιτητής Colin Bryce δεν μέτρησε την τελευταία του προσπάθεια, η οποία θα του έδινε τη νίκη, καθώς είχε λυγίσει τα γόνατα.

WSM_1.jpg

Λόγω λοιπόν του «double dipping», ο Björnsson έχασε για αυτό τον έναν βαθμό το πρωτάθλημα. Στην τελετή απονομής ο Hall του έδωσε το χέρι του, ωστόσο ο Ισλανδός αγνόησε επιδεικτικά την κίνηση του, κοιτάζοντας τον στα μάτια. Μάλιστα έφτασε στο να πει, «Το 2017 με έκλεψαν και έχασα για 1 βαθμό, εσύ και ο Colin Bryce δουλέψατε μαζί, τα αγωνίσματα άλλαζαν συνεχώς προς όφελος σας».

«Πόλεμος» και... ραντεβού στο ρινγκ

Η κόντρα τους συνεχίστηκε και εκτός αγώνων, όταν ο «Thor» έσπασε το ρεκόρ του Hall στο deadlift, σηκώνοντας συνολικά 501 κιλά στις 2 Μαΐου του 2020, 1 περισσότερο από όσα είχε σηκώσει ο Άγγλος τον Ιούλιο του 2016. Παρ’ όλα αυτά η εγκυρότητα της προσπάθειας του Björnsson αμφισβητείται, καθώς έγινε στο γυμναστήριο του στο Ρέικιαβικ και όχι σε επίσημο αγώνα, υπό την παρουσία ωστόσο του πρώην πρωταθλητή και νυν διαιτητή, Magnús Ver Magnússon.

Eddie_Hall.jpg

Hall και Björnsson αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσα στο ρινγκ, με τους δύο πρώην πρωταθλητές να δίνουν τα χέρια τον Νοέμβριο του 2020, με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Λας Βέγκας. Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει εντατική προετοιμασία, με τον Hall να έχει χάσει ήδη 36 (!) κιλά, ενώ το «βουνό» έχει ήδη δώσει έναν αγώνα επίδειξης απέναντι στον πρώην πρωταθλητή ελαφρών βαρέων βαρών, Steven Ward. Μετά τον αγώνα ο Ward είπε, «Νομίζω πως ο Thor ήταν πολύ καλός, δεν έχω ξαναδεί κάποιον στο μέγεθος του να κινείται τόσο καλά. Έγινα απρόσεκτος σε κάποια φάση και με... ταρακούνησε με ένα χτύπημα».

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης