Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το ΧΑ έχασε μέσα σε 4 συνεδριάσεις 3 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του

tags :
Το ΧΑ έχασε μέσα σε 4 συνεδριάσεις 3 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του
Η τεχνική εικόνα του ΧΑ δείχνει πως η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον κινητό μέσο όρο των 20 ημερών να είναι στις 784 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Ραγδαία είναι η υποχώρηση των αποτιμήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο με αποτέλεσμα στις 4 τελευταίες συνεδριάσεις να έχουν χαθεί 3 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της οργανωμένης αγοράς.
Σημειώνεται μάλιστα πως από τις 4 συνεδριάσεις οι 3 ήταν πτωτικές και μάλιστα με απώλειες άνω του 2%.
Το ΧΑ έχει πλέον κεφαλαιοποίηση 50,2 δισ. ευρώ και οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία των εμβολιασμών, της διαθεσιμότητας των εμβολίων, αλλά και της μετάλλαξης του ιού και της αύξησης των κρουσμάτων που δημιουργούν κίνδυνο για νέο lockdown.
Μεγάλη είναι η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών με τη Eurobank να βρίσκεται οριακά υψηλότερα από τα 2 δισ. ευρώ σε αποτίμηση, την Εθνική να έχει απομακρυνθεί σημαντικά από τα 2 δισ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank είναι στα 1,1 δισ. ευρώ και η Πειραιώς στα 739 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στην Πειραιώς μπήκαν οι νέες μετοχές από τη μετατροπή των Cocos στις 14 Ιανουαρίου, εξέλιξη που είχε αυξήσει την αποτίμηση της τράπεζας λίγο πάνω από τα 900 εκατ. ευρώ.
Η τεχνική εικόνα του ΧΑ δείχνει πως η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον κινητό μέσο όρο των 20 ημερών να είναι στις 784 μονάδες.
Σημεία στήριξης είναι οι 730 και οι 709 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης