Τένις

US Open: Επιβλητικός Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μαναρινό και πρόκριση στον τρίτο γύρο! (video)

US Open: Επιβλητικός Τσιτσιπάς, 3-1 τον Μαναρινό και πρόκριση στον τρίτο γύρο! (video)

Επιβλητικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του US Open, με τον Έλληνα αθλητή να μην συναντά ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Γάλλο, Αντριάν Μαναρινό (3-1), και παράγοντας εξαιρετικό τένις ανά διαστήματα (6-3, 6-4 6-7, 6-0), σε συνδυασμό με τους 27 άσσους του, να παίρνει την πρόκρισή του για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί ο αγώνας του πρώτου γύρου με τον Άντι Μάρεϊ να είχε διάρκεια 4,5 ωρών, με τον παράγοντα της κούρασης να διαδραματίζει σαφώς τον ρόλο του, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε σε καμία περίπτωση πως  θα… αφήσει περιθώρια στον Γάλλο αντίπαλό του, Άντριαν Μαναρινό, όντας ανεπηρέαστος!

Ο Έλληνας, στην τρίτη μεταξύ τους συνάντηση, σε όλες τις διοργανώσεις (από μία νίκη), και πρώτη μετά από μία διετία, ήταν εξαιρετικός, και έχοντας ως «όπλο» το σερβίς του (27 άσσους σε τέσσερα σετ), πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του US Open με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 6-7, 6-0)όπου θα συναντήσει τον Αλκαράζ Γκαρθία που επιβλήθηκε με 3-1 του Αρτούρ Ρίντερκνετς.

Το ματς

Με μεγάλη διάθεση μπήκε στο ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατόρθωσε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του, να υπερασπιστεί στο ακέραιο το σερβίς του, και να κάνει το 1-0 σετ, έπειτα από μόλις 30 αγωνιστικά λεπτά!

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αθλητής, έκλεισε το πρώτο σετ με έξι άσσους και… τρία break, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γάλλο αντίπαλό του, που απλώς προσπάθησε να αντιδράσει στο τρίτο και το τέταρτο game, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 6-3 να έρχεται με χαρακτηριστική ευκολία.

Το 1-0 στη Νέα Υόρκη ήταν γεγονός και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε εξαιρετικός! Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου σετ, με τον Μαναρινό να επιχειρεί να προβάλλει σκληρότερη αντίσταση, αλλά τον Έλληνα και πάλι να βρίσκει λύσεις, «χτυπώντας» πολύ με το πρώτο, αλάνθαστο σερβίς του.

Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι μόνο μέχρι το… 1-1, με τον Τσιτσιπά να κάνει break στο 3ο game (2-1), και το δεύτερο σετ να παίρνει άμεσα τον… δρόμο του. Ο Στέφανος διατήρησε διαφορά ασφαλείας, έφτασε τους 12 άσσους έπειτα από μία ώρα παιχνιδιού, και μετά από δύο διαδοχικά love games (ένα έκαστος), ο Έλληνας υπερασπίστηκε το σερβίς του για 12η συνεχόμενη φορά, και έκανε το 2-0 σετ με 6-4, με τους winners του να είναι διπλάσιοι (23-12) και να κάνουν την διαφορά!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιβλητική εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά και το 2-0 σετ σε μία ώρα και 40 λεπτά, δεν αποτελούσε απλή υπόθεση, για να γίνει διαχειρίσιμη από τον Άντριαν Μαναρίνο, ο οποίος όμως μπήκε στο τρίτο σετ με διάθεση, και κατάφερε να κάνει το 1-0, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Απεναντίας, ο Έλληνας τενίστας εξακολουθούσε να μην αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο δικό του σερβίς, με το Μαναρινό να φτάνει για πρώτη φορά σε break point, λίγο πριν από την συμπλήρωση 120 αγωνιστικών λεπτών, αλλά να μην τα καταφέρνει (1-1).

Έκτοτε, ακολούθησαν δύο ακόμη αποτυχημένες προσπάθειες του Τσιτσιπά να προβεί στο πέμπτο του break στο ματς, καθώς προηγήθηκε στο τρίτο και το πέμπτο game αντίστοιχα με 30-0, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στους δύο πολυπόθητους πόντους, ενώ ο Μαναρινό ήθελε αλλά… ήταν αδύνατο να «σπάσει» το σερβίς του Έλληνα, με το 3-3 να είναι γεγονός, στο πιο ανταγωνιστικό σετ με διαφορά.

Το «θρίλερ» του τρίτου σετ συνεχίστηκε ακάθεκτο και υπό καταρρακτώδη βροχή (δεν διακόπηκε αφού υπήρχε οροφή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ματς την ίδια ώρα), με τον Γάλλο να αποδεικνύεται άκρως ανταγωνιστικός, στην ιδέα του αποκλεισμού με «κάτω τα χέρια», αλλά τους 24 άσσους του Τσιτσιπά να μην του επιτρέπουν να κάνει ένα break και να μειώσει σε 2-1.

Το σετ, όπως αναμενόταν, οδηγήθηκε στο tie break, όπου ο Μαναρινό αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, και με σκορ 7-4, έκανε το 2-1  σετ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Επρόκειτο σαφώς για μία απρόσμενη εξέλιξη, αναλογικά με την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε να επηρεάζεται. Μετά το 2-1, πήγε στα αποδυτήρια, όπου παρέμεινε για επτά λεπτά, προκαλώντας τον εκνευρισμό του κοινού, επέστρεψε, έκανε δύο break και έφτασε στο 4-0.

Το πράγμα απλοποιήθηκε από νωρίς, ο Στέφανος συνέχισε απλώς να υπερασπίζεται το σερβίς του και με σκορ 6-0 (!) έφτασε στο τελικό 3-1 σετ απέναντι στον Μαναρινό, αναμένοντας πλέον τον Νο.55 Κάρλος Αλκαράζ Γκαρθία, με τους δύο τενίστες να αναμετριούνται για πρώτη φορά, σε όλες τις διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης