Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέες πιέσεις στην Attica Group – Σκαρφάλωσε υψηλότερα η μετοχή της MIG

Νέες πιέσεις στην Attica Group – Σκαρφάλωσε υψηλότερα η μετοχή της MIG
Όσα ακούγονται αποτελούν προϊόν ρεπορτάζ και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις
Σχετικά Άρθρα
Δίνουν και παίρνουν τα σενάριο γύρω από το μέλλον της συμφωνίας της MIG για την πώληση της Attica Group στη STRIX Holding η οποία ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς.
Η μετοχή της MIG ενισχύθηκε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίασηι κατά 4,83% από +22,76% υψηλό ημέρας, με την τιμή στα 0,08760 ευρώ, στον απόηχο της απόκτησης του 5,4% από τη Δέσποινα Ηλιοπούλου και με την προσδοκία ενίσχυσης του ποσοστού από την αγορά.
Από την άλλη, οι πληροφορίες ότι θέλει να αμφισβητήσει το deal με την Attica Group οδήγησε τη μετοχή σε νέες απώλειες 10,23% με την τιμή να είναι στα 1,9750 ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 553 χιλ. τεμάχια..
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως όλα όσα ακούγονται αποτελούν προϊόν ρεπορτάζ και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Μπορεί η πλευρά του εφοπλιστή να φέρεται ότι θέλει να χαλάσει το deal και να θέλει να πιέσει για τους δικούς της λόγους που μπορεί να μην έχουν και τόση σχέση με το deal, αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να προχωρήσει το deal. 
Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση της MIG που έχει θέμα την έγκριση της διάθεσης της συμμετοχής, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι να μη γίνει είτε λόγω αναβολής που πιθανότατα θα ζητήσει ο νέος μέτοχος, ή λόγω απαρτίας.
Σημειώνεται πως η ΑΝΕΚ επειδή βρίσκεται στην κατηγορία της επιτήρησης δεν έχει κάνει ακόμα πράξη, αλλά οι εντολές μέχρι τώρα παραπέμπουν σε σταθεροποιητικό άνοιγμα.

Τι ανέφερε νωρίτερα το ΒΝ

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα χθες στα χρηματιστηριακά γραφεία, καθώς η πορεία συγκεκριμένων μετοχών έδωσε αφορμές για ανάπτυξη πολλών σεναρίων.
Αρχικά, η χθεσινή ανακοίνωση της MIG, σύμφωνα με την οποία η Δέσποινα Ηλιοπούλου απέκτησε το 5,48% έδωσε αφορμή για νέα άνοδο στη μετοχή.
Το ερώτημα όμως που τέθηκε ήταν τι θέλει η κόρη του γνωστού εφοπλιστή στη μετοχή και για πιο λόγο έχει πληρεξούσιο ένα τόσο γνωστό δικηγόρο.
Η πορεία από την άλλη της Attica Group, η οποία υποχωρούσε με μεγάλο όγκο έδωσε λαβή για νέα σενάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται ψηφίσουν υπέρ του deal της Attica Group και αναζητούν συμμαχίες για να το αμφισβητήσουν.
Μάλιστα κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως κι άλλοι μέτοχοι μειοψηφίας θεωρούν φθηνό το deal.
Η πίεση προς την Τράπεζα Πειραιώς ίσως ενταθεί με νέες αγορές μετοχών από την κα Ηλιοπούλου.
Άλλωστε o μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Πειραιώς με 31,19% που σημαίνει πως μπορεί να μαζέψει κομμάτια ακόμα και μέσω δημόσιας πρότασης.
Προφανώς και η Τράπεζα Πειραιώς θα αντιδράσει προκειμένου να υπερασπιστεί τη συμφωνία.
Ας μην ξεχνάμε πως η ΜIG έχει δάνεια μετατρέψιμα σε μετοχές που θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό της Πειραιώς και να προκαλέσουν dilution.
Μαζί με την Attica Group υποχώρησε σημαντικά και η ΑΝΕΚ με κάποιες πληροφορίες να λένε πως ίσως η ΑΝΕΚ να απορροφηθεί από την Attica σε δεύτερο χρόνο και αφού έχει πρώτα λήξει η δημόσια πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης