World Sports

NFL: Οι 10 quarterbacks που θα τραβήξουν τα βλέμματα (και) το 2021

NFL: Οι 10 quarterbacks που θα τραβήξουν τα βλέμματα (και) το 2021
Με τη νέα σεζόν του American Football να πλησιάζει, αυτοί είναι οι quarterback θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2021.
Τα draft του NFL έλαβαν χώρα την 1η Μαΐου και η offseason μπαίνει στην τελική της ευθεία. Όλες οι ομάδες δίνουν μεγάλο βάση στον σχεδιασμό και ειδικά στην θέση του quarterback, από του οποίου τα χέρια ξεκινά όλη η επίθεση της ομάδας.

Η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, καθώς στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει το «ντεμπούτο» το φορμάτ των 17 αγώνων κανονικής περιόδου, ένας περισσότερος από το 2020. Από τον «αειθαλή» Tom Brady, στον μελλοντικό αστέρα, Patrick Mahomes, αυτοί είναι οι 10 quarterbacks που θα τραβήξουν περισσότερο τα βλέμματα μέσα στο 2021.

Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)
Pat_Mahomes.jpg
Ο 25χρονος αστέρας των Kansas City Chiefs έχει ήδη δείξει πως είναι το μέλλον της λίγκας, με πολλούς να κάνουν λόγο για τον «διάδοχο» του Brady. Μάλιστα ο ίδιος για να βοηθήσει του Chiefs άλλαξε το συμβόλαιο του, αφήνοντας περιθώριο 17 εκατομμυρίων δολαρίων στην ομάδα.

Στον περσινό Super Bowl οι Tampa Bay Buccaneers επικράτησαν με σκορ 31-9, με τον 25χρονο να «μοιράζει» συνολικά 270 γιάρδες. Τα στατιστικά του «βγάζουν» μάτια, με τις στοιχηματικές εταιρείες να τον θεωρούν φαβορί για το βραβείο του MVP, με τους Chiefs του Andy Reid να έχουν ως στόχο για άλλη μία φορά την παρουσία στο Super Bowl.


Aaron Rodgers (Green Bay Packers)
Aaron_Rodgers.jpg
Η περίπτωση του 37χρονου είναι αυτή που τραβάει την περισσότερη προσοχή, καθώς μετά από 16 (!) χρόνια, ζήτησε να αποχωρήσει από τους Green Bay Packers. Ήδη 7 ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Rodgers, ανάμεσα τους οι Denver Broncos και οι Miami Dolphins.

Την προηγούμενη σεζόν είχε το καλύτερο ποσοστό σε ολοκληρωμένες πάσες (70.7%), σε touchdowns που «σέρβιρε» σε συμπαίκτες του (48) και είχε το καλύτερο ποσοστό σε interception percentage σε όλη την λίγκα (1.0%). Ο επόμενος σταθμός της καριέρας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα, με την προοπτική 2-3 αγώνων ανάμεσα σε Rodgers και Mahomes στην κανονική διάρκεια να… ιντριγκάρουν τον κόσμο.

Tom Brady (Tampa Bay Buccaneers)
Tom_Brady.jpg
«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του». Μετά από 19 χρόνια και 6 Super Bowl με τους New England Patriots, ο Brady άλλαξε «παραστάσεις», υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Tampa Bay Buccaneers, μαζί με τον Rob Gronkowski.

Τα «μπαρουτοκαπνισμένο» δίδυμο έφερε αέρα πρωταθλητή στην Τάμπα, κατακτώντας το περσινό Super Bowl απέναντι στους Chiefs του Mahomes. Μπορεί να έχε φτάσει πλέον στα 43 του χρόνια, ωστόσο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο μαζί με τον «Gronk» και θα μείνουν για άλλο έναν χρόνο στην Τάμπα.

Russell Wilson (Seattle Seahawks)
Russell_Wilson.jpg
Παρά τις φήμες για αποχώρηση από τους Seattle Seahawks, η ομάδα τόνισε ότι ο Wilson δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Αρκετά λάθη στην επίθεση της ομάδας πέρσι «πλήγωσαν» του Seahawks, με το Shane Waldron των Rams να αντικαθιστά τον Brian Schottenheimer, ως οργανωτή στην επίθεση.

Ο ίδιος έχει παράπονα από την αμυντική γραμμή της ομάδας, καθώς και στο γεγονός πως δεν πήρε μέρος στις συζητήσεις για τις επιλογές των παικτών. Αρκετές ομάδες στο NFL προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν αυτό και έκαναν κίνηση, όμως τελικά ο 32χρονος θα μπει του χρόνου στην 10η σεζόν.

Josh Allen (Buffalo Bills)
Josh_Allen.jpg
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν, καθώς κατάφερε να κάνει το step – up, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Buffalo Bills. Οι Bills είχαν μέσο όρο 29.9 πόντους ανά αγώνα και ρεκόρ 13-3, την ώρα που το δίδυμο του Allen με τον Stefon Diggs ήταν από τα καλύτερα ανάμεσα σε QB και WR στο NFL.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προσθέσει στην μίξη και τον Emmanuel Sanders, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές στην θέση του wide receiver. Δύο συνεχόμενες χρονιές έχουν φτάσει στον τελικό της AFC (American Football Conference), με φετινό στόχο το εισιτήριο για το Super Bowl.

Deshaun Watson (Houston Texans)
Deshaun Watson  of the Houston Texans during the 2020 NFL Pro Bowl at Camping World Stadium on Jan. 26, 2020 in Orlando, Fla.
Ο σωστός παίκτης στην λάθος ομάδα, μόνο έτσι μπορεί να σχολιαστεί η σχέση του 25χρονου με τους Houston Texans. Οι Τεξανοί τελείωσαν την σεζόν με ρεκόρ 4-12, με μεγάλο ποσοστό από τις νίκες να χρεώνεται στον Watson Σε 16 αγώνες κανονικής περιόδου «μοίρασε» συνολικά 4.823 γιάρδες και είχε τον καλύτερο μέσο όρο σε γιάρδες ανά πάσα με 8.9.

Το ταλέντο του μπορεί να είναι πόλος έλξης για πολλές ομάδες, ωστόσο οι κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης σε πάνω από 20 (!) γυναίκες, φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του στην λίγκα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι Texans επέλεξαν με την πρώτη επιλογή τους στο draft τον David Mills, που αγωνίζεται ως QB.

Dak Prescott (Dallas Cowboys)
Dak_Prescott.png
Οι Dallas Cowboys έχουν «χρυσώσει» τον 27χρονο, ο οποίος υπέγραψε μέσα στην χρονιά νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Τεξανούς, αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα 126 από αυτά να είναι εγγυημένα, ενώ είχε και μπόνους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο στην ιστορία του NFL. Η προηγούμενη σεζόν δεν κύλησε καλά για τους Cowboys, οι οποίοι έχασαν μόλις στον 5ο αγώνα τον Prescott.

Ο 27χρονος υπέστη εξάρθρωση και κάταγμα στον δεξί αστράγαλο, χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς. Πριν τραυματιστεί έπαιζε σε επίπεδο MVP, με μέσο όρο 371.2 γιάρδες ανά αγώνα, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες ολόκληρη η ομάδα των Cowboys είχε 371.8, δείγμα του πόσο απαραίτητος είναι στην ομάδα.

Lamar Jackson (Baltimore Ravens)
Lamar_Jackson.jpg
Με διαφορά ο καλύτερος rushing QB στο NFL, γεγονός που «προδίδουν» και οι αριθμοί του. Το 2020 με τους Baltimore Ravens είχε 159 προσπάθειες για επίθεση και κάλυψε συνολικά 1.005 γιάρδες, ενώ είχε μέσο όρο 6.3 προσπάθειες ανά αγώνα, οι περισσότερες την περσινή σεζόν στην λίγκα.

Οι Ravens τελείωσαν την χρονιά με ρεκόρ 11-4, ενώ ο Jackson πέτυχε κόντρα στους Tennessee Titans την πρώτη του νίκη στα playoff, προτού αποκλειστούν από τους Bills. Μπαίνοντας στη νέα σεζόν, η ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν για την 5η σεζόν που υπήρχε στο συμβόλαιο του, περιμένοντας ωστόσο στήριξη από το front office. Η επιλογή του Rashod Bateman στα draft, που αγωνίζεται ως WR, φαίνεται πως είναι μία προς την σωστή κατεύθυνση.

Kyler Murray (Arizona Cardinals)
Kyle_Murray.jpg
Η πρώτη επιλογή του draft του 2019 για τους Arizona Cardinals ανεβάζει σταθερά επίπεδο την ομάδα, ειδικά στα χέρια του επιθετικού «γκουρού», Kliff Kingsbury. Ο 23χρονος βελτίωσε σχεδόν όλα τα στατιστικά του στην δεύτερη σεζόν στην Αριζόνα, με την ομάδα να ολοκληρώνει την σεζόν με ρεκόρ και να χάνει στο τέλος την wild card για τα playoff από τους Chicago Bears.

Μέσα στο 2020 αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο κατάφερε να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες και να μπει για πρώτη φορά στο Pro Bowl, το αντίστοιχο All Star Game του NFL. Οι Cardinals ετοιμάζονται για μία «δυνατή» χρονιά, προσθέτοντας συνολικά πέντε Pro – Bowlers στο ρόστερ τους, με την πήχη να ανεβαίνει για το 2021.

Matthew Stafford (Los Angeles Rams)
Matthew_Stafford.jpg
«Φρέσκο» ξεκίνημα για τον Νο1 draft pick του 2009, ο οποίος έγινε trade στους Los Angeles Rams, μαζί με draft picks για το 2021, 2022 και 2023, με τον Jared Goff να ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή στους Detroit Lions. Μετά από αρκετές αποτυχημένες σεζόν στο Detroit, με τελευταία εμφάνιση στα playoff το 2016, ο 33χρονος ετοιμάζεται για το LA.

Εκεί θα βρει τους Robert Woods και Cooper Kupp, αμφότεροι με σχεδόν 1.000 γιάρδες στην προηγούμενη σεζόν, με τους Rams να έχουν βλέψεις για μία μεγάλη πορεία στην postseason. Άλλωστε το Super Bowl της φετινής σεζόν θα γίνει στο «SoFi Stadium», έδρα των Rams, με τους «λιμανανθρώπους» να θέλουν να αγωνιστούν εντός έδρας στον μεγάλο τελικό.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης