World Sports

ΒΟΛΕΙ Γυναικών: Σπουδαία νίκη για την Εθνική επί της Ισπανίας με 3-0

ΒΟΛΕΙ Γυναικών: Σπουδαία νίκη για την Εθνική επί της Ισπανίας με 3-0

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Γυναικών απέναντι στην Ισπανία, φτάνοντας σε μία σημαντική επικράτηση με 3-0 σετ στη Λάρισα, με φόντο τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Σπουδαία ήταν η νίκη που κατόρθωσε να πετύχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα Γυναικών στην Λάρισα, με αντίπαλο την Ισπανία, κερδίζοντας με 3-0, κάνοντας το 2/2 και πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, η νίκη της Ελλάδας μόνο εύκολη δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστεί, καθώς ναι μεν το τελικό 3-0, δείχνει κάτι αντίστοιχο, αλλά η αλήθεια είναι πως και τα τρία σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένα, με την Εθνική μας να αποδεικνύεται τόσο καλύτερη όσο και ψυχραιμότερη στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο σετ η Εθνική μας παρουσιάστηκε αρκετά «κυκλοθυμική», μη μπορώντας να διατηρήσει το προβάδισμα που κατόρθωνε να αποκτήσει. Προηγήθηκε τρεις φορές με 4, 5 ή 6 πόντους (9-5, 13-8, 21-15), αλλά τα προβλήματα της στην υποδοχή έδιναν την δυνατότητα στην Ισπανία να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Κάπως έτσι το 21-15, έφτασε στην ισοπαλία, στους 22 πόντους, αλλά η ανάκαμψη των Ελλήνων γυναικών οδήγησαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-22.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού και στο δεύτερο σετ, όπου οι Ισπανίδες ανέβασαν την απόδοσή τους και έδειχναν ικανές να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρόλα αυτά, τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο, έδειξαν χαρακτήρα, δεν πανικοβλήθηκαν από το 20-17 της Ισπανίας και με πρωταγωνίστριες τις Βασιλαντωνάκη που ήταν στο σερβίς, και την Χριστοδούλου που σημείωσε 3 πόντους, η Εθνική μας πραγματοποίησε 8-0 σερί και κατέκτησε και το δεύτερο σετ (25-20).

Το 2-0 της Ελλάδας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αύξησε το προβάδισμά της, έκαναν την Ισπανία να μην μπορέσει ουσιαστικά να επανέλθει ποτέ στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, στο τρίτο σετ, μέχρι και τους 11 πόντους, αλλά πάλι η Στέλλα Χριστοδούλου κατάφερε να δώσει λύσεις στην επίθεση.

Το 18-15 αντικατόπτριζε επακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης και η Εθνική μας κατάφερε να φτάσει στο 3-0 σύντομα (25-18), κατακτώντας μία πολύ μεγάλη νίκη.

Άξιο αναφοράς βεβαίως είναι πως η Ελλάδα δεν έχει χάσει ακόμη κανένα σετ σε δύο ματς, μετρώντας δύο νίκες επί Νορβηγίας και Ισπανίας με το ίδιο σκορ (3-0), ενώ η επόμενη αναμέτρηση της χώρας μας, είναι σήμερα στις 20:00, απέναντι στην Αυστρία.

Βαθμολογία

1.Ελλάδα, 2 νίκες-0 ήττες, 6 βαθμοί, 6-0 σετ

2.Αυστρία, 1 νίκη-1 ήττα, 3 βαθμοί, 4-3 σετ

3.Ισπανία, 1 νίκη-1 ήττα, 3 βαθμοί, 3-4 σετ

4.Νορβηγία, 0 νίκες-2 ήττες, 0 βαθμοί, 0-6 σετ

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης